Good American, 2319 Kč, goodamerican.com

Good American, 2319 Kč, goodamerican.com Zdroj: archiv firem

Široké džíny jsou klíčový trend roku. Jak je správně nosit?

Není pochyb o tom, že volné ležérní nohavice letos berou džínové trendy útokem. Jenže co vypadá hezky na fotkách a módních influencerkách, nemusí fungovat v reálu. Ale nebojte se! Naučíme vás, jak široké džíny nosit a s čím je kombinovat jak na konci zimy, tak během nadcházejícího jara.

Když se klasika smíchá s trendy

Trenčkoty jsou základem každého jarního šatníku. Když si pod ně navíc oblečete více vrstev, případně přihodíte vlněný svetr, klidně v nich můžete vyrazit ven už teď. Volné střihy kabátů si dobře rozumí i s volnými džíny. A když k nim přidáte ještě letos znovu opěvované válenky, budete za královnu trendů. Pokud ovšem Ugg botám nefandíte, klidně je vyměňte za klasické kožené mokasíny se sponou. A až se začne oteplovat, místo trenčkotu vyrazte ven v oversize saku v neutrální barvě.

TIP NA VIDEO: Jak vypadají nejvíc trendy džíny této sezóny?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 8

Bílá klasika

Není nad jednoduchost a klasiku! Občas není nutné vymýšlet složité kombinace, aby outfit fungoval a vypadal perfektně. Pokud jste vyznavačkou minimalismu, ke středně modrým džínům oblékněte bílou košili, kterou případně můžete uvázat v pase těsně nad lemem kalhot. Pak už jen stačí přidat jeden či dva výrazné doplňky, případně blýskavý šperk, a můžete se vydat na drink nebo nákupy.

Pokračování 3 / 8

Syté barvy

Výrazné odstíny se nám letos představují v plné parádě, a tak by byla škoda této pestrobarevné úrody nevyužít. Středně modré džíny kombinujte s topy, bundami i saky v odstínech sytě fialové, zelené, oranžové, modré či žluté a nebojte se přidat výrazné boty či zářivou kabelku.

Pokračování 4 / 8

Kožený look

Občas se naskytnou příležitosti, které volají po módní umírněnosti. Ale i v takových chvílích jde outfit trochu oživit a pozvednout. Džíny stáhnete do elegantní roviny pomocí jednobarevného roláku a navrch přidejte černé kožené sako, které díky materiálu dodá celému looku zajímavou texturu. Podle příležitosti poté volte i boty – na méně formální akce obujte černobílé Conversky, na společenštější událost volte kotníčkové boty na blokovém podpatku nebo lodičky.

Pokračování 5 / 8

Oversize silueta

Barevné velké svetry, roztomilé kardigany i typické french chic kousky s bretaňskými pruhy. Všechny tyto mikrotrendy budeme v kategorii svetrů vídat po celý rok, a tak se nebojte některý z těchto kousků zkombinovat i s širokými džíny. V případě neutrální barvy svetříku zkuste obléknout džíny i v jiné než modré barvě – letos na kalhotách poletí hlavně zelená a oranžová.

Pokračování 6 / 8

Přirozeně sexy

Vyrážíte do baru na drink? Skvělé! K džínám v tomto případě oblékněte klidně jen jednoduché tílko, halter top nebo tričko s dlouhým rukávem a výrazným grafickým vzorem. K tomu přidejte ještě štrasové šperky, mini kabelku na rameno ve stylu Y2K módy a obujte lodičky nebo retro tenisky. V případě, že je na vás takový outfit příliš odhalující, klidně přihoďte ještě oversize pánské sako.

Pokračování 7 / 8

Pro volné dny

Pohodové víkendy si doslova říkají o ležérní, uvolněné oblečení. Široké nohavice si přesně během takových dní budou rozumět s volným trikem (klidně s barevným, retro či hudebním potiskem), oversize bomberem či volným kabátem a teniskami. Aktuálně nejžádanější model jsou ikonické Nike Dunk, a to ve všech možných barvách.

Pokračování 8 / 8

Double denim

Jeden denim je dobrý, dvojitý je ale lepší! O tomto tvrzení se už poněkolikáté přesvědčujeme i letos, neboť džínové looky od začátku roku berou útokem všechny fashion weeky i street style. K džínům tedy přidejte džínovou košili, kterou zasoukáte dovnitř, případně si na pomoc vezměte bílé tričko a džínovou bundu. I v tomto případě platí, že outfit bude vypadat skvěle zejména s teniskami, spoustu parády ale udělají i špičaté boty na podpatku nebo mokasíny s výraznou sponou.