.

. Zdroj: Profimedia.cz

Online second-handy, na které nedají dopustit Francouzky. Posílají zboží i k nám!

Také byste si občas ráda pořídila na sebe něco originálního, klidně z druhé ruky, ale ideálně z pařížského second handu, které jsou proslulé pečlivě vybranými kousky? Nyní už kvůli tomu nemusíte kupovat letenky. Našly jsme pro vás vintage obchody, které jsou nejen online, ale rozesílají do celého světa, tedy i k nám. Má to jen jeden háček: Jimi nabízené skvosty mizí opravdu rychle!

Imparfaite

www.imparfaiteparis.com

Dvě kamarádky, Ariane de Béchade a Camille Gabbi, už nebavilo nosit to, co ostatní, a tak opustily své prestižní pozice u Lanvin L’Oréalu a v roce 2017 založily Imparfaite – platformu na prodej pečlivě vybraného vintage oblečení. Jde v podstatě o takový online módní market založený na podobném principu jako Etsy, kde prodávají výhradně prověření a profesionální vintage prodejci, zatímco Ariane a Camille dohlížejí na to, aby nabízené zboží bylo stylové, mělo perfektní střih a odpovídající kvalitu. Z uživatelského hlediska je perfektní funkce filtrování podle velikosti (kdo by se chtěl proklikávat hromadou oblečení a u každého zkoumat, jestli by mu bylo). Na Imparfaite můžete najít skutečné poklady včetně luxusních značek, a to za hodně příjemnou cenu!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sabina à l'Imparfaite 🌷 📸 @sabinasocol with her vintage austrian cardigan found on Imparfaite

Příspěvek sdílený Imparfaite. (@imparfaiteparis),Bře 10, 2019 v 6:58 PDT

Článek pokračuje na dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 3

Fripouille Vintage

www.instagram.com/fripouillevintage

Zatím nejmladší a nejvíce punkový přírůstek, který stojí za to sledovat na Instagramu. Právě zde si můžete vyhlédnuté kousky rovnou zarezervovat, a to tak, že napíšete "direct message" majitelce. Fripouille založila Diane Kari, pětadvacetiletá Francouzka se zálibou v hledání unikátních vintage kousků po celé Paříži. Když viděla, jaký ohlas vzbuzují její módní objevy na Instagramu, rozhodla se je prostě touto cestou prodávat. Nejčastěji jde o "french chic" svetříky a blůzy, popřípadě šaty, které Diane navíc fotografuje na známých francouzských modelkách, jež má mezi kamarádkami. Až to uvidíte, zapomenete, že existuje Zara nebo háemko!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

❤️ SOLD// : Prune is wearing a vintage cardigan 💌 contact me if you are interested

Příspěvek sdílený FRIPOUILLE (@fripouillevintage),Říj 19, 2018 v 10:45 PDT

Pokračování 3 / 3

Vestiaire Collective

www.vestiairecollective.com

Vestiaire Collective je globální sdílená platforma, kde můžete nejen nakupovat, ale i prodávat. Něco jako Vinted, ale se zaměřením na luxusnější nebo high-streetové značky. Vznikla už v roce 2009 a zrodila se z jednoduché myšlenky: Proč má krásné a drahé oblečení ležet někomu ve skříni, když jiný by ho s chutí nosil? Ačkoli jsou zde registrováni uživatelé z celého světa, Vestiaire Collective si stále udržuje svého pečlivě budovaného pařížského ducha. Jinými slovy, když si zoufáte, že poslední kousky Céline od Phoebe Philo už nikde neseženete nebo vám vyprodají něco u Sézane, na Vestiaire Collective platí, že naděje stále žije.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@adenorah wears #VestiaireCollective 😍⚡️ #Prada coat and #Chanel bag combo 👌🏼 #BestofVest #PreLoved #SecondHand #CircularEconomy #VestiaireVintage #SustainableFashion #Paris

Příspěvek sdílený Vestiaire Collective (@vestiaireco),Bře 11, 2019 v 1:42 PDT