Street style v Kodani (na potce Pernille Teisbaek)

Street style v Kodani (na potce Pernille Teisbaek) Zdroj: Profimedia.cz

Oblékají se jednoduše, ale o to inspirativněji: Tyhle ženy stojí za to sledovat na Instagramu!

Instagram, módní e-shopy a řetězce s rychlou módou nás neustále zásobují novými podněty. Někdy odoláme, někdy podlehneme, ale co si budeme povídat, většina z nás má ve skříni pěkný miš maš, ve kterém se ráno jen stěží orientuje. Jak se vrátit ke kořenům a vybudovat si onen pověstný šatník složený z jednoduchých a nadčasových kousků, ve kterém jde všechno ke všemu? Inspirujte se u módních ikon, které mají současný minimalismus perfektně v malíku. Vaše skříň dostane řád a vaše duše klid.

Funda Christophersen

V posledních letech jsme si zvykli, že skandinávská módní scéna je oproti očekávání pěkně barevná a pestrá. Ale neplatí to o všech! Pokud patříte spíše mezi minimalistky, určitě si do feedu přidejte tuto černovlasou pětatřicetiletou Dánku jménem Funda Christophersen. Pravda, když se v Kodani koná fashion week, volí i ona více trendy kousky. V každodenním životě ale tahle dvaatřicetiletá maminka malého syna sází na jednoduché kombinace založené na pánském blejzru, úzkých boyfriend džínách a něčem od Céline. Svůj styl popisuje slovy ležérní, pohodlný a minimalistický a nikdy by si prý na sebe neoblékla mini šortky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Where the sun shines 🌞

Příspěvek sdílený FUNDA CHRISTOPHERSEN (@fundachristophersen),Kvě 15, 2019 v 9:30 PDT

Pokračování 2 / 4

Harper and Harley

Nikdo neumí nosit bílou košili a modré džíny jako tato třicetiletá Australanka Sara Crampton, která si v devatenácti založila módní blog Harper and Harley. V něm jako řada jiných mapovala svůj osobní styl, ze kterého se však po čase rozhodla vyřadit všechny výrazné barvy. Na svém Instagramu ve Stories nedávno prozradila, že právě tento krok jí změnil život a dodal jí sebedůvěru v každodenním odívání. Aby nevypadala každý den stejně a nudně, pohrává si se střihy a rozhodně se nebrání třeba balonovým rukávům, proužkům nebo puntíkům.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

1 item, 3 ways. See how I style these new season pants from Nanushka into 3 unique looks. Link in bio 👆🏼

Příspěvek sdílený SARA CRAMPTON (@harperandharley),Bře 26, 2019 v 4:43 PDT

Pokračování 3 / 4

Britanny Bathgate

Devětadvacetiletou Angličanku Brittany Bathgate nesmíte na Instagramu přehlížet, pokud milujete ležérní, volné a oversize střihy, protože přesně to je její doména. Svoje outfity fotí nejen jako street style, ale i doma před zrcadlem, což jim dodává příjemně civilní ráz. Mimochodem, v rozhovoru pro magazín Glamour Brittany prozradila, že si pro každou sezonu vytváří na Pinterestu nástěnku, kam si schraňuje inspirativní outfity a kousky, které plánuje pořídit. To jí pomáhá držet si svůj styl a vyhnout se impulsivním nákupům. A její nejnovější objev? Béžové lněné kalhoty a bílá kubánská košile a sandály Suicoke.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I’ve got the linen trousers, cuban collar and the dad sandals. What more have I got to do to get some sun around here? 😑 —————————————————————————— Blazer @arketofficial (gifted) Shirt @margarethowellltd Trousers @acnestudios Sandals @suicoke_official

Příspěvek sdílený Brittany Bathgate (@brittanybathgate),Kvě 7, 2019 v 11:53 PDT

Pokračování 4 / 4

NYC Bambi

Zatímco Brittany Bathgate působí trochu geekovským dojmem, jednadvacetiletá blogerka Christie Tyler, kterou najdete pod přezdívkou @nycbambi, hraje spíše na elegantní strunu minimalismu. Ve svých Stories prozradila, že ani jí tento styl nebyl vždy vlastní, vytříbit jí ho pomohl až New York, kam se přestěhovala za studiem. Kdyby si prý dnes musela vybrat jen jednu barvu, ve které by chodila, byla by to bílá – bílé volnější džíny, bílé tílko, bílý blejzr... Svůj styl by definovala jako mix neutrálních a vintage kousků, ženského a pánského stylu a inspirovaný městy jako Paříž, Londýn, New York nebo Kodaň.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Your local string bean

Příspěvek sdílený Christie Tyler (@nycbambi),Dub 9, 2019 v 9:04 PDT