Keira Knightley

Keira Knightley Zdroj: profimedia.cz

Účesy pro obdélníkový nebo čtvercový obličej: Inspirujte se u celebrit!

Hranatý obličej se vyznačuje tím, že je velmi ostře řezaný. Většina lidí má vystouplé lícní kosti i čelisti. Jaké účesy ženám s hranatým tvarem obličeje sluší? Na své si přijdou krátkovlásky i dlouhovlásky! 

Ženy s hranatým obličejem by měly volit účesy, které jejich tvář opticky lehce protáhnou a zjemní ostré rysy. Ideální jsou sestříhané vlasy, které obličej v oblasti brady zúží. Slušet vám bude i takzvaná patka, tedy šikmá ofina na stranu.

Naopak zapomeňte na rovně střiženou ofinu, pěšinku uprostřed nebo dokonale symetrické účesy.

Krátké vlasy

Ženy s hranatým tvarem obličeje se rozhodně nemusí bát kratších vzdušných sestřihů. Klidně si můžete troufnout na mikádo, o něco kratší bob i odvážný pixie sestřih. Důležité je, abyste měla pěšinku na straně a lehce sestříhanou patku. Nebojte se ani objemu, ať už lehkého natupírování na temeni hlavy nebo třeba přirozených vln. I tyto zdánlivě drobné detaily vám zjemní ostře řezané rysy.

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Středně dlouhé vlasy

Olivia Wilde
Olivia Wilde | Zdroj: profimedia.cz

Dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy jsou pro hranatý tvar obličeje naprosto ideální. Především co se týká stylingu. Když se vyvarujete pěšinky uprostřed nebo rovné ofiny, nemusíte si vlasy nijak upravovat. Už jen jejich délka totiž opticky zjemňuje vaše rysy a prodlužuje obličej. Stačí tedy, jen když svou dlouhou hřívu budete udržovat vzdušnou a lehce rozevlátou.

Diane Kruger
Diane Kruger | Zdroj: profimedia.cz