Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Účesy pro oválný obličej: Inspirujte se u celebrit!

Oválný obličej je označován za nejdokonalejší především proto, že je symetrický. Vybraly jsme pro vás účesy, které vám budou slušet ze všech nejvíce. Na své si přijdou krátkovlásky i dlouhovlásky!

Krátké vlasy

Ženy s oválným obličejem mohou experimentovat trochu více než ostatní. Pokud zatoužíte po razantní změně, krátkého sestřihu se rozhodně nemusíte bát! Ať už dáte přednost mladistvému Pixie sestřihu s nadýchanou patkou nebo spíše uhlazenému stylu, rozhodně budete spokojená!

Středně dlouhé vlasy

Pokud nosíte mikádo nebo vlasy po ramena, pamatujte na to, že oválnému obličeji v tomto případě sluší více objem. Důkazem je i ikonický účes Jennifer Aniston. Hladce vyžehlené mikádo vám může obličej opticky ještě více protáhnout. Vsaďte na nadýchané, lehce zvlněné účesy. Ty jsou pro vás jako stvořené!

Dlouhé vlasy

Pokud se pyšníte super dlouhou hřívou, tak i vy myslete na to, že lehce zvlněné vlasy a objem vám sluší nejvíce. V případě, že nevlastníte příliš bujnou kštici, nechte si vlasy rafinovaně sestříhat a rázem získáte objem. Díky souměrnému obličeji si můžete hrát i s pěšinkou. Sedne vám uprostřed, na straně i s klasickou rovnou ofinou.

Nevhodné účesy

Obecně platí, že ženy s oválným obličejem se při výběru účesů nemusí příliš omezovat. Stačí jen přihlížet kvalitě vlasů, zda jsou vlasy suché, nebo spíš mastné, objemu a tomu, jestli sestřih odpovídá vašemu životnímu stylu. Oválnému obličeji sluší více objem než uhlazené účesy, s výjimkou krátkých sestřihů.

Video placeholde