.

. Zdroj: archiv firem

.
.
...
.
Revitalizační kúra po světlé vlasy, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/200 ml
14
Fotogalerie

Jak v létě pečovat o vlasy: Nemyjte je denně a nenoste culík!

Po létě bude pozdě! Vlasům musíte speciální péči věnovat už teď. Jinak budou škody, které napáchá horko, sluneční paprsky, bazénová voda nebo mořská sůl, hodně velké. 

Nemyjte si vlasy příliš často

Zkuste si v létě nemýt vlasy každý den. Chápeme, že zrovna v horkých letních dnech se každodenní mytí vlasů přímo nabízí, ale myslete na to, že zároveň zbavujete pokožku hlavy přirozeného mazu a tím zvyšujete jeho produkci. Vlasům jako takovým časté mytí stejně neprospívá. Vsaďte na suchý šampon a noste čelenky, klobouky, kšiltovky nebo šátky – jsou v kurzu a mastnější vlasy se pod nimi snadno schovají. A pokud přece jen nedokážete bez čerstvě umytých vlasů vyjít do ulic, používejte co nejjemnější šampon k odstranění mazu. Například šampony s obsahem složky cocamidopropyl betaine jsou velmi šetrné a vhodné pro všechny typy pokožky.

Náš tip: Po umytí vlasy nikdy nečešte kartáčem, zásadně používejte jen hřeben se širokými zuby. Mokré vlasy jsou náchylnější k poškození, a proto vyžadují něžné zacházení. Některé kadeřnice doporučují mokré vlasy nečesat vůbec!

Připravte se předem

Ještě není pozdě! A proto si co nejdříve nechte zastřihnout konečky a pořiďte si kvalitní vyživující masku. Až se půjdete koupat, nezapomeňte použít vlasový olej nebo sprej, který vlasy ochrání před UV paprsky, ale také jim poskytne ochranu před působením chlóru z bazénu nebo soli z mořské vody.

Náš tip: Než půjdete plavat, namočte si vlasy! Mnohé z nás se koupou takzvaně na paní radovou, tedy se suchou hlavou pěkně nad hladinou, pokud ale opravdu chcete ochránit svou barvu před působením chlóru nebo mořské soli, měla byste udělat pravý opak. Než skočíte do bazénu nebo do moře, pořádně si vlasy namočte pod sprchou, aby nasály co nejvíc vody. Představte si vlasy jako houbu – jakmile je plná vody, žádnou další už nasávat nebude, i do namočených vlasů se tak dostane méně chlóru či soli. Jestli plavete často a dlouho, rozhodně volte koupací čepici.

Pozor na gumičky

Culíky a drdoly jsou v létě pohodlným řešením, jak snadno zkrotit vlasy a zároveň se vypořádat s pocením. Jenže! Na těsně utažené účesy si dejte pozor. Během letních měsíců jsou vlasy kvůli vyšším teplotám sušší a křehčí, takže snadno dojde k mechanickému poškození. Když budete mít půl dne culík, určitě to není žádné drama, ale nenoste ho denně. Také si pořiďte šetrné látkové gumičky, které vlasy netrhají a zároveň jsou super cool. A pokud si letní den s rozpuštěnými vlasy zkrátka nedokážete představit, vsaďte na volně zapletené copy nebo ledabylé drdoly upevněné ozdobnými sponkami či skřipcem.

Vsaďte na přirozenost

Zkuste v létě vynechat nebo alespoň omezit fénování, žehlení i kulmování. Horký vzduch vlasy poškozuje, a zvlášť v létě tak nemají šanci si odpočinout. Pokud jim můžete ulevit alespoň při ranní úpravě účesu, určitě to udělejte a hledejte produkty, které do své péče přidáte. Zkuste do vlasů vetřít krém nebo olej. Ten sice nebude vyhovovat všem, ale pokud máte vlnité vlasy se sklony ke krepatění, olej vám prokáže skvělou službu. Nevtírejte ho do pokožky hlavy, jen ho vmačkejte do délek, prameny krásně prokouknou. Používejte také solný sprej, který stačí nanést do vlhkých vlasů, lehce je pomačkat pomocí prstů a nechat uschnout. Výsledný efekt plážových vln si zamilujete.

Tipy na produkty najdete v galerii:

Jak v létě pečovat o vlasy: Nemyjte je denně a nenoste culík!

.
. | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
...
... | Zdroj: istock.com
.
. | Zdroj: archiv firem
Revitalizační kúra po světlé vlasy, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/200 ml
Revitalizační kúra po světlé vlasy, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
Voděodolný sprej pro vlasy namáhané sluncem, Aveda, notino.cz, 450 Kč
Voděodolný sprej pro vlasy namáhané sluncem, Aveda, notino.cz, 450 Kč | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
Ochranný sprej na vlasy Hair Rituel, fann.cz, 2050 Kč
Ochranný sprej na vlasy Hair Rituel, fann.cz, 2050 Kč | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem
.
. | Zdroj: archiv firem