Selena Gomez

Selena Gomez Zdroj: profimedia.cz

5 zásadních trendů v líčení, které budou v kurzu celou zimu!

Se změnou šatníku přichází i změna v našich kosmetických taštičkách. Líčení v zimě může být mnohem odvážnější a nápadnější než to letnější. A tak, i když se zřejmě vánočních večírků letos nedočkáme, můžeme si osvojit ty největší trendy, které využijeme třeba na komorní domácí večírek a nebo zkrátka jen tak pro sebe. 

Dvoubarevné oční stíny

Pro všechny milovnice paletek! Pozor, na zimní sezónu si rozhodně musíte pořídit minimálně jednu zbrusu novou. Velkým trendem totiž již brzy budou oční stíny ve dvou tónech. Tohle líčení má jen jedno jediné pravidlo: Vždy spojujte stejné barvy, ale v různých odstínech. Když smícháte zelenou a modrou, fungovat to nebude. Zvolte třeba tmavě hnědou a její světlounkou podobu s třpytkami. Je už jen na vás, jak stíny na oko nanesete. Důležité je, aby byly vidět oba tóny. Nutně se nemusíte snažit o stínování, přechod mezi odstíny klidně přiznejte.

Tip: Nebojte se ani výrazných barev. Dva odstíny modré společně s tekutými černými linkami budou vypadat božsky!

Další zimní trendy v líčení najdete na dalších stránkách >>

Pokračování 2 / 5

Třpytivá oční linka

Zlaté oční linky si své místo na výsluní vydobyly už letos v létě. A není divu! K bronzové opálené pleti se zkrátka dokonale hodí. Pokud jste si v létě zlatou tužku nebo tekuté linky pořídila, rozhodně je neschovávejte do kosmetické taštičky s ryze letními šminkami. Blýskavé linky budou totiž v kurzu i celou zimu. A nejenom zlaté, ale také stříbrné, bronzové nebo klidně fialové s třpytkami. Pokud jste zvyklá na klasickou černou linku a bez ní si přijdete jako nahá, přidejte třpytivou linku až nad ni nebo blýskavou linku z obou stran orámujte černou. Hrajte si!

Pokračování 3 / 5

Husté a nadýchané obočí

Základem dokonalého obočí už není jen precizní vykreslování, ale i správný tvar a objem. Takže na zimu odložte tužky i stíny na obočí a vyměňte je za gely a fixy. Pomocí malého kulatého kartáčku si načesejte obočí směrem nahoru od očí a vnější konce nasměrujte k vrcholkům spánků. Pokud máte po ruce fixační gel na obočí, namočte v něm kartáček a vytvarujte. Pak pomocí fixu ve vyhovující barvě namalujte pár tenkých čárek, které budou směřovat stejným směrem jako vyčesané obočí. Tak docílíte požadované hustoty a objemu.

Pokračování 4 / 5

Tmavé rty

Chápeme, že v současné době, kdy musíte mít téměř neustále nasazenou roušku, nemáte na rtěnku ani pomyšlení. Ale proč si neudělat radost a nenalíčit si rty na pracovní video hovor nebo třeba procházku v lese? A když už, tak samozřejmě podle posledních trendů. Odstínem číslo jedna je už teď na podzim (a ještě dlouho bude) tmavě vínová rtěnka, která vám vykouzlí dokonalou image ála Sněhurka. A pamatujte, čím lesklejší bude, tím lepší! Mat jde aktuálně stranou. Takže ji klidně ještě přetřete bezbarvým nebo lehce blýskavým leskem na rty.

Pokračování 5 / 5

Plovoucí linky

Kromě třpytivých linek budou v zimě v kurzu také takzvané plovoucí linky, které rovněž nejsou žádnou novinkou. Na celebritách je vídáme už zhruba rok. Největší průkopnicí je bezesporu herečka Lucy Boynton, která si zahrála po boku Ramiho Maleka v Bohemian Rhapsody. Její dvorní vizážistka Jo Baker jí na každé předávání cen i jiné společenské události vytvořila jedinečný a nezapomenutelný make-up. Velmi často byly jeho součástí právě plovoucí linky. Pokud vás tento výrazný trend zatím minul, zopakujeme, o co se vlastně jedná. Plovoucí linky se od těch klasických liší tím, že nekopírují linii horních řas, ale zdobí nejčastěji horní pohyblivé víčko. A fantazii se meze nekladou, takže můžete zkoušet prakticky všechno, co vás napadne. Pokud si troufnete, zkuste linku vykreslit jinou barvou než černou nebo přidejte třpytky. Chce to ovšem trochu tréninku, abyste opravdu docílila looku hodného hollywoodské hvězdy.