Zásnubní foto prince Harryho a Meghan Markle

Zásnubní foto prince Harryho a Meghan Markle Zdroj: Profimedia.cz

Návrh svatebních šatů Inbal Dror, který unikl do médií
2
Fotogalerie

Svatební šaty Meghan Markle: Jak budou pravděpodobně vypadat?

Již tento týden se dočkáme další královské svatby, která vzbuzuje podobná očekávání, jako když si v roce 2011 bral princ William Kate Middleton. Středobodem těchto očekávání jsou pochopitelně svatební šaty nevěsty. Jaké budou? Pojďme si shrnout, co o nich do této chvíle víme. 

Na začátku května zveřejnil deník Daily Mail zprávu, že Meghan Markle oblékne svatební šaty z dílny návrhářské dvojice Ralph & Russo. Ta je proslulá tvorbou snových haute couture rób, jejichž ceny dosahují astronomických výšin. Konkrétně šaty Meghan by měly přijít na sto tisíc liber, tedy v přepočtu skoro tři miliony korun.

The beautiful Spring Summer 2018 bride @camilacoelho in the Ralph & Russo Paris Atelier during her final fitting. #ralphandrusso #SS18 #Bridal

Příspěvek sdílený Ralph & Russo (@ralphandrusso),Úno 1, 2018 v 7:06 PST

Média tuto značku favorizují z několika důvodů. Tamara Ralph a Michael Russo, partneři v byznysu i v životě, sice pocházejí z Austrálie, ale žijí a hlavně šijí v Londýně. Jak bývá zvykem královské rodiny, při životních okamžicích spoléhají na britské návrháře. Meghan si navíc šaty Ralph & Russo vybrala i na svou zásnubní fotku.

Tvorba australských návrhářů odpovídá tomu, jak si Meghan představuje své vysněné šaty. „Osobně preferuju snové nebo lehce romantické šaty,“ prozradila prý snoubenka prince Harryho zdroji magazínu Hello. Takové byly ostatně i její černé zásnubní šaty, zdobené skvostnou výšivkou a kaskádovou sukní s jemňoučkými třásněmi.

Thank you so much for all of the wonderful comments following the release of Prince Harry and Ms. Meghan Markle's engagement photographs. The couple are so grateful for the warm and generous messages they have received during such a happy time in their lives. As a way to say thank you, they have decided to share this candid photograph from the day of their portrait sittings directly with all of you.

Příspěvek sdílený Kensington Palace (@kensingtonroyal),Pro 21, 2017 v 6:00 PST

Styl Meghan Markle je sice stále konzervativní v souladu s královskými zvyklostmi, nicméně na rozdíl od vévodkyně Kate je mnohem víc prošpikován současnými trendy a je také lehce odvážnější. Zmiňované šaty na zásnubních fotografiích měly třeba odvážně transparentní top, který by si vévodkyně Kate určitě obléknout netroufla.

Meghan ráda nosí šaty bez rukávů, její outfity působí mnohem víc uvolněně (nedávno překvapila sakem přehozeným ležérně přes ramena) a častěji také volí doplňky, které na sebe dokážou strhnout pozornost. Ačkoli se ani o svatebním dnu nevyhne srovnávání s vévodkyní z Cambridge, na jedno bychom si mohli téměř vsadit: Meghan zcela jistě překvapí nějakým netradičním detailem.

Today, The Duke and Duchess of Cambridge, Prince Harry and Ms. Meghan Markle attended the inaugural Royal Foundation Forum. The Royal Foundation unites people to help tackle society's biggest challenges. TRH and Ms. Markle discussed the inspiration behind The Royal Foundation, the issues that are close to their hearts, and their ambitions for the future. This was the first time The Royal Foundation has brought together people from across all of its programmes, including @invictusgames2018, @Heads_Together, @united4wildlife, #CoachCore & #EndeavourFund.

Příspěvek sdílený Kensington Palace (@kensingtonroyal),Úno 28, 2018 v 6:41 PST

Pokud se potvrdí šaty z dílny Ralph & Russo, mohou to být třeba peříčkové třásně, které byly v kolekcích haute couture stěžejním trendem, volány, plisé nebo (nenápadné) průsvitné panely na sukni, další velký hit tohoto roku. Z tradičních prvků zdobení zřejmě nebudou chybět třpytivé opálové korálky a překrásné květinové výšivky.

The SS18 Haute Couture collection is a spectrum of exoticism, with transparent illusion tulle suits, hand painted peonies, embellished opal stones and draped kimono-style silhouettes edged in layers of decorative tassel. Explore the creative process from conception to completion with exclusive access to our London Atelier. #ralphandrusso #couture

Příspěvek sdílený Ralph & Russo (@ralphandrusso),Úno 19, 2018 v 11:00 PST

Sama Meghan preferuje spíše jednodušší styl a kdyby její róba nepodléhala přísnému dozoru královny, nejspíš by neměla ani rukávy, ani sukni s vlečkou (ostatně přesně takhle jednoduché šaty oblékla, když se vdávala poprvé). Právě tyto dva prvky jsou ale v královské rodině tradicí, takže na dlouhé rukávy i dlouhou vlečku bezesporu dojde. Anebo Meghan zakryje ruce moderní kápí, která je dalším z velkých svatebních trendů.

Stejně jako Kate bude mít ale Harryho nevěsta s největší pravděpodobností dvoje svatební šaty, jedny na obřad a druhé na převlečení – ty druhé by mohly více odrážet její jednoduchý a moderní styl. A dost možná by nemusely být od stejné značky. Ve hře kromě Ralph & Russo byly totiž také následující:

Roland Mouret – návrhář a dlouholetý kamarád Meghan, který odmítl komentovat, jestli chystá svatební šaty pro Meghan

Burberry – podle deníku Daily Mail proběhlo několik schůzek výkonného vedení tohoto britského módního domu za účelem PR strategie, která se týká určitých významných šatů pro královskou rodinu

Erdem – jedna z nejoblíbenějších značek Meghan Markle i vévodkyně Kate

Alexander McQueen – návrhářka tohoto módního domu Sarah Burton ušila šaty pro vévodkyni Kate. Kate si její kostým zvolila i na svatbu sestry Pippy a dost možná její model oblékne i tuto sobotu

Jenny Packham – oblíbená návrhářka vévodkyně Kate, kromě večerních šatů šije i svatební kolekce

Inbal Dror – izraelská návrhářka, jejíž črty svatebních šatů pronikly do médií jako údajné návrhy šatů pro Meghan Markle

Návrh svatebních šatů Inbal Dror, který unikl do médií
Návrh svatebních šatů Inbal Dror, který unikl do médií | Zdroj: Profimedia.cz

On-line zpravodajství z královské svatby sledujte zde!

Všechno o královské svatbě čtěte zde.