Video placeholde

Víte, že vévodkyně Kate měla i druhé svatební šaty? Takhle vypadaly!

Svatební šaty Kate Middleton vám pravděpodobně nemusíme dlouho představovat. Víte ale, že měla i druhé, do kterých se převlékla po obřadu? Které se vám líbí víc?

Krajkové rukávy, rafinovaný výstřih do tvaru písmene "V" a nekonečně dlouhá vlečka – to se pravděpodobně každému vybaví, když se řekne "svatební šaty vévodkyně Kate". Róbu od Sarah Burton, vrchní návrhářky pro Alexander McQueen, zná zkrátka celý svět. Kate prostě udává styl. Málokdo už ovšem ví, že vévodkyně měla ve svůj den připravené ještě jedny svatební šaty, do kterých se převlékla na večerní slavnostní ceremoniál v Buckinghamském paláci.

Svatební šaty Kate Middleton

Pro neveřejnou část svatebního dne zvolila méně opulentní, ale určitě ne méně krásnější saténové šaty v barvě slonovinové kosti. Za méně známějšími svatebními šaty stojí opět Sarah Burton. Od těch prvních se opravdu výrazně lišily nejen materiálem a odstínem, ale také střihem. Krajkové rukávy vystřídal korzetový vršek (holá ramena zakryla Kate sněhobílým bolerkem), splývavou sukni s vlečkou zase nadýchaná kruhová sukně končící těsně nad zemí. A nesmíme zapomenout ani na překrásný diamantový pás, který dodával šatům punc královského luxusu.

Když změna, tak se vším všudy. Na večerních oslavách už Kate neměla sepnuté vlasy ani korunku se závojem. Vsadila na oblíbený nadýchaný účes s přirozenými loknami!

Tak který svatební model je vaším favoritem? Porovnejte v galerii: