.

. Zdroj: patbo.com / @graceloveslace / @reemacra

Nevěsty, pozor! Tyhle trendy v roce 2022 ovládnou svatební šaty

Podzim patří nejen tradičním, ale také svatebním fashion weekům, které prezentují trendy i na rok dopředu. Po jakých šatech budou toužit nevěsty v roce 2022?

Jak budou vypadat svatební šaty v roce 2022? Minulý týden probíhal newyorský Bridal Fashion Week, který v tomto směru rozhodně udává styl. V jeho rámci totiž prezentuje kolekce například Vera Wang, asi nejvlivnější návrhářka svatebních šatů moderní historie, dále také Monique Lhuillier, Marchesa Bridal, Reem Acra nebo Naeem Khan, ovšem také spousta méně známých značek, jejichž věhlas k nám přes oceán ani nedoputuje.

TIP NA VIDEO: Jak si zaplést vlasy na svatbu? Podívejte se na návod krok za krokem.

Video placeholde

Protože rok 2022 vnímáme jako ten, který už snad v žádném směru nebude limitovat pandemie, otevírá se prostor i pro nevěsty, jež mohou naplno rozvinout svoji fantazii. Podle libanonské designérky Reem Acry budou toužit po něčem svěžím a novém, co v předchozích letech na svatbách neviděly. Jak si návrháři tyto vize vyložili a na jakých trendech se jednotlivé svatební domy shodly?

6 trendů, které ovládnou svatební šaty v roce 2022, najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Tylové volány

Frustrace z toho, že mnoho nevěst muselo v posledních dvou letech zrušit z důvodu covidu svatbu, se do trendů propíše touhou po opulenci a objemu. Víc je zkrátka víc, což platí zejména v záplavě nařasených tylových volánů, které tentokrát opanovaly nejen sukně, ale třeba i závoje. Je to extravagantní, ale stále velmi něžné.

Pokračování 3 / 7

Paličkovaná krajka

Láska k vintage stylu nadále kvete i na svatbách. Pořád letí zvonové rukávy ze sedmdesátek i balonové z osmdesátek a samozřejmě krajka. Ta na sebe letos upozorňuje nejvíc, objevují se totiž i paličkované modely. Jestli plánujete boho chic svatbu někde na palouku, pak by tohle pro vás mohla být zajímavá inspirace.

Pokračování 4 / 7

Prostřihy

Je hezké, když i svatební šaty podléhají konfekčním trendům – získávají punc ležérnosti a působí díky tomu moderně. Jestli nepatříte mezi vyznavačky klasiky, možná vás zaujme trend prostřihů, které známe i z letošních letních šatů. Prostřihy na bocích jsou navíc určitým kompromisem mezi tradičními šaty a co-ords, které jsou v posledních letech také populární.

Pokračování 5 / 7

Korzety

Poloprůsvitné korzety, tvořené zejména krajkou, jsou z módního hlediska vždy tenký led. Následující fotografie ovšem potvrzují, že mohou vypadat vkusně, pokud jsou šaty ušité kvalitně a z prvotřídních látek. Korzety navíc aktuálně zažívají velký návrat i v každodenní módě, takže svatební šaty tohoto střihu budou příští rok zkrátka in!

Pokračování 6 / 7

Nabírané rukávy

Zatímco v případě dekoltu se kolekce na příští rok drží překvapivě při zemi, pozornost se přesouvá na výrazné rukávy, které pro změnu může odlehčit výstřih na zádech. Princeznovsky balonové působí ve spojení s dlouhým rukávem půvabně, stejně jako nabíraná a volánková varianta ve stylu 70. let.

Pokračování 7 / 7

Puntíky

Jsou tak roztomilé! Řeč je o drobných vyšívaných puntících zpravidla na tylové látce, kterým se také říká Point D'Esprit. Pokud si netroufáte mít tak specifický vzor na šatech, můžete zkusit aspoň závoj. Návrhář Naeem Khan ho ve své poslední kolekci využil naplno a nebojácně jím doplňoval i modely s naprosto odlišnou krajkou.