Ve filmech a seriálech obdivujeme nejen jejich nadání, ale také charisma. Tyto hvězdné talenty aktuálně nejvíc sledujeme!

Ve filmech a seriálech obdivujeme nejen jejich nadání, ale také charisma. Tyto hvězdné talenty aktuálně nejvíc sledujeme! Zdroj: Profimedia.cz, iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Kluci z plakátu: 10 mladých hereckých talentů, které nás aktuálně nejvíc baví sledovat

Jsou hlavními hvězdami ostře diskutovaných seriálů a oceňovaných filmů. Baví nás nejen svým nesporným talentem, ale také obrovským charismatem nebo třeba módním stylem. Následující desítka mladých hereckých objevů nám v poslední době nedá spát. Najdete v ní i svého favorita?

Oskar Hes

Kde ho aktuálně můžete vidět? V historickém filmu Bratři, který najdete na Netflixu, nebo třeba ve Švandově divadle, kde hraje hlavní roli v představení Dějiny násilí na motivy úspěšného románu Édouarda Louise.

Aktuálně pětadvacetiletý rodák z Prahy vystudoval na hudebně-dramatickém oddělení konzervatoře a pokračoval ve studiu na Vyšší odborné škole herecké v Praze. My jsme si ho všimli před pár lety v menší roličce ve filmu Prezidentka, od té doby už si ale talentovaný Oskar Hes zvládl získat pozornost mnoha dalších.

TIP NA VIDEO: Oskar Hes aktuálně září ve filmu Bratři. Podívejte se na upoutávku!

Video placeholde

Jeho dosud nejvýraznější rolí byl part Josefa Mašína ve filmu Bratři, který je nominován na patnáct Českých lvů. Vidět jsme ho ale mohli i v televizní seriálové produkci: například ve voyáckém Králi Šumavy, v Hřebejkově Pozadí událostí, v minisérii Rédl nebo v Kriminálce Anděl. Hes má za sebou i práci na zahraničních produkcích: menší role získal ve filmech The Lucky Man a Avenue of the Giants, které se natáčely v Česku.

Další kluky z plakátu najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 10

Jan Nedbal

Kde ho aktuálně můžete vidět? V historickém filmu Bratři, který najdete na Netflixu, nebo v minisérii Matematika zločinu na Voyo.

Třiatřicetiletý Jan Nedbal se narodil v Děčíně, kde vystudoval obor zdravotnický asistent. Po maturitě se přesunul na pražskou DAMU, posléze žil několik let v Norsku a nyní už ho máme zase zpátky u nás – bohudík. Mezi dosud nejvýraznější hercovy výkony patří role Tomáše Tomana v minisérii Matematika zločinu nebo úloha Ctirada Mašína v již zmiňovaných Bratrech. Na letní scéně divadla Kampa alternuje v představení Werich a zaujal i v televizní minisérii Božena. Těšit se na něj můžeme v připravovaném komediálním seriálu TV Nova Mozaika, objeví se také v dramatu Jedna noc režiséra Davida Laňky.

Pokračování 3 / 10

Filip Březina

Kde ho aktuálně můžete vidět? V komediálně-dramatickém seriálu České televize Smysl pro tumor nebo v kině ve filmu Franta mimozemšťan.

Filip Březina se před osmadvaceti lety narodil v Ostravě, kde vystudoval Janáčkovu konzervatoř, pak pokračoval do Prahy na DAMU. Na televizní obrazovce se objevil třeba v detektivním seriálu Místo zločinu České Budějovice, jeho dosud nejvýznamnější rolí je ale úloha ambiciózního medika s tragickou diagnózou ve velmi vydařeném komediálním seriálu Smysl pro tumor. Nadaný herec se předvedl také v loňské štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra a je součástí hvězdného ansámblu připravovaného snímku Pavla Berkoviče 40 rolí.

Pokračování 4 / 10

Petr Uhlík

Kde ho aktuálně můžete vidět? Na iVysílání v seriálu Adikts nebo na Voyu v kriminálním seriálu Metoda Markovič: Hojer.

Petr Uhlík má tvář, kterou si zapamatujete a kterou televizní diváci v poslední době vídají čím dál víc. Jen houšť! Pětadvacetiletý herec pocházející z Uherského Hradiště má opravdu hodně co nabídnout. Ve vedlejší roli jste si ho možná všimli v minisérii Pět let, objevil se i v rodinném seriálu Špunti na cestě. V roli Maxe držel nad vodou rozporuplně přijímaný seriál Adikts a nyní se převtělil v notoricky známého československého vraha Ladislava Hojera. Uhlík je zároveň členem souboru Činoherního studia v Ústí nad Labem.

Pokračování 5 / 10

Cyril Dobrý

Kde ho aktuálně můžete vidět? Na Netflixu v dobovém dramatu Služka nebo v moderní romanci Hranice lásky, na Voyu ve snímku Poslední závod, případně na HBO Max ve filmu Okupace.

Syn Karla Dobrého a kostýmní designérky Terezy Hrzánové Cyril měl cestu k herectví trnitou, ale zatím to, zdá se, zvládá. Z gymnázia odešel před maturitou v touze osamostatnit se. Přihlásil se na DAMU, kam ho vzali pod podmínkou, že si zkoušku dospělosti dodělá; to se ale nestalo. Dobrý, který se vedle herectví věnuje také truhlařině, výrazně zaujal hlavní rolí drogového dealera v seriálu Zrádci – za svůj výkon byl na Cenách české filmové kritiky nominován na objev roku. Na televizních obrazovkách ho diváci mohli vídat ve druhé řadě seriálu Jedna rodina, v posledních letech se ale hodně věnoval filmovým produkcím. Zahrál si tak třeba v oceňované Okupaci, v životopisném Posledním závodě, v Hranicích lásky, dobové Služce nebo v dramatu Její tělo. Hraje také v připravovaném celovečerním debutu Natálie Antoňákové Něco s námi je.

Pokračování 6 / 10

Leo Woodall

Kde ho aktuálně můžete vidět? Jako nezodpovědného Dextera v romantické minisérii Jeden den na Netflixu.

Sedmadvacetiletý fešák z Londýna zejména mileniálkám připomene Michaela Pitta, nicméně my doufáme, že Lea Woodalla čeká nejen zářnější kariéra, ale i lepší osobní pověst. Herec se před pár lety mihl v psychologickém dramatu Cherry. Tam si jej všiml tvůrce veleúspěšného Bílého lotosu Mike White a dal mu menší, leč výraznou roli ve druhé řadě. Woodall aktuálně září coby rozmazlený nezodpovědný Dexter v minisérii Jeden den na motivy bestselleru Davida Nichollse.

Pokračování 7 / 10

Jacob Elordi

Kde ho aktuálně můžete vidět? V thrilleru Saltburn na Prime Video a od 30. května také v českých kinech v životopisném filmu Priscilla.

Bezmála dvoumetrový čahoun s širokými rameny, ostře řezanou tváří a hlubokýma kolouščíma očima nepotřebuje dlouhého představování. Australan Jacob Elordi už od účinkování v seriálu Euforie, kde ztvárnil manipulativního Natea, patří k nejzářivějším hvězdám své generace: je mu šestadvacet a na kontě má přes tucet filmových rolí. Na konci května vstoupí do českých kin biografický film Priscilla, kde Elordi ztvárnil Elvise Presleyho, do té doby si ho můžete užít ve stylizovaném thrilleru Saltburn. Z teprve připravovaných projektů, na které se opravdu těšíme, nás nejvíc láká Frankenstein Guillerma del Tora, kde se po Elordiho boku objeví také Oscar Isaac, Christoph Waltz a Mia Goth. S Richardem Gerem a Umou Thurman si zase zahraje v dramatu Oh, Canada režiséra Paula Schradera.

Pokračování 8 / 10

Barry Keoghan

Kde ho aktuálně můžete vidět? V historické minisérii z druhé světové války Vládcové nebes na Apple TV+ nebo v thrilleru Saltburn na Prime Video, případně ve Vílách z Inisherinu na Disney+.

Jednatřicetiletá irská self-made hvězda je pro svoje netradiční rysy, průzračně modré oči a výrazný módní styl opravdu nepřehlédnutelná. Barry Keoghan jako dítě prošel třinácti pěstounskými rodinami poté, co se jeho matka předávkovala heroinem. Jeho herecká kariéra začala v roce 2011, až v posledních letech se mu ale dostává zasloužené pozornosti. Keoghan se nebojí vyšinutých, psychopatických nebo traumatizovaných charakterů, a právě proto je tak zábavný. Kritiku zaujal v Zabití posvátného jelena, diváci si ho mohou pamatovat také z Dunkerku Christophera Nolana. Skvělý byl ve Vílách z Inisherinu, v Saltburn dokázal, že utáhne hlavní roli, a v novém Batmanovi s Robertem Pattinsonem hraje Jokera. Aktuálně natáčí drama Bird režisérky Andrey Arnold.

Pokračování 9 / 10

Austin Butler

Kde ho aktuálně můžete vidět? V historické minisérii z druhé světové války Vládcové nebes na Apple TV+, případně jako Elvise na Netflixu a HBO Max. Od 29. února pak v kinech coby jednoho z Harkonnenů ve druhé Duně.

Austin Butler má mnoho společného s již zmiňovaným Jacobem Elordim. Oba jsou vysocí a pohlední, oba ve filmu hráli krále rokenrolu, oba chodili s Kaiou Gerber (respektive, Butler s ní pořád chodí). A oba jsou aktuálně v kurzu, a to i když je Butler o něco starší a má na kontě více filmových zářezů. V roce 2019 na sebe upozornil malou rolí v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu, objevil se také v Jarmuschově hororové komedii Mrtví neumírají. Pak přišel Elvis a průlom a nyní už Butlerova kariéra jede jako na běžícím pásu. Na konci února do českých kin vstoupí druhá část velkolepého sci-fi Duna, kde kalifornský rodák ztvární jednu z hlavních rolí. Na konci června pak tuzemští diváci uvidí retro drama Motorkáři z prostředí amerických motorkářských gangů.

Pokračování 10 / 10

Callum Turner

Kde ho aktuálně můžete vidět? Na Apple TV+ v historické minisérii Vládcové nebes nebo na Prime Video ve sportovní biografii Boys in the Boat.

Čtyřiatřicetiletý Londýňan působí nenápadně, my si ho ale všímáme velmi dobře. Callum Turner je hvězdou aktuálního seriálu Vládcové nebes z produkce Applu, skvělý byl ale i v kriminálce The Capture. Pokud patříte mezi potterheads, jistě jste ho zaregistrovali ve Fantastických zvířatech, kde ztvárnil Mlokova staršího bratra Thesea. Jednu z hlavních rolí získal ve sportovním životopisném filmu George Clooneyho Boys in the Boat a těšit se můžeme na jeho nový film Hedda, kde hraje po boku Tessy Thompson.