Co vám prozradí stovky let starý tibetský horoskop?

Co vám prozradí stovky let starý tibetský horoskop? Zdroj: iStock.com

Tibetský horoskop: Jste mnich, černý buvol, nebo jezerní želva?

S kým se přátelit, komu se naopak vyhnout a kdy vás čekají šťastné dny? To všechno vám prozradí stovky let starý tibetský horoskop, který vychází z čínské astrologie, konkrétně od tibetských mnichů. Říká se, že je to nejpřesnější horoskop ze všech, a vaše znamení v něm se odvíjí od vašeho roku narození. Tak co myslíte – sedí to?

Tibetský horoskop se dělí podle roku narození a na 12 znamení: patří sem Zářivý vzdušný drakKobraOchránce ohněPramen čisté vodyNefritový sloup, Kovový gongJezerní želvaKožený náramekČerný buvolNový měsícHorké slunce a Mnich. Co vám prozradí ten váš?

TIP NA VIDEO: Jak jednotlivá znamení tradičního zvěrokruhu prožívají Vánoce?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 13

Zářivý vzdušný drak (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Jste velmi nepředvídatelní, máte hodně energie, ale někdy s ní neumíte pracovat a využít ji ve svůj prospěch. Zářivý vzdušný drak totiž neumí žít sám, celý život musí mít po svém boku partnera, kterého ale tak trochu trýzní svou vrtošivostí – nebaví ho sedět na jednom místě. Jste společenští, veselí a bezstarostní, jen byste měli být vnímavější k citům ostatních. Někdy jste chaotičtí, máte v oblibě dramatické výstupy. Život s vámi není jednoduchý.

S kým se přátelit: S Černým buvolem

Na koho si dát pozor: Ochránce ohně

Šťastná čísla: 3, 15, 27

Kdy se vám bude dařit: únor

Pokračování 3 / 13

Kobra (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Z hlediska citů jste velmi nebezpeční. Patříte mezi velké svůdce: muži kobry velmi často pohrdají láskou a ženy se nerozpakují vyhledávat avantýry. Také rády zneužívají slabší typy a nikdy nedají najevo, co si opravdu myslí. Kobry jsou velmi charismatické, dokážou druhé přesvědčit o věcech, které nikdy neviděly nebo nezažily. Tito lidé jsou dobří podvodníci, ale také skvělí rádcové, řečníci či pedagogové. Když se drží na světlé straně, snaží se ostatním pomáhat, měli by však při sobě mít někoho, kdo je bude hlídat a nedovolí jim sklouznout do temnoty.

S kým se přátelit: s Horkým sluncem

Na koho si dát pozor: na Zářivého vzdušného draka

Šťastná čísla: 1, 13, 25

Kdy se vám bude dařit: červen

Pokračování 4 / 13

Ochránce ohně (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Lidé v tomto znamení jsou přátelští, nikdy a nikoho nezradí. Chladnou hlavu si dokážou zachovat i v nejnáročnějších situacích, jsou spolehliví a pevní jako skála. Občas ale můžou doplatit na svou dobrosrdečnost, měli by se tedy naučit říkat ne a být rozhodnější. Slabostí Ochránců ohně je nerozhodnost v soukromí. Tam neustále tápou a váhají, jak co udělat, pro koho se rozhodnout. V práci jsou perfekcionisté, pomáhají ostatním a jsou velmi kreativní. Slabší je to s nimi při řešení technických úkolů. Do života přinášejí světlo a radost, jsou velmi intuitivní a všichni je vždy rádi vidí. Bývají spořádaní a čestní, někdy ale také uzavření a konzervativní.

S kým se přátelit: s Mnichem

Na koho si dát pozor: na Zářivého vzdušného draka

Šťastná čísla: 4, 16, 28

Kdy se vám bude dařit: leden

Pokračování 5 / 13

Pramen čisté vody (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

Základem života lidí v tomto znamení je láska, laskavost a pozitivní energie: jakmile nemůžou někoho milovat, jsou bezmocní. Necítí se dobře, když jsou středem pozornosti, a hledají pak únik. Raději jsou šedými myškami, které netouží po popularitě. Prameny čisté vody jsou nositeli dobrých zpráv, cení si přátelství a zradu považují za nepřípustnou. Aby byli šťastní, musí mít kolem sebe hodně přátel, musí mít pocit, že se mají o koho opřít. Cení si důvěry, kterou odměňují srdečností. Měli by ale více naslouchat své intuici, aby lépe zvládali životní cestu.

S kým se přátelit: s Nefritovým sloupem

Na koho si dát pozor: na Kožený náramek

Šťastná čísla: 5, 17, 29

Kdy se vám bude dařit: květen

Pokračování 6 / 13

Nefritový sloup (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Lidé, kteří patří do tohoto znamení, bývají samotářští. Nestojí o velké davy, raději se pohybují mezi zvířaty. Nemají rádi, když jsou k něčemu nebo do něčeho tlačeni, to berou jako útok na svou osobní svobodu. Mají raději samotu a ticho. V životě jsou ale aktivní, a když se dostanete do jejich úzkého kruhu, překvapí vás svou společenskou povahou. Jsou sečtělí, pohotoví a velmi zábavní. Před ostatními ale hodně skrývají, takže je okolí může považovat za podivíny. Jako partnera potřebují někoho, kdo se bude starat o rodinný krb. Extroverti je dost znervózňují a jejich vztahy k nim jsou velmi chladné.

S kým se přátelit: s Kovovým gongem

Na koho si dát pozor: na Černého buvola

Šťastná čísla: 6, 18, 30

Kdy se vám bude dařit: listopad

Pokračování 7 / 13

Kovový gong (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Jako Kovový gong patříte k ušlechtilým, věrným a štědrým lidem, kterým jde o blaho společnosti. Myslíte víc na druhé než na sebe, máte silně vyvinutý smysl pro spravedlnost. Chcete mít ve všem pořádek, na kritiku reagujete citlivě, svoje slabé a špatné stránky pečlivě skrýváte. Životním cílem je pro vás žít pro někoho a kvůli němu. Jste alergičtí na to, když se druhým ubližuje, preferujete menší společnost, ale chcete v ní vyniknout, protože máte rádi komplimenty. Práce v kolektivu vám není blízká, máte totiž obvykle vysoké pracovní tempo a ostatní vás zdržují. Hodíte se na vedoucí pozice, protože umíte ostatní motivovat.

S kým se přátelit: s Nefritovým sloupem

Na koho si dát pozor: na Jezerní želvu

Šťastná čísla: 7, 19, 31

Kdy se vám bude dařit: září

Pokračování 8 / 13

Jezerní želva (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Lidé narození v tomto znamení jsou věrní, něžní, nesnášejí pomluvy a intriky. Přáli by si žít v růžovém světě. Mají rádi určité pohodlí, ale v životě musí čelit mnoha výzvám. Nesnášejí nudu a jsou zoufalí z nečinnosti. Jsou přívětiví a dochvilní, milují elegantní chování, noblesu a nádech starých časů. Jejich duše je romantická a v dnešní době tím můžou trochu trpět. Myslete tedy na to, Jezerní želvy, že ne všichni kolem vás jsou stejně milí.

S kým se přátelit: s Ochráncem ohně

Na koho si dát pozor: na Kovový gong

Šťastná čísla: 8, 20, 30

Kdy se vám bude dařit: duben

Pokračování 9 / 13

Kožený náramek (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Pod znamení Kožený náramek patří podivíni, kterým je někdy těžké porozumět. Bývají to vědci či filozofové, kteří žijí ve vlastním uzavřeném světě. Bývají osamělí, protože vztahy považují za překážku v realizaci svých plánů. Milují tajemství, rádi se považují za badatele. Podvědomě touží po obdivu a uznání. Bývají plaší a bojují s nedostatkem sebedůvěry, i když to nedávají najevo. Je třeba s nimi mít velkou trpělivost. Mívají masku svůdnic a svůdníků, tím však zakrývají svou vnitřní nejistotu.

S kým se přátelit: s Horkým sluncem

Na koho si dát pozor: na Mnicha

Šťastná čísla: 9, 21, 23

Kdy se vám bude dařit: březen

Pokračování 10 / 13

Černý buvol (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Buvoli rádi jednají přímočaře a jejich silnou zbraní je intuice. Nepotřebují se spoléhat na triky – stačí, když naslouchají svému vnitřnímu hlasu, který je vždy dovede tam, kam potřebují. Těžko se s nimi vyjednává, když mají pravdu, stojí si tvrdě za svým. Tahle jejich tvrdohlavost přitahuje okolí, ale zároveň jim brání, aby věnovali pozornost taky nepřátelům. Ti je lehce vlákají do pasti a dokážou na ně svalit jakoukoliv chybu.

S kým se přátelit: se Zářivým vzdušným drakem

Na koho si dát pozor: na Kobru

Šťastná čísla: 10, 22, 29

Kdy se vám bude dařit: červenec

Pokračování 11 / 13

Nový měsíc (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Lidé narození ve znamení Nového měsíce jsou citliví, vášniví a něžní snílci. Patří k nejromantičtějším znamením v tibetském horoskopu. Svět vnímají v růžových odstínech a na každém vidí jen to dobré. Snaží se kolem sebe šířit lásku, a když vedle sebe nemají partnera, mají pocit, že ji musí rozdávat všem kolem. Jsou tak pozitivní, že to někdy ostatním leze na nervy. Ve vztazích mívají majetnické sklony, těžko snášejí rozchody. Mají-li řešit nějaký problém, jsou pasivní – rozhodnutí nechávají na jiných.

S kým se přátelit: se Zářivým vzdušným drakem

Na koho si dát pozor: na Nefritový sloup

Šťastná čísla: 11, 23, 31

Kdy se vám bude dařit: srpen

Pokračování 12 / 13

Horké slunce (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Jste člověk plný síly a energie. I když vám někdo naloží nejtěžší úkoly a povinnosti, vždycky to nějak zvládnete a dotáhnete do konce. Berete to totiž jako výzvu, kterou chcete překonat. Lidé narození v tomto znamení v sobě mají sportovního ducha a neradi prohrávají. Jako partneři jsou skvělí, protože blaho rodiny je pro ně vším. Chtějí žít perfektní život, snaží se proto nevyhledávat konflikty. Potřebují klid, aby se mohli realizovat, nesnášejí nátlak. Těžko zvládají nemoci, i taková rýma je dokáže rozhodit – to kvůli tomu, že se bojí, že by přišli o svou sílu a museli by přiznat slabost.

S kým se přátelit: s Koženým náramkem

Na koho si dát pozor: na Ochránce ohně

Šťastná čísla: 12, 24, 26

Kdy se vám bude dařit: říjen

Pokračování 13 / 13

Mnich (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Mniši jsou velmi cílevědomí lidé, jsou doslova posedlí úspěchem. V životě dokážou jít i přes mrtvoly, jen aby se stali vítězi. V krvi jim koluje dravost a chladnokrevnost, která jim v rozhodujících situacích pomůže potlačit pud sebezáchovy. Zároveň jsou společenští, rádi komunikují a diskutují, ale také se rádi hádají. Pokud pracujete s Mnichy, držte se jich, protože nezklamou. V soukromí se na ně ale moc spoléhat nedá, přestože jsou převážně stálí. Zajímavější je pro ně práce a domov berou jako místo, kde nabírají síly pro další práci.

S kým se přátelit: s Ochráncem ohně

Na koho si dát pozor: na Pramen čisté vody

Šťastná čísla: 11, 23, 28

Kdy se vám bude dařit: prosinec