Jaké špatné vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Jaké špatné vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu? Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Nejotravnější vlastnosti podle znamení: Kdo je lhář, vztekloun a kdo sobec?

Každý máme své chyby, někdy je ale nejsme schopni včas rozpoznat. Ke kterým neduhům mají jednotlivá znamení zvěrokruhu největší sklony?

Beran

Pýcha, choleričnost, nerozvážnost

Lidé ve znamení Berana jsou sobečtí a mají rádi, když se svět točí jen okolo nich. Když nejsou středem pozornosti, velmi rychle se vytočí. Mnohdy udělají unáhlená rozhodnutí, kterých později litují – ne vždy to však dokážou nahlas přiznat.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v lásce do konce roku 2023?

Video placeholde

Beran.
Beran. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk

Opatrnost, lenost, sobectví

Býci jsou sice velmi praktičtí lidé, ale své schopnosti kvůli lenosti mnohdy nevyužívají naplno. Charakterizuje je také až přehnaná opatrnost a silně materialistické sklony.

Býk.
Býk. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Cykličnost, lhaní, ignorace okolí

Blíženci sice jsou velmi společenské osoby, ale ne každý s nimi rád tráví čas – neustále dokola totiž mluví o tom samém, a navíc jsou mizerní posluchači. Mají také sklon k lhaní a rádi si vymýšlejí historky, které se nikdy nestaly.

Blíženci.
Blíženci. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 4 / 12

Rak

Náladovost, setrvávání v komfortní zóně, lpění na minulosti

Lidé ve znamení Raka jsou často přecitlivělí a až příliš starostliví. Když se jim něco nelíbí, mají sklony k náladovosti. Bývají také přehnaně závislí na členu rodiny či na příteli a mívají až nezdravou potřebu držet se minulosti.

Rak.
Rak. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 5 / 12

Lev

Egoismus, marnivost, drama queen

Lidé ve znamení Lva na sebe rádi poutají pozornost neustálým vytvářením dramat – a to i tam, kde to vůbec není nutné. Jsou to egoisté, a aby dostali, co chtějí, neváhají vyvinout značný nátlak.

Lev.
Lev. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 6 / 12

Panna

Vybíravost, orientace na detail, lhostejnost

Osoby narozené v tomto znamení pohání vpřed ustálená rutina a zvyky, které nikdy neporuší. Dříve, než se do něčeho pustí nebo se pro něco rozhodnou, musí znát všechny detaily týkající se dané věci. Často jsou však vůči okolí lhostejní.

Panna.
Panna. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 7 / 12

Váhy

Nerozhodnost, vyhýbání se konfliktům, výbušnost

Váhy kladou velký důraz na vztahy. Umí být velmi laskavými lidmi, ne vždy je však správné snažit se zapůsobit zcela na každého. Velmi rychle se nechají mentálně rozrušit a dělá jim problém stát si za svým a držet se svých rozhodnutí.

Váhy.
Váhy. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 8 / 12

Štír

Manipulativnost, nepřátelství, pomstychtivost

Štíři jsou ve všech oblastech svého života vášniví a intenzivní. Milují sex a peníze, a pokud v těchto oblastech nedostanou, co (nebo koho) chtějí, začnou se chovat velmi nepřátelsky. Pokud po něčem touží, neváhají s lidmi manipulovat. Když se jim někdo postaví do cesty, nemine ho nepříjemná pomsta.

Štír.
Štír. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 9 / 12

Střelec

Přílišná energičnost, nepředvídatelnost, hlučnost

Jejich přílišná energičnost někdy může být pro jiné vysloveně nepříjemná. Často také mají tendenci měnit své přesvědčení, názory a hodnoty, což způsobuje, že je jiní lidé považují za nepředvídatelné.

Střelec.
Střelec. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Nízká tolerance, kritičnost, chlad

Kozorozi jsou skuteční pracanti, na prvním místě mají svou kariéru a pověst. Velmi jim záleží na názoru okolí, zároveň ale nevěří, že pravdu může mít i někdo jiný než oni. Často opovrhují lidmi, kteří pracují méně nebo nejsou tak úspěšní. Kozorohům také často chybí empatie či vůle pomoci druhým.

Kozoroh.
Kozoroh. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Netrpělivost, tvrdohlavost, podléhání emocím

Vodnáři jsou kritičtí myslitelé s brilantními nápady, které ovšem může pořádně rozzuřit, když s nimi někdo nesouhlasí nebo má na věc prostě jiný názor. Vodnáři jsou také velcí individualisté, těžko si s někým vytvoří vztah a jsou velmi tvrdohlaví. Navíc se vyznačují nepřiměřeně velkou výbušností.

Vodnář.
Vodnář. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 12 / 12

Ryby

Závislost, sebelítost, nepraktičnost

Ryby v sobě mají zakořeněný pocit, že jejich životním posláním je zachránit lidstvo před bolestí a křivdou. Bohužel, právě to je mnohdy důvodem, proč lidé ve znamení Ryb žijí ve vlastní bublině a absolutně nejsou schopni fungovat v reálném životě. Také na sebe často přebírají problémy druhých, a přestože to dělají dobrovolně, později jim to vyčítají.

Ryby.
Ryby. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková