Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Retro líčení i barevné kouřovky: 5 tipů, jak vytvořit dokonalý look s modrými stíny

Modré stíny už dávno nejsou považovány za kýč, naopak posledních několik let patří v líčení mezi hlavní trendy. Na očních víčkách se čím dál častěji objevuje kobaltová a královsky modrá, ale i třeba výrazná tyrkysová nebo jemná blankytná. To vše samozřejmě jak v lesklém, tak matném provedení. Dejte modré šanci, nebudete litovat!

Pomněnková s vykreslenými rty

Ano, je pravda, že tento look je poněkud retro. Snad každá slečna, která se už jako malá zajímala o líčidla, vlastnila dětskou make-up paletku, která obsahovala červenou nebo růžovou rtěnku a pomněnkové stíny. A není s podivem, že se tento trend opět vrací, i když už naštěstí můžeme použít kvalitní líčidla a na pouťové paletky zapomenout. Naneste světle modré stíny na celé pohyblivé oční víčko a do vnitřního koutku oka aplikujte bílé nebo perleťové stíny, aby se pohled prozářil. Perfektního retro looku dosáhnete použitím černé oční linky, kterou povedete pouze po linii horních řas. Líčení očí doplňte tvářenkou a rtěnkou ve starorůžovém, oranžovém nebo hnědém odstínu.

TIP NA VIDEO: Jak na perfektní oční linky?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Modrá grafika

Modré stíny nemusíte použít jen tak, jak jste zvyklá. Vykouzlit si s nimi můžete také extravagantní, přitom jemné grafické linie. Stačí, když štětec na líčení linek namočíte do vody a stíny tak proměníte v barvu, se kterou se dá kouzlit podobně jako s tekutou linkou. Jako podklad použijte bázi pod oční stíny nebo stíny v nude barvách.

Pokračování 3 / 5

Místo černých modré

Používáte černé oční línky a zároveň chcete vyzkoušet modré oční líčení? Kompromis najdete ve výměně černé linky za modrou. Volte odstíny tak, aby vám vyhovovaly, nenuťte se do výrazných modrých barev, pokud s vámi nesouzní. Byla byste zbytečně nervózní a experiment by se tak minul účinkem. Na trhu najdete i tmavě modré linky s příměsí šedé, které nijak extravagantně působit nebudou. Naopak díky nim vytvoříte trochu měkčí a něžnější vzhled.

Pokračování 4 / 5

Ultimátní modř

Pokud máte naopak odvahy na rozdávání a s make-upem se nebojíte experimentovat, bude pro vás tento look tím pravým. S odstínem královské modři můžete vypadat velkolepě a trendy zároveň, zvlášť pokud linku orámujete řasenkou ve stejné barvě. Ta zaručí jednotný, ale dramatický vzhled.

Pokračování 5 / 5

Kouřové líčení v modré

Už dávno víme, že kouřové líčení nemusí být provedené jen v černé či šedé barvě. V modrém provedení kouřovek navíc budete vypadat velmi současně. Vystínujte jednoduše oko od nejsvětlejšího odstínu po nejtmavší – od vnitřního koutku po ten vnější. Nezapomeňte přidat pod obočí highlighter a pořádnou vrstvu řasenky. Rty by měly být v tomto případě nahé nebo přetřené transparentním leskem.