Záběr z filmu Sex ve městě (2008) / Zdroj: Profimedia.cz

Záběr z filmu Sex ve městě (2008) / Zdroj: Profimedia.cz

Obřad ve stylu Carrie, party à la Barbie: 5 trendů, které definují podzimní svatby

Podzimní svatební sezóna je tu a s ní i nová barevná paleta a příklon k netradičním lokacím. Jaké trendy patří podle analytiků k nejvyhledávanějším na sociálních sítích? Který odstín je barvou roku a proč jeho čas nastává právě teď? Které celebritě vděčíme za to, že jsou v kurzu krátké svatební šaty? A v čem se můžeme i po patnácti letech inspirovat u Carrie Bradshaw? Vše se dozvíte v následujícím přehledu trendů.

Podzimní tóny

Podzimní svatby mají své specifické kouzlo a není divu, že se těší čím dál větší oblibě. Jedním z důvodů je bezesporu okouzlující barevná paleta, která je nesmírně fotogenická – ať už jde o květinovou výzdobu nebo šaty družiček, které mohou být v jednom tónu, anebo vytvářet ombré efekt. Jak navíc predikoval Pinterest, svatební barvou roku 2023 bude odstín burnt orange neboli zemitý tón oranžové – nárůst ve vyhledávání tohoto pojmu stoupl o 665 %, zatímco „terracotta šaty pro družičky“ o 230 %.

TIP NA VIDEO: Jak probíhá zkouška svatebního líčení a účesu?

Video placeholde

Další trendy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Romantické knihovny

V souvislosti s podzimní svatební sezónou stoupá zájem o interiérové svatby a spolu s ním i vyhledávání pojmu „svatba v knihovně“. Nejde však o ledajaké knihovny, nýbrž o ty, které sídlí v historických palácích a nabízejí slavnostně okázalý interiér, popřípadě intimní a zádumčivou atmosféru. Mimochodem, postava Carrie Bradshaw opět dokazuje, jak progresivní smýšlení měla, když si zvolila obřad v Newyorské veřejné knihovně (nemluvě o různobarevných šatech pro družičky, což se stalo trendem až mnohem později).

Pokračování 3 / 5

Intimní les

Svatby v přírodě jsou obecně populární, nicméně čím dál větší oblibě se světově těší zejména svatby u lesa, které poskytují komorní a současně příjemně mysteriózní atmosféru pro následné fotografování. Zájem o lesní svatby stoupl na internetu markantně, až o 809 %. Stejně jako v případě knihoven to analytici vysvětlují obecným zájmem o menší a klidnější svatby a místa, která není potřeba příliš dotvářet – v případě lesních svateb postačí pár rozvěšených světýlek a luceren.

Pokračování 4 / 5

Barbie party

Come on, Barbie, let's go party!Barbie tematika zazářila zejména díky filmu Grety Gerwig, který zasáhl nebývalé množství diváků a z růžové panenky sňal stigma stereotypní a přežité hračky. V současnosti však popularita tohoto tématu coby svatební inspirace klesá. A není divu, růžová si lépe rozumí s jarní a letní sezónou. Na druhou stranu, Barbie se stále nabízí jako ideální koncept pro rozlučku se svobodou, ať už co se týče dress code, výzdoby anebo podávaného jídla a pití (makronky a růžové prosecco included).

Pokračování 5 / 5

Anti-bride

Čím dál častěji se ve svatebních trendech můžete setkat s pojmem anti-bride neboli anti-nevěsta. Zcela nepřekvapivě se pod ním dá nalézt vše, co není tradiční – od minimalistických outfitů přes civilní pojetí svatby s městskými lokacemi. Tento trend je vlastně obdobou moderní nevěsty, která namísto tradiční róby preferuje krátké šaty nebo kalhotové kostýmy. Vliv na trendy mají i celebrity, které během veselky vystřídají několik modelů, jako třeba letos Sofia Richie Grainge. Nejvíce totiž zaujaly její malé bílé od Chanel.