Tuňákové wrapy

Ingredience:
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
jeden bílý jogurt nebo tvaroh
4 tortilly
1 avokádo
1 okurka
salát
sůl
Postup:
1. Tuňáka nechte okapat.
2. Smíchejte tuňáka s jogurtem nebo tvarohem a osolte. Pro lepší chuť můžete přidat i dvě lžíce pažitky.
Cuketové špagety

Ingredience (na 2 porce):
1 cuketa
1 konzerva bílých fazolí
1/4 šálku čerstvé bazalky
1 lžíce panenského oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vody
špetka soli
kuřecí prsa
Postup:
1. Oškrábejte cuketu a nakrájejte ji na drobné plátky podobné špagetám.
2. Vezměte fazole, bazalku, olej, citronovou šťávu, vodu a sůl a vše vhoďte do mixéru. Umixujte z toho pyré.
3. Na pánvi si na troše olivového oleje orestujte kuřecí prsa a okořeňte dle chuti.
4. Nyní už stačí naservírovat cuketové špagety s pyré a kuřecím masem a máte skvělou dietní večeři!
TIP NA VIDEO: Podívejte se také na lehký cuketový salát.
Losos se zeleninou

Ingredience:
2 filety lososa
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/4 šálku najemno nakrájené bazalky
2 rajčata nakrájená na tenké plátky
pepř
Postup:
1. Rozmačkejte česnek a sůl na prkýnku tak, aby vytvořily pastu. Dejte do mističky a smíchejte s olejem.
2. Osolte filety a položte je na pečicí papír kůží dolů. Poté je potřete směsí česneku s olejem a nahoru položte bazalku. Nakonec filety přikryjte rajčaty.
3. Lososa vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 12 minut.
Sekaná se zeleninou a krůtím masem

Budete potřebovat (na 4 porce):
2 lžíce olivového oleje
1/4 šálku jemně nakrájené červené papriky
1/4 šálku jemně nakrájené červené cibule
1/4 šálku jemně nakrájených oliv
500 g libového mletého krůtího masa
2 lžíce jemně nakrájené petrželky
2 lžíce jemně nakrájené bazalky
1 vaječný bílek
1/4 šálku strouhanky
1/4 šálku sýru feta
pepř podle chuti
Postup:
1. Na středně velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte červené papriky, cibuli, olivy a osmahněte.
2. Směs přesypejte do misky, přidejte maso, petržel, bazalku, bílek, strouhanku, fetu a pepř. Vše smíchejte dohromady.
3. Vytvořte malé bochníčky nebo váleček sekané, dejte je na pekáč a do trouby.
4. Pečte po dobu 40 minut.
5. Servírujte s dušenou zeleninou nebo hnědou rýží.
Hovězí tortilla

1 lžíce olivového oleje
1 lžička kmínu
1 stroužek česneku
200 gramů hovězího nakrájeného na kostičky
1 a 1/2 šálku nakrájené zelené a červené papriky
1/2 nakrájené cibule
2 celozrnné tortilly
4 lžíce salsy
2 lžíce zakysané smetany
Postup: