Tipy na lehké dietní večeře, které vám pomohou zhubnout!

S večeří je to těžké: Někdo ji vynechává a vyhovuje mu to. Výživoví poradci spíše doporučují dlouho nehladovět a nějaké lehké jídlo si před spaním dát. Jaké večeře si tedy můžete bez výčitek dopřát na noc?

Tuňákové wrapy

Ingredience:

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě

  • jeden bílý jogurt nebo tvaroh

  • 4 tortilly

  • 1 avokádo

  • 1 okurka

  • salát

  • sůl

Postup:

1. Tuňáka nechte okapat.

2. Smíchejte tuňáka s jogurtem nebo tvarohem a osolte. Pro lepší chuť můžete přidat i dvě lžíce pažitky.

Cuketové špagety

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 cuketa

  • 1 konzerva bílých fazolí

  • 1/4 šálku čerstvé bazalky

  • 1 lžíce panenského oleje

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžíce vody

  • špetka soli

  • kuřecí prsa

Postup:

1. Oškrábejte cuketu a nakrájejte ji na drobné plátky podobné špagetám.

2. Vezměte fazole, bazalku, olej, citronovou šťávu, vodu a sůl a vše vhoďte do mixéru. Umixujte z toho pyré.

3. Na pánvi si na troše olivového oleje orestujte kuřecí prsa a okořeňte dle chuti.

4. Nyní už stačí naservírovat cuketové špagety s pyré a kuřecím masem a máte skvělou dietnívečeři!

TIP NA VIDEO: Podívejte se také na lehký cuketový salát.

Losos se zeleninou

Ingredience:

  • 2 filety lososa

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička soli

  • 1/4 šálku najemno nakrájené bazalky

  • 2 rajčata nakrájená na tenké plátky

  • pepř

Postup:

1. Rozmačkejte česnek a sůl na prkýnku tak, aby vytvořily pastu. Dejte do mističky a smíchejte s olejem.

2. Osolte filety a položte je na pečicí papír kůží dolů. Poté je potřete směsí česneku s olejem a nahoru položte bazalku. Nakonec filety přikryjte rajčaty.

3. Lososa vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 12 minut.

Sekaná se zeleninou a krůtím masem

Budete potřebovat (na 4 porce):

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1/4 šálku jemně nakrájené červené papriky

  • 1/4 šálku jemně nakrájené červené cibule

  • 1/4 šálku jemně nakrájených oliv

  • 500 g libového mletého krůtího masa

  • 2 lžíce jemně nakrájené petrželky

  • 2 lžíce jemně nakrájené bazalky

  • 1 vaječný bílek

  • 1/4 šálku strouhanky

  • 1/4 šálku sýru feta

  • pepř podle chuti

Postup:

1. Na středně velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte červené papriky, cibuli, olivy a osmahněte.

2. Směs přesypejte do misky, přidejte maso, petržel, bazalku, bílek, strouhanku, fetu a pepř. Vše smíchejte dohromady.

3. Vytvořte malé bochníčky nebo váleček sekané, dejte je na pekáč a do trouby.

4. Pečte po dobu 40 minut.

5. Servírujte s dušenou zeleninou nebo hnědou rýží.

Hovězí tortilla

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička kmínu

  • 1 stroužek česneku

  • 200 gramů hovězího nakrájeného na kostičky

  • 1 a 1/2 šálku nakrájené zelené a červené papriky

  • 1/2 nakrájené cibule

  • 2 celozrnné tortilly

  • 4 lžíce salsy

  • 2 lžíce zakysané smetany

Postup: