.

. Zdroj: Profimedia.cz

.
.
.
.
.
8
Fotogalerie

Tipli byste jim? Slavné ženy, které v roce 2020 oslaví padesátku

Těžko se tomu věří, ale rok 1970 byl už před padesáti lety! A tohle jsou slavné herečky, modelky či zpěvačky, které právě tehdy přišly na svět.

Claudia Schiffer

Narozeniny slaví: 25. srpna

Sto osmdesát centimetrů vysoká blondýna původně snila o kariéře právničky, to by ji ovšem v sedmnácti letech nesměl na diskotéce v Düsseldorfu objevit módní agent. Ale stejně by se to dříve nebo později stalo. Claudia totiž dokonale splňovala tehdejší parametry krásy a v devadesátkách se dokonce stala členkou nepsaného klubu Big 5, tedy pěti topmodelek slavných natolik, že stačí vyslovit jen jejich křestní jméno.

Tehdy také tvořila pár s kouzelníkem Davidem Copperfieldem, vzpomínáte? V roce 2002 se nicméně provdala za britského filmového producenta a režiséra Matthewa Vaughna, spolu mají tři děti a žijí v londýnském Notting Hilllu. Claudia Schiffer patří k rekordmankám, co se týče počtu titulek módních magazínů. A každý rok o Vánocích se nám připomíná i svým roztomilým cameem v Lásce nebeské.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 7

Naomi Campbell

Narozeniny slaví: 22. května

Říkalo se jí černý panter, což je z dnešního pohledu poněkud nekorektní přezdívka, nicméně v případě Naomi vystihuje jak její unikátní vzhled, tak i komplikovanou a výbušnou povahu. Nejvýraznější černošská modelka historie byla objevena v patnácti letech v Londýně, svou první titulku britské Elle fotila krátce před 16. narozeninami, o rok později byla tváří britské Vogue. Pro francouzskou Vogue byla vůbec první černošskou modelkou na titulní straně.

Naomi rovněž patřila do klubu Big 5, který se přejmenoval na Big 6 poté, co byla objevena její velká kamarádka Kate Moss. V roce 1998 časopis Time ohlásil konec éry supermodelek, nicméně Naomi Campbell se v modelingu udržela. A to i přes to, že byla pět let závislá na kokainu a její život provázely nejrůznější skandály, soudy a nucená finanční odškodnění lidem, které v záchvatu vzteku napadla. Naomi je zkrátka v módním byznysu vnímána rozpolceně: jako vzteklá mrcha, ale i jako velká módní ikona, což mimochodem loni stvrdily ceny British Fashion Awards.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Uma Thurman

Narozeniny slaví: 29. dubna

Bostonská rodačka se rozhodla, že bude herečkou, v patnácti letech. Už o tři roky později hrála po boku Glenn Close nebo Johna Malkoviche v Nebezpečných známostech a o dekádu později ji díky filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí znal celý svět. Spolupráce s Tarantinem se vyplatila i u filmů Kill Bill, kde Uma opět plně využila svůj potenciál ztvárnit kultovní ženské charaktery.

Uma Thurman má ze dvou vztahů tři děti. Nejstarší dcera Maya, kterou má s Ethanem Hawkem, už kráčí ve šlépějích rodičů. Zahrála si třeba v seriálu Stranger Things nebo v poslední tarantinovce Once Upon a Time in Hollywood.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Rachel Weisz

Narozeniny slaví: 7. března

Jestli někdo redefinuje ženskou krásu v padesáti letech, pak je to Rachel Weisz, která navíc v osmačtyřiceti porodila své druhé díte... Ale popořádku. Rachel se narodila v Londýně a studovala na Cambridge, kde spoluzaložila studentský divadelní soubor. První filmovou roli získala ve filmu Bernarda Bertolucciho Svůdná krása, kde ji ale ještě zastiňovala Liv Tyler.

Cesta do velkého Hollywoodu se jí otevřela o tři roky později, kdy si zahrála hlavní roli v blockbusteru Mumie. Za zmínku rovněž stojí film Fontána, který natočila s režisérem a svým tehdejším manželem Darrenem Aronofskym – s ním má také syna Henryho. Od roku 2011 tvoří pár s hercem Danielem Craigem, s nímž má dceru.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Jennifer Connelly

Narozeniny slaví: 12. prosince

Jennifer Connelly vyrůstala v Brooklynu a už v dětství se věnovala modelingu. Začala studia na Yale a poté na Stanfordu, ale k absolvování jí scházel rok. Její první filmové role byly spíše v rozpačitých projektech, zlom nastal až v roce 2000, kdy bylo Jennifer třicet a zahrála si v temném dramatu Requiem za sen, který pojednává o tom, kam až člověka může dovést závislost na drogách. Další film, na který je podle svých slov vysloveně pyšná, je Čistá duše, kde ztvárnila manželku geniálního, ale schizofrenního matematika – právě tato role jí vynesla Zlatý glóbus, Oscara i cenu BAFTA.

Uhrančivá tvář Jennifer vysloužila i spolupráce s několika módními a kosmetickými značkami jako Balenciaga, Revlon nebo Shiseido, pravidelně také sedává v přední řadě na přehlídce Louis Vuitton. Herečka nadále žije v New Yorku, s hercem Paulem Bettanym má dceru Agnes a syna Stellana, z předchozího vztahu pak ještě dospělého syna Kaie.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Heather Graham

Narozeniny slaví: 29. ledna

Heather Graham sice nepatří mezi herečky velkých rolí, přesto je člověku z mnoha důvodů povědomá. Třeba z druhé série seriálu Twin Peaks, z videoklipu Lennyho Kravitze American Woman, z několika dílů seriálu Californication nebo z posledního dílu páté série Sexu ve městě, kde si střihla cameo coby kamarádka Stanforda Blatche. U nás se o ní hodně psalo v roce 2001, kdy v Praze s Johnnym Deppem natáčela film Ospalá díra. Poté, co Lindsay Lohan odmítla roli, si Heather zahrála i ve známé komedii Pařba ve Vegas a i jejím pokračování.

I když Heather Graham nesbírá filmové ceny, je zkrátka součástí americké popkultury. Několikrát byla také časopisem People vyhlášena jednou z nejkrásnějších žen světa.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Mariah Carey

Narozeniny slaví: 27. března

Zpěvačku Mariah Carey netřeba představovat, hity jako All I Want for Christmas nebo Without you patří k naprosté klasice. Hudební diva s pětioktávovým hlasem a držitelka pěti Grammy pochází ze státu New York. Její cesta na vrchol byla strmá. Hned první album z roku 1990, nazvané Mariah Carey jí vyneslo první příčku v prestižní hitparádě Billboard Hot 100. Její třetí album Music Box si koupilo na 32 milionů lidí.

Koncem devadesátých let a na přelomu milénia se Mariah stala oblíbeným terčem bulváru. Přišly první neúspěchy i psychické problémy způsobené naprostým vyčerpáním. Po manželství, ve kterém zažila psychické násilí, se jí rozpadl i další vztah a přidaly se i neustálé problémy s váhou. Před třemi lety se jí zase zoufale nepovedlo silvestrovské vystoupení na Times Square. Mariah Carey (mimochodem matka dvojvaječných dvojčat) nicméně stále patří k respektovaným zpěvačkám a kdyby nic jiného, její hit All I Want for Christmas stále trhá rekordy v hitparádách.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz