Korálový odstín byl vidět například na přehlídce Erdem pro jaro a léto 2019

Korálový odstín byl vidět například na přehlídce Erdem pro jaro a léto 2019 Zdroj: Profimedia.cz

Barvou roku 2019 je podle společnosti Pantone sytě korálová!

Jaký bude rok 2019, samozřejmě nevíme, ale už má svou oficiální barvu! Institut Pantone každoročně vyhlašuje barvu roku, která má symbolicky vyjadřovat to, co se odehrává v kultuře, módě nebo designu, stejně jako náladu ve společnosti. Pro rok 2017 to byla svěží zelená, loni magicky fialová a letos?

Kdybychom měli srovnat barvu reprezentující loňský a letošní rok, tak jsme si rozhodně polepšili. Z tajemného, ale poněkud melancholického odstínu Ultra Violet přecházíme do veskrze pozitivního odstínu korálové, který společnost Pantone nazvala Living Coral 16-1546. Proč právě tahle barva?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pantone is excited to celebrate PANTONE 16-1546 Living Coral as the 2019 Color of the Year in partnership with @TributePortfolio. The Pantone Pantry by Tribute Portfolio at the Royal Palm South Beach Miami Resort offers a whimsical experience filled with colorful discoveries. Check out the pop-up for a limited time beginning tomorrow at 10 AM ET. #COY2019

Příspěvek sdílený PANTONE (@pantone),Pro 5, 2018 v 7:06 PST

Jasný a přitom měkký odstín, který evokuje červánky, má poskytovat útěchu a i povzbuzení v současném proměnlivém světě, kdy našimi životy doslova prostupují sociální sítě. Odstín symbolizuje naši přirozenou potřebu optimismu a touhu si hrát. A je to rovněž barva, která nám má připomínat podmanivou, ale přitom prchavou krásu přírody v podobě mořských korálů.

Ačkoli má podle Institutu Pantone barva roku odrážet i dění například v módě, loňský odstín Ultra Violet se příliš neujal. Na druhou stranu odstín Living Coral má větší šance, už jen proto, že se zkrátka dobře vyjímá na Instagramu (hlavně ve spojení s vintage filtry).

Jak se vám odstín Living Coral líbí?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Wine? yes please.

Příspěvek sdílený EMILI SINDLEV (@emilisindlev),Zář 21, 2018 v 10:27 PDT

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Look 44 at the ERDEM Autumn/Winter ’18 show. Shop the runway at ERDEM.COM and 70 South Audley Street, London. #ErdemAW18 Model: @gracebol

Příspěvek sdílený ERDEM (@erdem),Lis 18, 2018 v 11:28 PST

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Christmas is less than one month away👀🎄🥂 А до Нового года чуть больше месяца и я уже знаю, где буду праздновать..в Париже!😅даже взяла съемку на 31 декабря, чтобы не расслабляться🙈 а вы уже определись? 🥳 #moetmoment #mustbemoet Enjoy responsibly, paid partnership.

Příspěvek sdílený Alina Kolot (@alinakolot),Lis 26, 2018 v 8:13 PST

Zobrazit příspěvek na Instagramu

100% still processing this one. To the person who owns this: NEVER CHANGE. Over and out. #avautomobiles 💕

Příspěvek sdílený arielle vey (@ariellevey),Čen 7, 2017 v 8:22 PDT