Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe?

Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe? Zdroj: Lexus Česká republika

Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe?
Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe?
Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe?
Opravdu si umíte s partnerem najít čas jen pro sebe?
5
Fotogalerie

Pět tipů, jak zažehnout ve vztahu opět jiskru

Skvělá práce, která člověka naplňuje, dobře finančně ohodnocená. Báječná rodina, kvalitně strávený volný čas, nejlépe seberozvojem nebo wellnessem. Společenský tlak na dokonalost je v současné době enormní a tak trochu se zapomíná na to podstatné: na spokojený vztah. Ten má mít člověk sám k sobě a pak ke svým bližním. A k partnerovi. To je samozřejmě běh na dlouhou trať a musí se na tom pracovat. Někdy je potřeba přežít krize, jindy stačí pár maličkostí. Co můžete udělat hned, abyste k sobě s partnerem měli blíž?

Přemýšlejte, než vezmete telefon do ruky

Možná si to neuvědomujeme, ale telefon se pro většinu z nás tal přítelem číslo jedna. Nebo nepřítelem? Každopádně se mu věnujeme v průměru častěji za den než živým lidem. Kolikrát scrollujete po displeji, aniž byste věděli proč. Kolikrát bereme do ruky telefon, aniž bychom něco konkrétního potřebovali – jen se tak podívat, jestli někdo nenapsal.

Pokud by většina majitelů chytrého telefonu odstranila jen bezduchou kontrolu displaye, budete podle statistik používat telefon ani ne polovinu času. Zkuste se s partnerem domluvit a po příchodu domů věnovat čas jeden druhému. Telefon nechte na chodbě nebo na poličce v tichém režimu.

Pořiďte si budík

Moderní technologie nepatří do ložnice a většina z nás má telefon u postele právě pro to, že na něm má budík. Jenže to znamená, že mu většinou věnujeme pozornost i před spaním. Což znamená, že ji nevěnujeme partnerovi a navíc se potom hůře usíná. Co si takhle pořídit normální budík a před spaním si třeba chvíli povídat? Nebo i číst, ale vědomě, vedle druhého, kterého vnímáte?

Zarezervujte si jeden víkend v měsíci jen pro vás dva

Buďte nekompromisní. Na děti a oběd u rodičů si čas najdete vždycky, tak proč ne na partnera? Co takhle strávit romantický víkend na zámku a mít k dispozici veškerý komfort, který si jen umíte představit? O nic se nestarat, vypadnout ze stereotypu a jen tak si bezstarostně užívat? Vyzkoušejte například Chateau Mcely, je pro wellness víkend jako stvořený. Nudit se nebudete. Kromě skvělé gastronomie a wellness můžete vyrazit na výlet luxusním vozem, který je možné si v rámci pobytu zapůjčit. Pro hosty je k dispozici Lexus RX a navštívit můžete nedaleký zámek Loučeň nebo krásnou ZOO Chleby.

Probourejte stereotyp

Společné zážitky jsou pro vztah neskutečně důležité. Vymýšlejte příležitosti, jak se vzájemně obohatit. Láká vás degustační večeře o osmi chodech, skok z letadla nebo zavzpomínat na studentská léta a chodit do tanečních? Jděte do toho. Jakákoliv aktivita, která se liší od každodenní činnosti, vás spojí ještě víc.

Místo klasické večeře si udělejte piknik v přírodě a před odchodem do práce nechte svému partnerovi na lednici lísteček s romantickým vzkazem. Život je hra, tak si hrajte.

Komunikujte otevřeně

Domněnky. Dělá si je každý a často jsou zdrojem nedorozumění a zbytečných konfliktů. Zkuste být upřímní a říkat si s partnerem věci na rovinu, i když víte, že to nebude příjemné. Mějte na paměti, že nevyřešené a potlačené problémy nikdy jen tak neodejdou, jen se hromadí a je jen otázkou času, kdy bouchnou. Čím dřív při banálních věcech se spolu naučíte komunikovat na přímo, tím více pro svůj vztah uděláte. Není to jednoduché a nejde to hned, ale zkuste na tom začít pracovat.

Video placeholde