...

... Zdroj: iStock.com

Jaké chování žen muže nejvíc přitahuje? Laskavost, upřímnost i rozpuštěné vlasy!

Co u mužů při výběru partnerky vítězí? Proč mají některé ženy zástupy obdivovatelů a žádostí o seznámení a jiné ne? Fyzická krása je jistě velkým plus, ale pro muže bývá rozhodující často něco jiného. Jak se chovají ženy, po kterých muži šílí?

V kolektivu jsou obletovány muži, na seznamkách o nápadníky nemají nouzi a velmi často se seznamují bez námahy. Čím jsou tyto ženy jiné? Možná budete přesvědčené, že krásná fotka na profilu zajišťuje lásku a obdiv, ale tuto domněnku vám nejen osobnostní psycholog Jeremy Nicholson vyvrátí. Jak uvedl pro server Psychology Today, je rozdíl mezi tím, které ženy jsou pro muže biologicky atraktivní a se kterými se nakonec rozhodnou randit a navázat vztah. Takže krása nesmírná není zárukou mužské náklonnosti. Co tedy muže na ženách přitahuje? Výzkumy a odborníci mluví jasně.

Je čistě laskavá

Jak moc jste laskavým člověkem? Ptáme se proto, že muži tuto vlastnost považují za nejatraktivnější. Komplexní studie více než 10 000 lidí zjistila, že laskavost byla „všeobecně žádoucí“. Stejně jako vy hledáte dobrosrdečného partnera, hledají i muži někoho s podobnou dispozicí. Ve spojení se zájmem o dlouhodobé vztahy, přátelskostí a empatií při výchově dětí jste na top místě atraktivity pro muže. „Žádné články v časopisech neradí, jak být „milá “, spíš jak vypadat na prvním rande dobře,“ uvádí Shape Ken Page, autor knihy Deeper Dating. „Laskavostí však získáte víc. Chovejte se ohleduplně, buďte zdvořilá a na rande dorazte včas.“

Směje se jeho vtipům

Studie provedená třemi univerzitami po celých Spojených státech a Kanadě zjistila, že zatímco muži i ženy jsou přitahováni k lidem, kteří mají „smysl pro humor,“ muži si tuto frázi vykládají jinak než ženy. Muži nehledají nutně partnerku, která je zábavná, ale tu, která dokáže ocenit dobrý vtip – nebo lépe mužovy vtipy. Muži mají rádi, když se ženy smějí jejich vtipům, a je jim úplně jedno, zda je žena sama zábavná.

Nosí rozpuštěné vlasy

Pokud vás zajímá, zda byste si měla na první rande učesat vlasy do drdolu, nebo je nechat volně, muži ocení druhou variantu. Pomocí šesti účesů – krátkého, středně dlouhého, dlouhého, rozcuchaného, ​​drdolu nebo neupraveného účesu – byli vědci schopni určit, co muži považují za atraktivní. Nakonec pouze dva účesy, dlouhé a středně dlouhé vlasy, měly významný pozitivní vliv na hodnocení atraktivity žen. Samozřejmě, jak se rozhodnete nosit vlasy, je zcela na vás, i když by bylo možná zajímavé si tuto teorii vyzkoušet.

Je pozitivní osobností

Co je pro muže důležitější než vzhled? V rámci studie na katedře psychologie na University of Westminster ve Velké Británii bylo do jedné z deseti skupin náhodně přiděleno 2000 mužských vysokoškolských studentů, kteří byli požádáni o hodnocení atraktivity žen různého věku a proporcí. A výsledek? Ženy, které hodnotily věci pozitivně a samy byly optimistické, sklízely vetší úspěch u mužů než ženy, které byly jen hezké, ale nikoliv pozitivní.

Nakupuje ekologicky

I když možná toužíte po kabelce Hermés, dle výzkumů muži i ženy nepovažují luxusní nákupy za tak atraktivní, když je provádí jejich potenciální partneři. Přinejmenším to ve své studii z roku 2015 odhalili Theresa E. DiDonato, docentka psychologie na Loyola University v Marylandu a Brittany K. Jakubiak z katedry psychologie na Carnegie Mellon University. V rámci jejich výzkumu byli účastníci požádáni, aby si přečetli rozhodnutí cizích lidí o koupi produktů, která zahrnovala, zda byl nákup „ekologický“, nebo „luxusní“. Účastníci poté uvedli, co si o cizinci myslí včetně „potenciálního romantického zájmu“. Z výzkumu vzešlo, že ve srovnání s kupujícími luxusních věcí byla ekologickým kupujícím připisována větší náklonnost, lepší kompetence a dobré partnerské vlastnosti, ale méně fyzické přitažlivosti. Tito lidé byli upřednostňováni při výběru pro dlouhodobé vztahy. Muži a ženy v zásadě touží po Volvu, ale chtějí se usadit se Škodou.

Projevuje zájem

Myslíte si, že existuje nějaký pohyb, kterým v druhém probudíme zájem? Psycholog Jeremy Nicholson říká jasné ano: „Už jen pouhé projevení zájmu o seznámení a pozvání na rande je jako afrodiziakum a způsobí, že pro vás bude daná osoba přitažlivější.“ Samozřejmě přitahují i konkrétní pohyby těla, jako olizování rtů, naklonění hlavy, úsměv a udržování očního kontaktu. Chcete-li přilákat pozornost muže, tohle je návod.

Je upřímná

První rande je vždy provázeno nervozitou a otázkami typu Budu se mu líbit?Nebude mu vadit, že nemám ráda fotbal? ...a abychom druhého brzy neztratili, raději zalžeme. Celých 43 procent lidí, kteří se v roce 2016 zúčastnili průzkumu Singles America v Match.com prostřednictvím Elite Daily, přiznalo, že lhali na prvních schůzkách. Moc si tím nepomohli, ba naopak uškodili. Nejen muži, ale i ženy oceňují upřímnost a pravdu. Ať už střežíte jakékoliv tajemství, lhaní je při randění a hledání nového partnera na škodu. Výzkumy dokonce zjistily, že tvář člověka, který mluví pravdu, působí mladistvěji, laskavěji, žensky a atraktivněji. A tohle muži chtějí.