Netušila jsem, že tě tady potkám

Netušila jsem, že tě tady potkám Zdroj: iStock.com

7 způsobů, jak se seznámit offline

Ráda byste konečně potkala toho pravého, ale vaše pracovní nasazení nebo stydlivost vám k tomu moc příležitostí neposkytují? Vyzkoušela jste on-line seznamky a v hlavně vám zní "nikdy víc"? Nevěšte hlavu a vrhněte se na některou z aktivit, kde je míra seznámení víc než vysoká. 

Možná jste slyšela o lásce na první pohled na ulici, kdy pohledy řekly „to je ten pravý“. Tyhle pohádkové scénáře mějte ale zatím jako rezervu. Zatím se pusťte do nových aktivit: Ty vám totiž nové známosti přirozeně přinesou. Vypněte data a vyrazte ven poznat opravdové lidi. Britský časopis #dating Magazin doporučuje těchto 7 tipů, jak se seznámit.

1. Vyrazte s přáteli

Kdo jiný vás zná tak dobře, aby o vás mohl v tom nejlepším světle hovořit a má u sebe i vaše hezké fotografie? Blízcí přátelé, kteří mají spoustu kolegů a kolegyň, kamarádů a známých, mezi kterými se také možná nachází osamělá duše. Navíc oni je znají a určitě vám doporučí jen ty zajímavé a ověřené. Tak neváhejte a klidě se přátel zeptejte: Neznáš někoho zajímavého, koho bych mohla pozvat na drink? A třeba zjistíte, že se můžete přidat na nějakou společnou akci.

2. Začněte říkat ano

Na pozvání, na výlety, na snídaně, obědy, večeře, na nové sporty… Vybočit ze zajeté rutiny se v tomto případě vyplácí. Nové zážitky = noví lidé = víc možností seznámení. Ráda byste chodila na nově otevřený kurz italštiny, ale je v době, kdy pravidelně chodíte na jógu? Co si týden trochu jinak poskládat? Co některé staré věci, které už vám moc nedávají, vyměnit za nové?

3. Nový koníček z mužského světa

Na kurzu keramiky vám bude krásně umělecky, ale míra seznámení je tam velmi malá. Pusťte se raději do nového koníčku, kde na muže narazíte na každém kroku. Ideální je nějaká sportovní aktivita, pravidelná návštěva fitness centra, kde nemusíte trhat rekordy silové zátěže, ale můžete se jen díky lehkému posilování zbavit bolesti zad. Jste-li na tom fyzicky dobře, vyzkoušejte boot camp, běžecké skupiny nebo bojová umění.

4. Seznamujte se ve svém okolí a vnímejte hudbu

Koncerty a veškerá místa, kde je živá hudba, jsou skvělý způsob, kde se potkat s muži. Navíc hned budete vědět, jaká hudba se mu líbí. Menší, intimní koncerty vám dávají větší šanci navázat konverzaci, aniž by to vypadalo příliš strojeně.

5. Začněte dobrovolničit

Dobrovolnictví je něco, co by měl každý alespoň jednou za život udělat. Jenže, kde najít čas, když jste od rána do večera v práci? Začněte tedy o víkendu. Najděte si konkrétní jednorázové akce – charitativní bazárky, organizované úklidy přírody, pomoc útulkům a další. Váš bonus? Všichni muži, se kterými se na těchto místech setkáváte, vám už nechtěně řekli, že jsou pečující a přemýšliví lidé. Dobrovolnictví je skvělý způsob, jak si najít celoživotní přátele a partnery.

6. Svobodní muži a roztomilá zvířata = výherní kombinace

Psí parky jsou jedním z nejlepších vynálezů na světě. Místo, kam si lidé berou své psy, aby se také seznamovali, zatímco jejich unavení majitelé mohou odpočívat a potkávat nové lidi. Dvojitá offline seznamka. Pokud máte psa, je to snadné. Zaveďte hovor o psovi, obdivujte, jak je dobře vycvičený, má krásnou srst… Nemáte psa? Začněte rozhovor o tom, že přemýšlíte o jeho pořízení, a požádejte o tipy na plemena, výcvik a uvidíte, do jaké vášnivé debaty se dostanete. Abyste nestáli uprostřed parku, pozvěte majitele na drink, kde si o všem v klidu popovídáte.

7. Láska prochází žaludkem

Staré a pravdivé přísloví. Pokud nejste sportovní tip, co se přihlásit do kurzu ochutnávky vín, sommeliérství, baristů či své kuchařské umění posunout v různých kurzech vaření? Právě tady máte také jedinečnou šanci poznat, co má člověk rád, jak přistupuje k jídlu a jaký životní styl preferuje. Nejenže se něco naučíte, ale i se seznámíte.