Tohle zkrátka zvládnu

Tohle zkrátka zvládnu Zdroj: iStock.com

12 motivačních vět, které pomůžou na cestě k úspěchu

Potácíte se od jedné věci k druhé, nic vlastně nedokončíte a vaše sny se tak nějak neplní? Začíná vás jímat lehká deprese, že snažit se nemá cenu. Ztrácíte motivaci? Než to vzdáte, zkuste si několikrát přeříkat tyhle motivační věty. Umí zázraky.

Úspěšnými lidmi se nerodíte přes noc. Ať si přečtete jakýkoliv životopis lidí, jako jsou Steve Jobs, Michelle Obamová, Oprah Winfrey a další, zjistíte, že za slávou, bohatstvím a skvělou kariérou jsou probdělé noci, spousta pádů, a hlavně tvrdá práce. Takže chcete-li i vy být úspěšní, berte neúspěch jako krok na cestě a jděte dál. Pokud toužíte po úspěchu, ať je to v jakékoliv oblasti, je potřeba v sobě živit sílu, která je potřebná k jeho dosažení.

Využijte své ambice, touhu a těchto 12 motivačních vět k tomu, abyste toho dosáhli. Napište si je do svého diáře, na obrazovku počítače, na zrcadlo, ať je máte na dosah, a kdykoliv budete ztrácet sílu, budete potřebovat nakopnout, přečtěte si je a říkejte několikrát nahlas. „Časem si je tak zvnitřníte, že vám budou vyvstávat samy na mysli, když bude potřeba,“ říká autorka projektu Success.com Lydia Sweatt.

1. Omezení je pouze v mojí mysli.

To, že něco nevyjde, nejde, nemůžete, je jen ve vaší hlavě. Podívejte, jiní to dokázali a vy můžete taky. Zkrátka slovo „nejde“ neexistuje.

2. Nikdo to za tebe neudělá.

Jsou to vaše sny, váš cíl, takže vy musíte začít a pracovat na nich. Nikdo jiný vám je nesplní. Kouzelné víly neexistují.

3. Skvělé věci nepocházejí z komfortních zón.

Když nevystoupíte ze svého stereotypu, nezačnete dělat věci jinak, nepůjdete do rizika, tak možná budete v bezpečí a klidu, ale nic nedokážete.

4. Sni. Přej si to. Udělej to.

Snít je důležité, pak už stačí si jen přát a jít to udělat. Navíc vizualizace má mocnou sílu. Jak říká Jan Mühlfeit, globální stratég a kouč, cokoliv si lidská mysl dokáže představit, to lze dokázat a uskutečnit.

5. Úspěch si tě sám nenajde.

Musíme si pro něj jít. A to je důležité. Jít štěstí a úspěchu naproti. Oslovit nové lidi, zkusit, vycestovat, jít se něco naučit,…

6. Čím usilovněji na svém snu budu pracovat a dosáhnu ho, tím víc si budu vážit sama sebe.

Když něco získáte jednoduše, snadno na to zapomenete, neboť vás to moc nepoznamenalo, nestálo to spoustu sil, emocí a změn. Hrdost, že jste něčeho dosáhli, i přes veškeré překážky, nebude znát mezí. Posílíte tím víru v sebe.

7. Probuď se s odhodláním. Jdi s uspokojením do postele.

Pamatovat a říkat každé ráno.

8. Udělej dnes něco, za co ti tvoje budoucí já poděkuje.

Dělejte věci, které mají smysl a posouvají vás dál a vy si díky nim řeknete v budoucnu „Ještě, že jsem tenkrát do toho šla.“

9. Bude to těžké, ale těžké neznamená nemožné.

Žádný z opravdu úspěšných lidí vám neřekne, že cesta k úspěchu byla hladká, klidná a jednoduchá. Byla náročná, ale šla zvládnout.

10. Nečekej na příležitosti. Vytvářej si je.

Buďte v kontaktu s lidmi, kteří souvisí s vašimi sny. Inspirujte se takovými, kteří ve vašem oboru něčeho dosáhli, čtěte jejich knihy. Sbírejte kontakty, oslovujte, organizujte, vymýšlejte.

11. Někdy nejsem testována, proto abych ukázala své slabosti, ale objevila své silné stránky.

Může se vám zdát, že jste selhali, udělali chybu, protože jste nebyli připraveni, něco jste podcenili, ale zkuste se na danou situaci podívat opačně. Nezhroutili jste se, dokázali jste reagovat rychle, zachránili jste projekt prezentací a vaším mluveným slovem. Už víte, kde máte své silné stránky?

12. Klíčem k úspěchu je soustředit se na cíle, nikoli na překážky.

Překážky vždy budou, ale vy se jimi nenechejte odradit. Soustřeďte se na cíl a zdolání překážek berte jako součást plánu. A když budete ztrácet motivaci a odhodlání, zas si přečtěte své motivační věty.