...

... Zdroj: iStock.com

Sám sobě nepřítelem: Kterých 5 znamení sabotuje svoje štěstí?

Řadu problémů si lidé vytvářejí sami. Sabotují svůj život a většinu špatných věcí, které se jim dějí, zapříčiňují jejich vlastnosti. Ať už jde o nejistotu nebo tvrdohlavost, z dlouhodobého hlediska ubližují jim i jejich vztahům. Kterých pět znamení k nim patří?

Býk (20. dubna – 20. května)

Je to docela pochopitelné, že právě Býk je sám sobě největším nepřítelem. Býci totiž často mívají „býčí hlavu“. Právě tvrdohlavost způsobuje, že jsou sice vytrvalí a rozhodní, z dlouhodobého hlediska jim to ale může uškodit, protože paličatost je může brzdit. Mohou setrvávat v nezdravém vztahu nebo se ocitnou ve slepé uličce, protože se nikdy nebudou chtít vzdát. Býci, musíte se naučit rovnováze. Tvrdohlavost může být výhodou, ale neměla by vám bránit v tom, abyste viděli věci z různých úhlů.

Tip na video: Jaké budou mít jednotlivá znamení léto?

Video placeholde

Býk
Býk | Zdroj: iStock

Pokračování 2 / 5

Blíženci (21. května – 20. června)

Blíženci jsou známí ďáblovi obhájci. Jejich duální povaha je nutí, aby neuvěřitelně důkladně hledali všechny možnosti, které ale vyžadují čas – a pravděpodobně příliš mnoho času. Nezastaví se, dokud neobrátí každý kámen. Často jsou velmi nerozhodní, protože neznají všechna fakta, tak hledají dál. Vidí totiž více možností a nemůžou se rozhodnout, kterou si vybrat. Měli by si ale pamatovat, že každé rozhodnutí je lepší než žádné. Pokud tráví příliš mnoho času tím, že hledají správnou možnost, brzy zjistí, že vlastně nemají žádnou.

Blíženci
Blíženci | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 5

Rak (21. června – 22. července)

Raci jsou mimořádně citliví a mají sklon brát všechno osobně, což je může velmi znejistit. Mívají problém s důvěrou, což může ostatní nutit, aby se jim vyhýbali. Zatímco jejich největším strachem bývá odmítnutí, pokud opakovaně žádají své partnery a přátele o potvrzení citů, vytvářejí svým způsobem atmosféru nejistoty a stávají se sami sobě největším nepřítelem. Kvůli nejistotě se navíc mohou cítit smutně a depresivně. Raci se musí naučit pracovat se svými pocity a sebeúctou.

Rak
Rak | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 5

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny neustále o všem přemýšlejí. Soustřeďují se tak moc na nepatrné detaily a hypotetické situace, že je pak jejich stres a úzkost mohou ochromit. Dokážou rozcupovat dobrou věc kvůli své přehnané kritičnosti, čímž často trpí jejich vztahy. Jejich schopnost laserového vidění nemusí být nutně špatná věc. Může jim pomoct s projekty v práci, pokud je použita správným způsobem a spojena s pozitivními myšlenkami. Přesto by si měly Panny pamatovat, že je někdy dobré podívat se na vše s nadhledem.

Panna
Panna | Zdroj: iStock

Tip na video: Co letos čeká jednotlivá znamení v lásce?

Video placeholde

Pokračování 5 / 5

Štír (23. října – 21. listopadu)

Štíři jsou někdy doslova posedlí tím, aby dokončili to, co začali. Ať už jde o vztahy či pracovní projekty, věnují tomu veškerý čas a energii. To jim sice může pomoct, ale pokud je jejich pozornost upnutá špatným směrem a na špatné věci či vztahy, může se to ukázat jako ztráta času. I když se jejich intenzivní přístup k životu může jevit jako obdivuhodný, Štíři musí také věnovat stejnou vášeň sami sobě. Místo toho, aby se neustále dívali ven, měli by se pro změnu soustředit dovnitř, protože péče o sebe je nejdůležitější.

.
. | Zdroj: iStock