Podcast Restart: Správná výživa má svá pravidla. Která to jsou?

Podcast Restart: Správná výživa má svá pravidla. Která to jsou? Zdroj: Profimedia.cz

Restart: Správná strava neexistuje, říká výživový odborník Petr Havlíček

Jako Češi si v oblasti zdravých stravovacích návyků stojíme dost špatně. To si myslí výživový odborník Petr Havlíček, který je hostem prvního dílu nového podcastu Restart časopisu Dieta. S moderátorkou Hanou Reinders Mašlíkovou se bavil o pravidlech výživy i o tom, na co při výběru potravin dbát.

Výživa je v posledních letech pro řadu lidí stále důležitějším tématem. Více dbáme na to, jaké složení mají potraviny, které jíme. Chceme věci, které jsou bio, bez chemie – a tak dále a tak dále. Jídlo skutečně má velký vliv na naše zdraví, ale naše stravování souvisí i s dalšími aspekty. Jen změnit stravování tedy ke zdravějšímu životnímu stylu nestačí.

O pravidlech výživy se v podcastu Restart časopisu Dieta rozmluvil výživový odborník Petr Havlíček. „Jakmile má složení produktu 20 řádků, kterým nerozumíte, rychle od něj pryč,“ upozornil v rozhovoru s moderátorkou Hanou Reinders Mašlíkovou. A zároveň dodává, že pokud jíme špatně, pravděpodobně nás k tomu vedou další věci než jen nevědomost, co jíst. Všichni přece víme, jaké potraviny by ve zdravém jídelníčku měly být. Proč je tedy nejíme? Více se dozvíte ve videu výše.

Podcast Restart časopisu Dieta můžete poslouchat na Spotify.

Aktuální číslo časopisu Dieta můžete koupit v on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Dieta 03/22
Dieta 03/22 | Zdroj: Lucie Robinson