Velikonoční menu restaurace Výčep

Velikonoční menu restaurace Výčep Zdroj: Instagram @vycep_korunni

Nejlepší beránek, mazanec i velikonoční oběd v Praze: Kde je objednáte?

Ivona Horváth Souralová

Po Vánocích a Valentýnu nás čeká další významný svátek s velkým V. A opět se hodně ponese i na gastro vlně, protože kromě domácího vaření a pečení se nabízí i možnost všechny tradiční pokrmy objednat a podpořit tak restaurace. Velikonoce jsou pro řadu z nich další možností, kdy nám na oplátku mohou předvést svou kreativitu. Tady máte tipy na naše oblíbené!

Beránek & mazanec

Jestli nemáte formu na beránka nebo nejste zběhlá v kynutém těstě, pak není nic snazšího, než beránka či mazanec koupit. V Praze chybu neuděláte, když objednáte u zavedených kaváren či pekáren, které jinak vynikají vyhlášeným chlebem. Beránka i mazanec bude mít v nabídce silná trojka skupiny Ambiente ve složení Savoy, Myšák a Eska, pozadu nezůstávají ani noblesní podniky jako restaurace holelu Alcron nebo Café Imperial. Z těch menších doporučujeme třeba letenskou pekárnu Praktika nebo vršovické Café Jen (jejich vánočka byla dokonalá, mazanec bude jistě taktéž).

Čokoládová vajíčka etc.

Čokoládové vajíčko, zajíček či slepička nemusejí být jen zabalené figurky z obchodů, ale i dokonalé zákusky de luxe! Tak jako během Valentýna „frčely“ růžové větrníky či věnečky, nyní se pozornost upírá na čokoládovou cukrařinu (i když u Myšáka budou i ty věnečky – ve tvaru vajíček). Pro luxusní čoko vejce se můžete zastavit u Cukráře Skály nebo v břevnovské cukrárně Emilly Cafe. Francouzská cukrárna Votre Plaisir nabídne netradiční zákusek ve tvaru beránka, a jestli chcete ozvláštnit velikonoční stůl cupcaky, pak se určitě zastavte u Leli's Cupcakes.

Sváteční menu

Vykašlat se na vaření, když stejně nemůžete sezvat celou rodinu? Rozhodně schvalujeme. Krásné a blahobytné velikonoční menu pro dva avizuje například oblíbená vinohradská restaurace Výčep – v hlavní roli mléčné selátko a součástí bude i pomlázka, panáček švestkovice, pesto z medvědího česneku, gothaj nebo frgál. Zkrátka v Praze jak na vesnici! Čtyřchodové menu s nádivkou, jehněčím či rebarborovým koláčem si připravil šéfkuchař Lukáš Hlaváček v Alcronu. A komplet hostinu s jehněčím kolínkem, mazancem a, chcete-li, i vínem, vám ráda doručí i italská restaurace Pastacaffé.

Velikonoční menu restaurace Výčep
Velikonoční menu restaurace Výčep | Zdroj: Instagram @vycep_korunni

Doporučujeme

Načíst další články