Medvědí česnek: Udělejte z něj omáčku, která je výborná k masu!
Medvědí česnek je úžasná jarní bylina, kterou netřeba představovat. Dnes z něj uvaříme vynikající omáčku, která se náramně hodí k minutkovému masu. Je to rychlé, zdravé a neskutečně dobré!
Suroviny: 2 cibule, svazek medvědího česneku, vývar, šlehačka, sůl a pepř
Postup:
1. Začneme klasicky. Na pánvi s olejem si osmažíte cibulku dozlatova.
2. Důkladně propláchnutý medvědí česnek nakrájejte na kousky i se stonky. Přidejte na pánev k cibulce a nechte ho lehce podusit.
3. Poté přidejte na pánev několik lžic vývaru, osolte a opepřete. Vše na pánvi maximálně minutu provařte. Nakonec přidejte šlehačku.
4. V úplném závěru směs z pánve nalijte do mixéru a nechte všechny suroviny důkladně rozmixovat. Čím déle budete mixovat, tím bude omáčka zelenější.
Tip: Omáčku podávejte spolu s minutkovým masem.