...

... Zdroj: iStock

Nejčastější symboly ve snech: Co znamená, když se vám zdá o smrti nebo nevěře?

Také se vám některé sny stále opakují a vy si říkáte: Teď už se mi to nezdá, teď je to doopravdy? Nebo jsou některé vaše sny tak živé, že vám zůstávají dlouho v paměti? Ať tak či tak, ne vždycky je jasné, proč se vám zdá právě toto. Jaké motivy se ve snech nejčastěji opakují a co znamenají?

Létání

...
... | Zdroj: iStock

Pokud ve snu často létáte, značí to, že máte nesplněné sny, velké ambice nebo potřebu udělat ve vašem životě nějaké velké rozhodnutí. Vaše podvědomí se vám snaží naznačit, že právě teď je čas na odvahu a pozitivní přístup.

TIP NA VIDEO: Jak si vyložit sny?

Pokračování 2 / 10

Pronásledování

...
... | Zdroj: iStock

Pronásledují vás vrazi, divoká zvířata a podobně? Pronásledování symbolizuje traumata nebo problémy. Postavte se jim a pracujte na tom, abyste jim úspěšně čelili.

Pokračování 3 / 10

Nahota na veřejnosti

MPY1805072 AKTA Naha joga
MPY1805072 AKTA Naha joga | Zdroj: iStock

Pokud jste ve snech často nazí na veřejnosti, zatímco všichni kolem jsou oblečení, značí to, že vám chybí pocit bezpečí. Nejspíš se obáváte, že vás někdo zaskočí a že nebudete mít situaci pod kontrolou.

Pokračování 4 / 10

Smrt

...
... | Zdroj: iStock

Stejně jako v tarotu ani smrt ve snu neznamená nutně negativní situace. Smrt vám naznačuje, že je čas na změnu. Toužíte něco ukončit, utéct nebo se od něčeho oprostit a měli byste to udělat.

Pokračování 5 / 10

Oheň

.
. | Zdroj: iStock.com

Pokud vidíte ve snu oheň, znamená to, že se blíží čas transformace nebo přeměny. Zamyslete se nad tím, v jaké oblasti svého života stagnujete, a změňte to.

Pokračování 6 / 10

Těhotenství

...
... | Zdroj: istock.cz

Těhotenství ve snu symbolizuje nějakou velkou změnu nebo růst. Je to pozitivní znamení. Odhodláváte se k nějakým krokům a nejste si jistí? Seberte odvahu a vykročte! Pravděpodobně se vám podaří vše, co si zamanete.

Pokračování 7 / 10

Voda

Voda
Voda | Zdroj: Pixabay

V případě vody jde o pozitivní symbol. Reprezentuje totiž pročištění nebo očistu. Je však také symbolem emocí. Pak se může objevovat kalná, horká či jako led – zpravidla podle toho, jaký zástupný symbol emočního vztahu znázorňuje.

Pokračování 8 / 10

Peníze

..
.. | Zdroj: pujcka.co

Sny, ve kterých hrají roli finance, odrážejí náš současný nedostatek nebo chybějící racionální smýšlení. To, o jak velkou částku se jedná, naznačuje, jak moc jste vzdálení od reality. Postavte se nohama zase pevně na zem!

Pokračování 9 / 10

Nevěra

Nevěra ve snu zpravidla naznačuje nedostatek sexuálního vyžití, ale také možnou nespokojenost se stávajícím vztahem. Objekt ve snu většinou v reálném životě objektem vaší touhy není, jen naznačuje, že byste svoji nespokojenost měli řešit.

Pokračování 10 / 10

Padání

...
... | Zdroj: iStock

Opakovaně a nekontrolovaně ve snech padáte? Pak se vám podvědomí snaží naznačit, že je třeba, abyste znovu získali kontrolu nad svým životem. Zamyslete se nad tím, co vás trápí nebo co odkládáte, a vyřešte to!