Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta

Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta Zdroj: Dieta

Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta
Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta
Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta
Iveta Šťastná shodila přes 30 kilo
Iveta Štastná zhubla díky časopisu Dieta
6
Fotogalerie

Kvůli nadváze nechodila ven a doma brečela. Jak dokázala zhubnout?

Chcete zhubnout? Pojďte do toho s námi a dlouholetou soutěží Hubneme do plavek, kterou vyhlašuje každý rok časopis Dieta. Ukážeme vám, že to jde a má to své výsledky. Nezhubneme za vás, ale naučíme vás, jak na to. Třeba získáte novou motivaci, energii, ale také nové přátele. Podobně jako Iveta.

Iveta Šťastná se dlouho trápila. Nejlepšími kamarády jí byly zmrzlina a chipsy. Došlo to tak daleko, že pak brečela doma do polštáře, nechtěla chodit mezi lidi a před ostatními se bála jíst. Pak se jednoho dne vzbudila a řekla si dost. Sama zhubla dvacet kilo, s pomocí odborníků z časopisu Dieta dalších dvanáct. Jak to dokázala?

Můžete to dokázat stejně jako Iveta Šťastná. Bylo jí pětadvacet a v lednu 2016 vážila 110 kilo. V prosinci 2017 ukázala ručička váhy 78 kilo. Iveta shodila 32 kilo a hodně jí v tom pomohla soutěžčasopisu Dieta. Na webu Restart s Dietouse do ní můžete přihlásit také vy.

Za největší výhru mladá žena považuje to, že se dnes bere taková, jaká je . "Vím, že jsem zhubla zdravě, a hlavně mě zase začal bavit život. Víc se o sebe i starám. Zatímco dřív jsem si barvila vlasy doma, dnes si zajdu ke kadeřnici, na pedikúru i na masáž. Chodím ráda ven, jsem mnohem víc komunikativní a našla jsem si také nové přátele. U mě v kuchyni najdete hlavně ovoce a zeleninu, pak jsou tam i bílé jogurty, ovesné vločky, maso a ryby," dodává Iveta Šťastná.

Je jednou z těch, na které jsou v redakci časopisu Dieta opravdu pyšní, protože i když nestanula na stupních vítězů, dokázala vyhrát sama nad sebou i svými kily. A pokud to chcete taky zkusit, přihlaste se a přijďte. Budeme se na vás na castingu Hubneme do plavek těšit. Už v únoru.

Vítězila zmrzlina a obrovské množství chipsů

Jak to, že Iveta tolik přibrala? „Už v dětství jsem patřila mezi holky, které byly oplácanější. Před třemi lety jsem se ale dostala do situace, kdy jsem v jednu chvíli přišla o práci, dlouho si nemohla najít novou, do toho mě opustil přítel a měla jsem autonehodu.

Byla jsem psychicky na dně a začala jsem svůj smutek ve velkém zajídat. Zatímco přes den jsem si nedovolila téměř nic, večer, když na mě padla únava, jsem se do jídla pustila naplno. Nejčastěji vítězila zmrzlina a obrovské množství chipsů, na kterých jsem se stala závislá.

Nezastavily mě ani bolesti kloubů způsobené nadměrným množstvím soli obsaženým v brambůrcích. Rodina viděla, co se děje, a mluvili jsme o tom. Moje mamka se mnou nebyla spokojená a babička mi často říkala, že jsem hezká holka a měla bych zhubnout. Jejich slova a dobře míněné rady mi ale spíš ubližovaly. Nakonec jsem si neužila ani žádnou z rodinných oslav," vzpomíná mladá žena na dobu, kdy šla kila nahoru.

Zlomový okamžik

Nebyla sice šťastná, ale aspoň se jí podařilo najít si práci na čerpací stanici coby obsluha. S lidmi se však pořád bavila spíš jen z povinnosti. "Jednou, když jsem byla po noční, jsem se doma probudila s pláčem a věděla jsem, že takhle už dál žít nechci. Uvědomění bylo natolik silné, že jsem hned ten den nechala auto doma a šla do práce po svých. Změna nastala jako mávnutím proutku," tvrdí s tím, že začala chodit pěšky úplně všude.

"Často jsem se vracela do přírody, která mě hodně dobíjela. Doma jsem se každý den protahovala pomocí jednoduchých rozcviček. Ohledně jídla jsem věděla, že nechci držet žádné diety, ale naučit se jíst pravidelně. Hledala jsem inspiraci a objevila kuchařky Petry Lamschové a Petra Havlíčka, ve kterých byla kromě receptů i spousta dobrých rad. Velkou motivací pro mě byl Petr Havlíček, kterého jsem sledovala i v televizi a vyhledávala si videa, ve kterých mluví o zdravém přístupu k jídlu. Často jsem si četla články na internetu a také si předplatila časopis Dieta. Vše se rázem dalo do pohybu," líčí, co jí nakonec pomohlo.

První úspěchy, první krize

Od února do června 2016 měla 15 kilo dole. Do září zhubla dalších pět. Pak se ale váha zastavila. V únoru 2017 přišel impulz přihlásit se do soutěže Diety. "Odjela jsem do Prahy na Festival zdravého životního stylu. Opravdu moc jsem si přála být mezi 7 statečnými a povedlo se. Soutěž mi v mnohém pomohla. Díky Petru Havlíčkovi jsem opustila několik špatných stravovacích návyků. Například jsem si dřív kupovala jenom žitný chléb. On mi doporučil pšenično-žitný s vysvětlením, že by si zdravý člověk neměl přidělávat problémy tam, kde nejsou. Také mi řekl, že jestli mám ráda ovoce, nemusím se bát dát si ho odpoledne nebo jako druhou večeři," popisuje Iveta Šťastná.

Naučila se nebýt na sebe příliš přísná, dopřát si s chutí i kávu s mlékem a občas si dát něco dobrého. Také se naučila jíst, když má v práci noční. Dřív měla v hlavě zakódováno, že v noci se nejí. "Dnes se před odchodem doma navečeřím a v práci si dávám každé tři hodiny malou svačinu, aby tělo mohlo fungovat. V pohybu jsem se díky trenérce Petře Munduchové naučila posilovat střed těla a postupně se z rychlé chůze dostala k běhu. Na váze i v centimetrech byl úbytek znát každý týden a sama ze sebe jsem měla radost," vzpomíná na své pokroky mladá žena.

Změna ve všech směrech

Díky soutěži se jí nakonec podařilo zhubnout dalších 12 kilo. Jako bonus našla v ostatních soutěžících nové kamarádky. Začala ráda poznávat nové chutě, experimentuje a koupí si třeba avokádo, granátové jablko… Stále však myslí na pravidelných pět jídel, aby už den nemusela dojídat v noci. A jak je na tom s chipsy? "Už jich bylo dost. Když chci hřešit, radši buchtou od babičky," uzavírá žena, kterou povzbuzuje i její rodina.

Chcete být tak úspěšní jako Iveta? Už teď se můžete přihlašovat na casting Hubneme do plavek, který proběhne 24. 2. v rámci festivalu Restart s Dietou. Všechny informace najdete na webu www.restartsdietou.cz, kde na vás čeká i přihlašovacíFORMULÁŘ