..

.. Zdroj: iStock.com

Jídelníček vévodkyně Kate: Jaká jídla nejraději vaří a co stojí za její štíhlou postavou

Její postava je mnohými z nás obdivována a neustále se řeší, jak jí dosáhla. Ty, které chtějí zkoušet „diety podle Kate“, asi zklameme. Za její postavou stojí zájem o jídlo, promyšlené a zdravé jídelníčky a vlastní příprava. Co tedy jí například k obědu? A zvládnete takové jídlo také?

Aktivní a zdravý životní styl Kate Middleton se od vstupu do královské rodiny moc nezměnil. Dnes osmatřicetiletá maminka tří dětí má sice palác plný zaměstnanců, kteří jí obstarají, co potřebuje, přípravu jídla pro sebe a rodinu si ale vévodkyně z Cambridge řeší sama. A dle mnoha fotek paparazzi fotografů si také ráda mnoho produktů do jídelníčku sama nakupuje. A jak se nechal slyšet princ William, velice rádi spolu jedí celá rodina u kuchyňského stolu jako normální rodina.

A vévodkyně potvrdila tuto skutečnost na jednom charitativním galavečeru v roce 2016: „William se musí často smířit s mým vařením,“ pronesla s úsměvem Kate a její manžel ji hbitě doplnil: „To je také důvod, proč jsem tak hubený.“ V čem tedy tkví jejich zdravé stravování? Co se jí v Kensingtonském paláci?

Snídaně

Vévodkyně Kate si k snídani oblíbila zeleninovo-ovocné koktejly, které sama připravuje i pro svou rodinu. V jejích koktejlech se objevuje spirulina, kapusta, špenát, matcha, koriandr, borůvky a další zdravé potraviny. Nezapomíná dle deníku Daily Mail ani na jablka, citron či zázvor. Podobnou snídaňovou rutinu vyznává i její švagrová Megan Markle.

Oběd

V organické stravě bohaté na antioxidanty pokračuje vévodkyně Kate i při přípravě oběda. Na jejím talíři se pravidelně objevují saláty a mísy plné sezónních plodů. K obědu dle Daily Mail připravuje často salát z melounu, polévku gazpacho, goji, salát Ceviche s rybím masem, rajčaty, kořením, cibulí a zelenými chilli papričkami nebo salát Tabbouleh pocházející z libanonské a syrské kuchyně, jenž obsahuje bulgur nebo kuskus doplněný zeleninou a kořením. Kate dbá ve svém jídelníčku na bohaté zastoupení syrového jídla, které také dle různých zdrojů stojí za její zářivou pletí.

Večeře

Pokud jde o rodinné večeře, má Kate Middleton dobře zvládnuté pečené kuře. Což potvrdila pro Vanity Fair i královská korespondentka Katie Nicholl: „Kate se večer oddává svému koníčku – vaření Williamovy oblíbené večeře, pečenému kuřeti. To je jejich představa perfektní večeře.“ Její vyhlášené kuře prý často přilákalo na večeře do Kensingtonského paláce tehdy ještě svobodného prince Harryho.

Připravuje ho na mnoho způsobů a jedním z oblíbených je kuře s kari, které griluje. Nebojí se ani pikantních úprav, jako například indického kuřete Vindaloo, jehož pálivost má problém zvládnout i princ William, jak prozradil britskému deníku Mirror. Vindaloo se připravuje na různé způsoby a použít se může kuřecí i vepřové maso. Maso se marinuje ve směsi Tandoori, přidávají se chilli papričky, kešú a další druhy koření. Smaží se a podává většinou s rýží. Ať už zvolí Kate jakoukoliv královskou večeři, ráda ji doplní sklenkou bílého vína.

Královské chutney

Zálibu v indickém jídle Kate potvrzuje i tím, že si sama vyrábí vlastní chutney, kterým dochucuje základní jídlo. A zřejmě ho umí velice dobře, neboť zachutnalo i samotné královně Alžbětě. Kate jí chutney své vlastní výroby věnovala jako dárek, když s ní trávila první Vánoce. „Přemýšlela jsem, bože, co bych jí měla dát?“ vzpomněla si vévodkyně v dokumentu ITV, Our Qeen At Ninety. „Tak jsem vymyslela, že jí něco uvařím. Bylo to riskantní, nemuselo jí to chutnat, ale i tak jsem se rozhodla jí udělat chutney dle receptu mojí babičky. Dárek se jí zalíbil a i zachutnal, neboť druhý den byl při jídle na stole.“

Jak vidíte, oblíbená není jen samotná vévodkyně Kate, ale i její jídlo, které s radostí připravuje. Vyzkoušejte tedy také některý z jejích oblíbených pokrmů.