Matcha tea pomáhá při hubnutí

Matcha tea pomáhá při hubnutí Zdroj: ČTK

Matcha tea má blahodárné účinky
Matcha tea dodá potřebnou energii
Recepty z matcha tea si zamilujete
4
Fotogalerie

4 důvody proč si zamilovat čaj matcha

Matcha, japonský mletý zelený čaj se vyrábí z dužiny nejmladších lístků čajovníku. Tyto rostliny se tři týdny před sklizní zakryjí plachtami a listy se tak napumpují chlorofylem a sytě zelenou barvou. Listy se usuší a rozemelou na sametově jemný prášek, který přetéká zdravotními benefity a je vychvalovaný odborníky na výživu. Z matcha se stává celosvětový fenomén a my víme proč!

Detox na milion způsobů. Čaj matcha představuje dávku vitamínů A a C, minerálů a jiných živin, jako jsou například vláknina, bílkoviny nebo vápník. Vysoká koncentrace antioxidantů nakopne váš imunitní systém, působí protizánětlivě, a navíc pomůže z organismu vyplavit těžké kovy a chemické toxiny. Protože podporuje tvorbu hormonů štěstí, dopaminu a serotoninu. Zlepší vám náladu a podle studií je také zdatným bojovníkem proti civilizačním nemocem a vychytává volné radikály. Po sportovní aktivitě navíc regeneruje svaly a poškozené buňky. Možnosti využití Matcha Tea v kuchyni jsou téměř neomezené! Čaj matcha můžete pít ve formě teplého čaje, jako osvěžující nápoj, alkoholický drink nebo přidat do potravin, například do smoothie, jogurtu, zmrzliny nebo klidně jako ingredienci do krému i slaného či sladkého těsta. Fantazii se meze nekladou!

Dva gramy čisté energie. Matcha obsahuje látku teofylin, čistě přírodní formu kofeinu, který se přirozeně nachází v čaji. Teofylin se uvolňuje postupně po dobu 3-6 hodin a je tak pro lidský organismus lepší, než rychlý nárůst a strmý pád charakteristický pro kofein v kávě nebo sycených nápojích. Teofylin také nemá žádné vedlejší účinky typické pro klasický kofein, jako je zvýšení krevního tlaku, zrychlení srdeční frekvence nebo nervozita. Právě naopak, výjimečnou vlastností matcha je, že nabije energií, ale zároveň podporuje koncentraci a jasnou mysl. Navodí pocit uvolnění, snižuje hladinu duševního a fyzického stresu, ale rozhodně po něm nebudete ospalá. Díky tomu se používá jako čistě přírodní energy drink a je velice oblíbený u studentů.

Hubnutíje hračka. Vědecké studie tvrdí, že pravidelná konzumace čaje matcha zrychluje metabolismus o 30-40 %. Protože katechiny obsažené v matcha spalují mnohem raději tuky než glukózu, v kombinaci se sportovní aktivitou matcha výrazně podporuje hubnutí bez jakýchkoli negativních účinků, které často provází pilulky a jiné umělé prostředky na hubnutí. Matcha Tea je oblíbený i u sportovců, protože jim pomáhá obnovit sílu a rychlost při sportovním výkonu. A díky plně přírodnímu složení je Matcha Tea vhodný téměř pro kohokoli! Zbavit se přebytečných kil před létem nikdy nebylo snazší!

Matcha tea pomáhá při hubnutí
Matcha tea pomáhá při hubnutí | Zdroj: ČTK

Přípravaje snadná a zábavná. Tradičně se čaj připravoval při japonském čajovém obřadu šleháním v misce a trval i několik hodin. Moderní varianta přípravy je mnohem rychlejší a praktičtější – 2g sáček Matcha Tea stačí vysypat do šejkru nebo uzavíratelné láhve, zalít studenou nebo teplou vodou do 65 °C, případně dochutit citronem nebo medem a pak už jen pořádně prošejkovat! Matcha Tea má v nabídce i šejkry s úložným prostorem, díky kterým můžete mít několik porcí čaje stále při ruce. Sáčky Matcha Tea byly vyvinuty speciálně tak, aby chránily čaj před světlem a vzduchem, tedy největšími nepřáteli tohoto zeleného zázraku. Díky sáčkům je čaj stále čerstvý a udrží si vysokou kvalitu. Ochutnat můžete i Matcha Tea čokoládu, Bio Puding s Matcha Tea, Matcha směs na pečení nebo třeba čistě přírodní Bio Matcha Shake s meruňkou či banánem, které neobsahují rafinovaný cukr a jsou ideální jako snídaně nebo svačina před sportovní aktivitou. Najdete je na www.matchatea.bio.

Čaj matcha je prostě těžké nemilovat!

4 důvody proč si zamilovat čaj matcha

Matcha tea pomáhá při hubnutí
Matcha tea pomáhá při hubnutí | Zdroj: ČTK
Matcha tea má blahodárné účinky
Matcha tea má blahodárné účinky | Zdroj: ČTK
Matcha tea dodá potřebnou energii
Matcha tea dodá potřebnou energii | Zdroj: ČTK
Recepty z matcha tea si zamilujete
Recepty z matcha tea si zamilujete | Zdroj: ČTK