.

.

.
.
Vévodkyně Kate
.
.
74
Fotogalerie

Z tuctovky okouzlující princeznou: Kate Middleton slaví narozeniny. Jak se změnila za posledních 20 let?

Britská princezna Catherine oslavila 9. ledna 42. narozeniny. Jak se změnila od chvíle, kdy se poprvé setkala s princem Williamem? Mnohé nastínila nedávno vydaná poslední řada oblíbeného seriálu Koruna, která se mimo jiné věnovala právě seznámení budoucího královského páru. Fanoušci se v jednom z dílů dočkali i reminiscence na legendární průsvitné šaty, ve kterých Kate poprvé v roli modelky upoutala pozornost mladého prince. K nejstylovější ženě světa, za kterou ji považujeme nyní, měla ale tehdy ještě hodně daleko. Přesvědčit se o tom můžete v unikátní srovnávací fotogalerii.

Původně to měla být sukně a její výroba přišla maximálně na 40 liber. Model, ve kterém na univerzitní přehlídce v roce 2002 zazářila tehdy ještě neznámá studentka Kate Middleton, upoutal pozornost v první řadě sedícího prince Williama. Kate ho totiž rafinovaně a zcela neplánovaně oblékla jako šaty. Autorka návrhu, studentka Charlotte Todd, se později médiím svěřila, že model nesl příznačný název Umění svádět. A i když se prý s Kate Middleton osobně nepotkala, je vděčná, že svým malým dílem mohla přispět k velké love story, jež v roce 2011 vyústila v královskou svatbu. Ve stejném roce se také průsvitné šaty vydražily za 78 000 liber.

Právě tento ikonický model připomněl v jednom ze závěrečných dílů seriál Koruna. Herečka Meg Bellamy, která v něm Kate Middleton ztvárnila, oblékla dokonalou repliku a tvůrci nezapomněli ani na dobový detail – „bavlnku“ zapletenou v pramíncích vlasů. Přesto působí oproti skutečné Kate Middleton poněkud uhlazenějším dojmem.

Budoucí vévodkyně z Cambridge a princezna z Walesu byla zpočátku spíše takovou rozevlátou holkou od vedle. Dosvědčují to dobové fotografie, které jsou poněkud úsměvnou kronikou tehdejšího stylu – nechybí boho blůzy, bokové džíny, semišové kozačky, pásky přes šaty ani make-up, který má k současné instagramové dokonalosti hodně daleko. Ale ruku na srdce, která z nás mileniálek přesně takto v nultých letech nevypadala?

Kate Middleton (c)
PRINCE WILLIAM PLAYING IN A RUGBY SEVENS TOURNAMENT, ST ANDREWS, SCOTLAND, BRITAIN - 24 APR 2005,Image: 221937783, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Kate Middleton (c) PRINCE WILLIAM PLAYING IN A RUGBY SEVENS TOURNAMENT, ST ANDREWS, SCOTLAND, BRITAIN - 24 APR 2005,Image: 221937783, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Z deníku party girl

Ačkoli se za prince Williama provdala až v roce 2011, pro britský bulvár byla Kate Middleton vděčným soustem už od chvíle, kdy spolu zkraje nultých let začali randit. Aby ne, budoucí král byl tehdy označován za nejžádanější partii Velké Británie. Kdykoli tak Kate vyšla ze svého bytu na Old Church Street, který sdílela se sestrou Pippou a bratrem Jamesem, měla fotografy v patách. Dílem i proto, že po studiích na skotské univerzitě St. Andrews, kde se s Williamem seznámili, vedla dál klasický studentský život plný večírkůčasto s kamarádkami vyrážela do prominentních klubů jako Boujis, Mahiki nebo Bunga Bunga. Vedle toho však nechyběla na prestižních charitativních akcích, autogramiádách knih nebo na Wimbledonu.

Kate také po škole několik let pracovala, nejprve jako nákupčí doplňků pro oděvní značku Jigsaw, poté jako kreativní síla v rodinné firmě svých rodičů, která se zaměřuje na party doplňky.

Kromě toho, že chodila s princem Williamem (rozešli se v roce 2007 a oficiálně se znovu dali dohromady v létě 2010), se snažila Kate vést obyčejný život – chodila nakupovat do Marks & Spencer nebo do supermarketu Waitrose, na oběd vyrážela do oblíbeného Bluebird Café a fyzičku si udržovala vyjížďkami na kole. Snaha o normálnost se jí však příliš nedařila –když v den svých 25. narozenin otevřela dveře, stálo před jejím domem 30 paparazzi fotografů.

I když to muselo být náročné, „Katie Waitie“, jak jí bulvár přezdíval, nakonec vytrvala. A my máme díky tomu alespoň zmapován její šatník z doby, než se oficiálně stala vévodkyní z Cambridge a posléze princeznou z Walesu. Zdánlivě podobné outfity dokazují,co všechno zmůže šatník na míru, skvělý účes, profesionální líčení a také naučená královská noblesa.

Jak se Kate Middleton změnila za posledních 20 let? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.