...

... Zdroj: iStock.com

Horoskop japonských mistrů: Znáte své zenové znamení?

Japonský horoskop je mnohem méně známý než třeba čínský. S klasickým horoskopem má společné to, že se vypočítává podle měsíce a dne, kdy jste se narodili, zatímco rok na něj nemá vliv. Zenových znamení je ale pouze jedenáct. Které je to vaše a co o vás vypovídá?

Slunce (21. 3. – 29. 4.)

Jistě pro vás nebude překvapením, že lidé narození ve znamení Slunce jsou nejzářivějšími osobnostmi celého horoskopu. Jste nenapravitelnými idealisty – moudrost a krása jsou vaším celoživotním hnacím motorem. Krédo, podle kterého se řídíte, je: "Kdyby se všichni snažili o maličko víc, bylo by na světě o mnoho líp." Optimismus vám zkrátka koluje v žilách.

Rada zenového mistra

Važte si své intuice a pozorně ji poslouchejte, protože vám vždy spolehlivě poradí a svede vás na tu nejlepší možnou cestu.

Tip na video: Co vás čeká letos v létě? Odpovídá astroložka.

Video placeholde

Slunce
Slunce | Zdroj: iStock.com

Pokračování 2 / 11

Bambus (30. 4. – 4. 6.)

Plní života a neskutečně přizpůsobiví, takoví jsou lidé ve znamení vždy svěžího bambusu. Jste velmi moudří a máte obrovský přehled, přesto (nebo právě proto) netrváte jen na jedné zažité variantě a nemáte problém se okamžitě přizpůsobit situaci tak, abyste z ní vytěžili to nejlepší. Nikdy ale nebudete dělat nic na úkor jiného člověka.

Rada zenového mistra

Věřte svému rozumu, ten vás totiž nikdy nezklame.

Bambus
Bambus | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 11

Buvol (5. 6. – 6. 7.)

Termín "pracovitý jako včelka" je ve vašem případě slabé slovo. Vy jste totiž doslova workoholik. Buvoli pracují nejen hodně, ale také rádi, a když něco musí, udělají to rychle a bez připomínek. Jste zodpovědní až do morku kostí a díky tomu získáváte obdiv a popularitu od lidí kolem sebe.

Rada zenového mistra

Myslete na svou rodinu. Ať už na tu, kterou máte, nebo na tu, kterou založíte. Jedině tam se totiž budete cítit opravdu šťastní a spokojení.

Buvol
Buvol | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 11

Lotosový květ (7. 7. – 1. 8.)

Sentimentální snílci s neodolatelným kouzlem osobnosti. Ne nadarmo je vaším znamením překrásný a omamný lotos. Vůči ostatním cítíte silnou empatii a jste vždy po ruce, abyste poskytli pomocnou ruku nebo rameno k vybrečení. Plní energie, pozitivně naladění a milující užíváte si život všemi smysly.

Rada zenového mistra

Podívejte se na oblohu! Vždy koukejte ještě dál a výš, než jste zvyklí. Jedině tak totiž budete ještě lepší a úspěšnější.

Lotusový květ
Lotusový květ | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 11

Japonský most (2. 8. – 27. 8.)

Stojíte nohama pevně na zemi, ale současně se aktivně zajímáte o všechno, co je nějakým způsobem zvláštní nebo krásné. Ať už je to problematika UFO nebo třeba výtvarné umění. Jste stateční, otevření a kreativní a za své blízké byste se rvali do poslední kapky krve.

Rada zenového mistra

Nikdy se nezastavte uprostřed cesty. Bojujte, dokud máte dost síly a dokud nedosáhnete vytouženého cíle. Nebuďte netrpěliví, čas je na vaší straně.

Most
Most | Zdroj: iStock.com

Tip na video: Co čeká jednotlivá znamení ve vztazích a v lásce?

Video placeholde

Pokračování 6 / 11

Oblázek (28. 8. – 10. 10.)

Jestli je nějaké znamení opravdovým magnetem na lidi, pak je to to vaše. Vaše osobnost je prostě okouzlující a lidé kolem vás často ani netuší proč. Jste velmi milí, energičtí a přitom se nevnucujete. Ve všem spolehlivě najdete ideální míru, ať jde o partnerské vztahy, přípravu pokrmu nebo i prosté popíjení alkoholu.

Rada zenového mistra

Věci vždy dělejte tak, jak nejlépe umíte, ale nebuďte zklamaní, když nebudou perfektní. Dokonalost na tomto světě neexistuje, tak se o ni přestaňte snažit.

Oblázek
Oblázek | Zdroj: iStock.com

Pokračování 7 / 11

Císař (11. 10. – 18. 11.)

Máte potenciál dokázat velké věci a jste si ho moc dobře vědomi. Občas byste si ale měli připomenout, že pýcha ještě nikdy nikomu nepřinesla nic dobrého. Rádi si děláte věci po svém a nesnášíte, když se s vámi někdo hádá. U těch, na kterých vám záleží, však dokážete slevit ke kompromisu. I když vás to stojí dost sebezapření.

Rada zenového mistra

Netlačte na pilu. Nechte občas věci jen tak plynout a uvidíte, že se k vám vrátí daleko intenzivněji, než kdybyste na nich museli dlouze pracovat.

Císař
Císař | Zdroj: iStock.com

Pokračování 8 / 11

Císařovna (19. 11. – 26. 12.)

Jste osobností, která ví, co chce, a vždy bude bojovat za své vyšší cíle a morální hodnoty. Jestli vám ale něco opravdu dělá problém, pak je to samota. Bez milované osoby se cítíte, jako by vás byla jenom půlka, a láska vám v životě přináší harmonii a klid. Díky vaší milé a nesobecké povaze ale sami nikdy dlouho nejste.

Rada zenového mistra

Přestaňte na chvíli investovat do všech okolo a dopřejte si možnost čerpat jejich energii. Uvidíte, že se vám bude dýchat mnohem lépe.

Císařovna
Císařovna | Zdroj: iStock.com

Pokračování 9 / 11

Měsíc (27. 12. – 18. 1.)

Jste záhadní, neuchopitelní a ty, kteří vás neznají, provokujete svou záhadností a klidem, který vyzařujete. Opačné pohlaví si od vás drží odstup tak silně, jak silně ho současně přitahujete. V životě často docílíte toho, po čem toužíte. Je to díky tomu, že dokážete racionálně přemýšlet, pilně pracovat a vše podřídit svému cíli.

Rada zenového mistra

Nic vás nedokáže zastavit, dokonce ani smrt, a nic vás nedokáže překvapit, dokonce ani vy samotní. Tak na to nikdy nezapomínejte.

Měsíc
Měsíc | Zdroj: iStock.com

Tip na video: Která znamení na tom letos budou dobře se zdravím?

Video placeholde

Pokračování 10 / 11

Želva (19. 1. – 14. 2.)

Každý, kdo vás potká, nemůže jinak než obdivovat vaši vyvinutou ctnost, moudrost a nadpozemský klid. Pokud mu ale dáte možnost skutečně vás poznat, objeví toho uvolněného, zábavného a občas ztřeštěného člověka, kterého se v sobě snažíte tak důsledně ukrýt. I přesto ale nikdy nezapomínáte na své pravé hodnoty, za které celý život bojujete.

Rada zenového mistra

Vždy dejte najevo, co si myslíte a jak se cítíte. Ticho ve vašem životě rozhodně nemá co dělat.

Želva
Želva | Zdroj: iStock.com

Pokračování 11 / 11

Třešeň (15. 2. – 20. 3.)

Stejně jako třešeň symbolizuje zrození a život, jste i vy plní života a radosti, kterou kolem sebe rádi rozdáváte. Lidé vás milují za to, jak jste spontánní, vřelí a plní nadšení. Pokud se jim moc nepletete do života nebo jim neměníte plány na víkend, máte vyhráno.

Rada zenového mistra

I když vám trpělivost není vlastní, své cíle sledujte s pokorou. Jedině tak jich skutečně dosáhnete.

.
. | Zdroj: iStock.com