Dyzajn market Léto

Dyzajn market Léto Zdroj: archiv firem

Dny evropského filmu
Divadlo Viola - představení Anděl v modrém
Biohacking: Nástroj pro dnešní dobu
 Vila Tugendhat
Znovu ven a bavit se
11
Fotogalerie

Akce v červnu: Vyrazte ven, podpořte a užívejte zase kulturu

Po třech měsících kulturní abstinence zas můžete vyrazit do ulic. Otevírají se výstavy, muzea, divadla opět hrají, zámky otevírají své brány a vše čeká jen na vás, jak si svou kulturu užijete. Už můžete, tak neváhejte.

Divadlo Viola – červnové férové vstupenky

Kdy: 11.– 22.června 2020

Kde: Divadlo Viola Praha

Divadlo Viola - představení Anděl v modrém
Divadlo Viola - představení Anděl v modrém | Zdroj: Viktor Kronbauer

Divadlo Viola po řadě streamovaných setkání zve diváky opět přímo do hlediště – na červen pro ně připravilo několik nevšedních divadelních večerů (samozřejmě při zachování všech platných hygienických omezení). Po vzoru Dejvického divadla se oblíbená komorní scéna rozhodla nabídnout vstupenky na mimořádná představení prostřednictvím rezervačního systému Ticket Fair Price. Internetová dražba vstupenek je nejen cestou, jak umožnit návštěvníkům stanovit férovou cenu za vstupenku, ale také šancí získat finanční prostředky, které Viola využije na pokrytí vlastních ztrát a na vybrané charitativní projekty.

„Od 11. do 22. června pokaždé vždy 40 diváků bude mít herce vlastně jen pro sebe. Věřím, že této šance diváci využijí. Sice s rouškou a bez občerstvení, ale zato s cílem být u toho a pomoci Viole a dalším potřebným,“ zve ředitel Violy Robert Tamchyna na večery s Václavem Koptou u klavíru, s Miroslavem Donutilem, který bude vyprávět o svých setkáních s brněnskými básníky Skácelem a Mikuláškem a dalšími z brněnské bohémy. Připraveny jsou i repertoárové jistoty, jako je večer Anděl v modrém s Jiřím Langmajerem a Jiřím Dvořákem, literární drama v dopisech Adresát neznámý nebo vzpomínkové ohlédnutí s Betty McDonaldovou Hodně smíchu a pár slz, které ve Viole už po léta s úspěchem hrají Tereza Kostková a Carmen Mayerová.

Vila Tugendhat

Kdy: Otevření od 2. června 2020

Kde: Vila Tugendhat, Brno

 Vila Tugendhat
Vila Tugendhat | Zdroj: David Židlický

Po nucené koronavirové přestávce se opět veřejnosti otevře brněnská vila Tugendhat. Otevření se bude týkat zahrady, stálých výstav v technickém podlaží i prohlídkových okruhů. Od stejného data bude taktéž nově otevřen vstup do zahrady vily Tugendhat ze zahrady vily Löw-Beer. Minimálně do konce června 2020 však budou stále zrušeny doprovodné kulturní aktivity jako přednášky, koncertní vystoupení, filmové projekce nebo edukační programy.

Vzhledem k operativním přesunutím pravidelné údržby objektu na jarní měsíce bude možné návštěvníkům nově otevřít řadu termínů prohlídek v červenci a srpnu. Stejně tak se z důvodu přesunutí či zrušení prohlídek zahraničních návštěvníků budou uvolňovat další, již rezervované termíny. Zájemci o návštěvu by měli tedy pravidelně sledovat volná místa v on-line prodeji vstupenek. Ten startuje v pondělí 1. června 2020, kdy bude možné zakoupit vstupenky až do konce listopadu 2020.

Divadlo Kampa

Kdy: Od 1. června 2020 opět se hrají večerní i dětská představení

Kde: Divadlo Kampa

Divadlo Kampa - Petra Pílková v Kabaretu Pepe
Divadlo Kampa - Petra Pílková v Kabaretu Pepe | Zdroj: archiv firem

Můžete navštívit například Edith Piaf, Kabaret Pepe nebo pohádku Škola Malého stromu a mnoho dalšího. 19. června od 19 h proběhne v divadle křest CD Písničky z Cylindru. Červnová představení v Divadle Kampa budou probíhat v souladu s hygienickým nařízením MZČR. Proto je kapacita našich představení omezena na zhruba polovinu diváků tak, abychom dodrželi dané rozestupy. Pokud se nařízení dále promění, budeme na ně průběžně reagovat.

Biohacking: Nástroj pro dnešní dobu

Kdy: 11. června 2020 18:30–21:30

Kde: Prostor39, Řehořova 33/39 Praha

Biohacking: Nástroj pro dnešní dobu
Biohacking: Nástroj pro dnešní dobu | Zdroj: archiv firem

Dnešní doba produkuje spoustu rychlých nevědomých zkratek, jak řešit každodenní problémy. Spolu s tím se zjevuje spousta nových a zdánlivě neřešitelných problémů, jako jsou krize duševního zdraví, chronický stres, obezita, deprese, závislosti nebo syndrom vyhoření. Tomuhle všemu se však dá jednoduchými kroky předejít. A nejen to. S poznáním z neurověd a biohackingu můžeme posunout člověka ještě dál, za jeho hranice. Jaký je náš potenciál, když si osvojíme ty správné nástroje? O tom bude celá přednáška, kterou vás provedou Veronika Jelínková a Libor Mattuš.

Výstava masožravek a jinejch hustejch kytek

Kdy: 12. 6. – 20. 6. 2020 9:00–18:00

Kde: Botanická zahrada UK v Praze

Každoroční výstava masožravek v Botanické zahradě UK v Praze, kterou pořádá Darwiniana, česká společnost pěstitelů masožravých rostlin a jiných botanických kuriozit s dlouholetou tradicí a bohatou historií.

Výstava masožravek a  jinejch hustejch kytek
Výstava masožravek a jinejch hustejch kytek | Zdroj: archiv firem

Pokáč na lodi na Vltavě – Pro 100 lidí

Kdy: 13. a 14. června 2020

Kde: Dvořákovo nábřeží – loď, Praha

Pokáč - Vzhůru na palubu
Pokáč - Vzhůru na palubu | Zdroj: archiv firem

Pozor, na každý koncert prodáváme pouhých 100 vstupenek! Nástup 20 minut před startem v Praze na Dvořákově nábřeží – loď Praha. Pozor, vyplouváme přesně na čas!

Myšlenka projektu „Vzhůru na palubu“ reaguje na současný stav, který neumožňuje interpretům a kapelám plnohodnotně koncertovat a jejím fanouškům vyrazit z domu a užít si své oblíbené umělce naživo venku na louce ve festivalovém kotli.

Vzhůru na palubu přináší live koncerty na palubě parníku Praha, kde si v malém počtu lidí bezpečně užijete nejen svého oblíbeného umělce, ale i dvouhodinovou vyhlídkovou plavbu Prahou. Mimo to svojí účastí umělce podpoříte. Interpreti i kapely a celé jejich teamy (zvukaři, osvětlovači, technici, manageři, dopravci atd.) teď prožívají nelehké období.

Koncerty na palubě parníků přináší rovněž jedinečnou příležitost, jak si užít vaše oblíbené umělce v komornějším prostředí, pokecat s nimi, vyfotit se, podpořit je nákupem merche, desek či dalších věcí, které si můžete nechat rovnou podepsat.

Dny evropského filmu v Praze

Kdy: 16. 6. – 21. 6. 2020

Kde: Kino Světozor, Kino Pilotů a Kino Lucerna Praha

Dny evropského filmu
Dny evropského filmu | Zdroj: archiv firem

Již 27. ročník festivalu zaměřeného na nejzajímavější evropské filmy posledních let nabídne i letos přes 40 snímků z téměř 30 evropských zemí. Vedle prověřených dramatických žánrů se DEF letos zaměřují i na sci-fi, horory, avantgardu nebo dokumenty. Nabízí oceňované animované snímky, filmy pro rodiny s dětmi i filmy starých mistrů. Vstupenky zakoupíte na stránkách příslušných kin.

Červen na Chateau Mcely

Kdy: Celý červen

Kde: Chateau Mcely

Chateau Mcely
Chateau Mcely | Zdroj: Štěpán Vrzala

Růžová vína, pátek 19. – sobota 20. června

Ochutnáte to nejlepší vítězné růžové víno roku 2020 pro Chateau Mcely, které se bude snoubit s naším menu po celou hlavní sezónu. Bezplatná degustace pro ubytované hosty, návštěvníky lázeňských procedur či gastronomických zážitků v restauraci Piano Nobile.

Den otců, neděle 21. června

Potěšte své tatínky a tatínky svých dětí unikátním prožitkem v našem SPA a vychutnejte si společně oběd či večeři v restauraci Piano Nobile.

Oslava Devatera kvítí a začátku léta, sobota 27. června

Jedinečná příležitost seznámit se s výrobou přírodní kosmetiky a vyrobit si vlastní produkt dle vašeho výběru, který vám bude doma každý den připomínat nezapomenutelný zážitek. Povídání s dlouholetou mcelskou kronikářkou, PhDr. Violou Kopřivovou, odbornicí na místní tradice a zvyky, a také s historikem a bylinkářem, PhDr. Františkem Dudkem.

Barrandov a jeho slavné a prázdné vily

Kdy: neděle 21. června 2020 10:00–12:00

Kde: Barrandov, pořádá Prázdné domy

Barrandov a jeho slavné a prázdné vily
Barrandov a jeho slavné a prázdné vily | Zdroj: archiv firem

Barrandov – filmový kopec, ale také čtvrť, kde si stavěla vily smetánka tehdejší doby. Co vila, to příběh. O Barrandovské terasy vás samozřejmě nepřipravíme. Průvodcem vám bude Petr Zeman a Radomír Kočí.

Děti do patnácti let zdarma, kočárky vítány, ale terén je pro ně náročnější, počítejte s tím. Sraz je na zastávce autobusu 105 – Filmové ateliéry. Vycházka je benefiční, výdělek bude použit na opravu drobných památek. Vstupné: 150 Kč. Doporučujeme využít předprodej na GoOut.

Dyzajn market Léto

Kdy: 27. 6. v 10:00 až 28. 6. do 19:00

Kde: Výstaviště Praha Holešovice

Dyzajn market Léto
Dyzajn market Léto | Zdroj: archiv firem

Dyzajn market je výběrová prodejní výstava autorské tvorby, která se koná na Výstavišti Praha Holešovice. Prohlížet i nakupovat můžete spousty originálních šperků, oblečení, doplňků, kabelek a batohů, porcelánu, dekorací, hraček nebo papírenského zboží.

Akce se účastní lokální tvůrci z Čech a Moravy, zda i zahraniční tvůrci, se dozvíme snad brzy. Oba dny se akce koná 10:00–19:00. Vstup je zdarma a bez bariér. Čtyřnohým miláčkům je vstup povolen. K doladění atmosféry bude hrát své pohodové sety DJ. Další kulturní program brzy upřesníme.