...

... Zdroj: iStock.com

20 šťastných momentů, které prožíváme díky módě

Móda dokáže zamávat s našimi emocemi. Často v nás vyvolává stres a zoufalství, když „nemáme co na sebe“ nebo když se konfrontujeme se zrcadlem ve zkušební kabince. Ale díky módě prožíváme i okamžiky čisté radosti. Tady je dvacet způsobů, jak si díky módě můžete rozzářit celý den. 

Když konečně odložíte zimní kabát

První jarní den nastává přesně tehdy, když tlustý vlněný kabát definitivně putuje do skříně a místo něj vytáhnete něco lehčího. Ať už trenčkot, nebo džínovou bundu.

Když se vejdete do svých „hubených“ džín

Vzpomínáte si na tu epizodu ze Sexu ve městě, ve které se Miranda po porodu poprvé znovu vejde do svých džín ze starých časů a zazáří v baru s novým sebevědomím?

50% sleva

Co dodat? Číslice 30, 50 a 70, týkají-li se sezonních slev, mají přímo magickou moc. Ano, zahrávat si s výprodejem je dvousečná zbraň. Snadno se vám může stát, že skončíte s hromadou věcí, které jste původně vůbec nechtěla. Ale ta dopaminová smršť, která se vám spustila v mozku během jejich vybírání, za to prostě stála!

Podprsenka, která (konečně) sedí

Ta, která vám opravdu sedí, dokáže pozvednout nejen ňadra, ale i sebevědomí. Vyplatí se pídit se po ní tak dlouho, dokud ji nenajdete.

Když objevíte svůj parfém na celý život

S parfémy je to podobné jako s milenci. Je hezké oddávat se přelétavým románkům, ale není to nic proti tomu, prožít skutečnou, opravdovou životní lásku.

Když najdete rtěnku, která drží

Červená rtěnka je jako kouzlo. Díky ní jste víc vidět, nikdy s ní nebudete za šedou myš. Najdete-li ten pravý odstín, zbývá ještě objevit takovou, která z vašich rtů nezmizí deset minut poté, co se s ní namalujete.

Boty na podpatku, které se dají nosit celý den

Vysoké podpatky nemusejí znamenat celodenní utrpení. Ale najít boty na podpatku, které umějí být krásné a zároveň pohodlné, je malý zázrak.

Když si koupíte něco na sebe on-line…

…a opravdu vám to sedne, a dokonce to vypadá ještě lépe než na obrázku v internetovém obchodě.

Když si konečně můžete vzít ty večerní šaty

Nechala jste se v obchodě zlákat úžasnými šaty na ples nebo na večírek, ale na dohled není žádná příležitost, kam byste si je mohla vzít. Potom, konečně, přijde váš velký večer. Připadáte si jako Popelka, která právě rozlouskla svůj oříšek.

Zářivá pleť po návratu z dovolené

Ty dny, nebo možná týdny, kdy jste tak krásně opálená, že nemusíte používat make-up.

Když máte krásné vlasy druhý den po umytí

Druhý den poté, co jste si umyla vlasy, mohou být ještě krásnější a bohatší než včera. Ale smiřme se s tím, že se to stává jen občas.

Úlovek ze second handu

Objevit ve vintage obchodě jedinečný kousek za pár korun se blíží pocitu, když se dávným mořeplavcům nečekaně vynořily na obzoru obrysy nového kontinentu.

Když uděláte detox šatníku...

...a šaty, které jste dávno nenosila, udělají obrovskou radost vaší kamarádce.

Sukně, která má přesně tu správnou délku

Takže vaše nohy v ní vypadají nejlíp, jak mohou.

Vůně čerstvě vypraného prádla, které se suší na šňůře

Její nevinnost připomíná vzpomínky na dětství, modrou oblohu s bílými mráčky a dny plné slunce.

Když objevíte šaty, na které jste už zapomněla

Mohou se ukrývat úplně vzadu ve skříni nebo na dně koše na prádlo. Znovuobjevení zapomenutého módního kousku je podobné, jako když v rádiu nečekaně zahrají vaši oblíbenou písničku.

Dokonale nalakované nehty

Kolikrát se vám podaří nalakovat si sama nehty bez jediného přetažení a nechat je zaschnout, aniž byste si některý z nich někam neobtiskla? Když k tomu dojde, je to rozhodně důvod k radosti.

Poklad z babiččiny skříně

V dětství jste si u máminy nebo babiččiny skříně možná hrála na princeznu. Ale najít v dospělosti v rodinném šatníku retro kousek, který vám navíc dokonale sedne, to je radost! Vyposlechněte si i příběhy, které v něm zažila bývalá majitelka.

Nové oblečení na cvičení

Zánovní sportovní outfit má zázračnou moc: dokáže zařídit, že běhání nebo posilování náhle přestane být povinností a stane se zážitkem, na který se těšíte. Alespoň na chvíli.

Když vám to ráno sekne hned napoprvé

Takže žádné dlouhé postávání před skříní, zkoušení různých variant a bezradný pocit, že už zase „nemáte co na sebe“.

Článek vyšel v dubnovém čísle časopisu Moje psychologie. Aktuálně si můžete koupit červnové číslo a objednat si ho můžete i online. Jak?

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

PSYCHOLOGIE1806W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: PSYCHOLOGIE1806W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

.
. | Zdroj: Lucie Robinson (archiv Mojí psychologie)