.

. Zdroj: Archiv firem

.
.
.
...
.
26
Fotogalerie

V ráji vintage: Kde v Praze koupíte úžasné kousky z druhé ruky?

Když kamarádka na váš módní kompliment odpoví „to je ze sekáče,“ obvykle to říká s pýchou. Protože vintage nákupy přinášejí kromě radosti z nových šatů i potěšení z úspěšného „lovu“. Objevili jsme pro vás šest stylových vintage obchodů, které slibují opravdu bohatou kořist! 

Boho

Kdepak obchod, ale rovnou prodejní galerii BOHO VINTAGE CONCEPT STORE najdete ve Francouzské ulici 76 na Vinohradech. Nabízí tu eklektický mix vintage a retro módy, módních a interiérových doplňků i vlastních kreací. Zavítat můžete ale také na Žižkov, kde majitelé v Ondříčkově 6 otevřeli druhý BOHO prostor – nový vintage obchůdek spojený s kavárnou a barem BOHO cafe & store.

Jane Bond Special

Když jedete tramvají z náměstí Míru, upoutá vás výloha obchodu na rohu Francouzské a Blanické ulice. Šaty na figuríně tam mění denně a vždycky je to opravdu stylový kousek. JANE BOND special je obchůdek kombinující vintage a outlet. Specializuje se na šaty v pin-up stylu podtrhující ženskost.

Fifty Fifty

Malý obchod, který najdete naproti Vinohradskému pavilonu ve Slezské ulici, ukrývá bohatou nabídku rozmanitých kousků. Najdete tu kožené bundy, vintage šaty, trenčkoty Burberry a nekonečně pestrý sortiment doplňků. Na jejich facebookových stránkách vždy najdete upozornění, kdy přijde nové zboží.

Malé černé

Stylový Vintage & Second Hand s názvem Malé černé najdete v Haškově ulici nedaleko Letné. Najdete v něm nejen kvalitní kožené boty nebo tašky, ale spoustu dalších nápaditých módních kousků. Na své si tu přijdou milovnice kabátů a klobouků. Obchůdek je to sice co do prostor malý, ale má moc příjemnou atmosféru. Dali byste si při pátrání po úlovcích do vašeho šatníku kafe? Žádný problém, sympatická prodavačka vám ho ráda uvaří.

Crashily

Výběrový second hand najdete v Ječné ulici nedaleko tramvajové zastávky Štěpánská. Nakupovat tady můžete z pohodlí domova, protože vybrané kousky sortimentu obchod nahrává na svůj facebookový účet, kde si je můžete prostřednictvím zprávy zarezervovat či objednat pro zaslání poštou. Základní zboží pochází z Anglie a naprostá většina z něj je ve špičkovém stavu, nenajdete na něm sebemenší známky nošení a některé z módních kousků mají dokonce původní visačky. Kromě zboží z druhé ruky v obchodě seženete také výrobky českých designérů.

Na lovu vintage také online:

Luxusní kousky z druhé ruky od prodejců z celé Evropy můžete objevovat na stránkách Vestiaire Collective (www.vestiairecollective.com). Web, jehož název znamená „kolektivní garderoba“, je místem, kde kousky ze svého šatníku prodávají skuteční milovníci módy. Najdete tu zejména oblečení a kabelky od nejluxusnějších světových návrhářů, ale i chic francouzských značek, jako je Isabel Marant, Vanessa Bruno, The Kooples nebo Gerard Darel. Každý kousek, který si koupíte, prochází kontrolou a dostanete ho se zárukou autenticity.

Podobný systém má také web Vide Dressing (videdressing. com), který s vámi bude komunikovat kromě angličtiny a francouzštiny také v němčině nebo italštině.