Jak se obléct podle svého znamení zvěrokruhu?

Jak se obléct podle svého znamení zvěrokruhu? Zdroj: Profimedia.cz, iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Móda podle zvěrokruhu: Co by měli nosit melancholičtí Raci, praktické Panny nebo kreativní Vodnáři?

Hvězdy o nás umí prozradit různé věci a není potřeba se omezovat pouze na nejistou týdenní či měsíční prognózu. Naše znamení zvěrokruhu může odhalit třeba i to, jakými barvami bychom se měli obklopovat, abychom se cítili dobře. Pokud stále nemůžete najít svůj módní styl, zalistujte na své znamení a zjistěte, které trendy, střihy, materiály a barvy vám sednou.

Beran

Živelný Beran je rád v centru dění a většinu času překypuje vášní a energií. Vaše oblečení by vám proto mělo dát dostatek volnosti, zároveň by mělo odrážet vaše nadšení pro věc. Zaměřte se letos na syté barvy, jako je červená nebo kobaltová, a vdechněte díky nim svému šatníku nový život. Stejně tak volte spíše oversize střihy a lehké vzdušné materiály, které zajistí, že se celý den budete cítit jako v bavlnce.

TIP NA VIDEO: Velký horoskop lásky na rok 2024. Co vás čeká?

Video placeholde

Alexander McQueen jaro/léto 2024.
Alexander McQueen jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk

Většina lidí vás považuje za člověka, který stojí nohama pevně na zemi. Ale i vy se rádi občas ponoříte do svého vlastního světa zahaleného do romantické nálady. Vaši něžnou duši s občasnými sklony hledět až příliš do minulosti letos potěší delikátní materiály lehké jako pírko a jemné pastelové tóny. Zamyslete se také nad tím, zda by váš šatník nezasloužil menší obohacení v podobě hedvábné či organzové halenky anebo transparentní sukně – jednoho z největších letošních módních trendů.

Alberta Ferretti jaro/léto 2024.
Alberta Ferretti jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci jsou známí svou nestálostí. Nemají v lásce rutinu a rádi přijímají nové podněty. I váš outfit by vás proto neměl začít nudit. Letos proto vsaďte třeba na zábavný girlcore trend, který je založený na rozverné, čistě feminní estetice plné kanýrů, mašlí a jemných barev. Letos též rozhodně unosíte nadýchané midi šaty, jež může zdobit krajka.

Bora Aksu jaro/léto 2024.
Bora Aksu jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 12

Rak

Smysl pro domov a trávení času s rodinou se v Racích nezapře, tak proč tuto svou vášeň pro klid a mír nevyužít i ve stylu oblékání? Zaměřte se na party pyžama, okázalé kabáty, flitrové blejzry a peříčkové nebo kožešinové lemování. Moc dobře totiž víme, že pod klidným povrchem vaší osobnosti se skrývá pěkný ďábel, který miluje vášeň a chce být vidět. Nebojte se tedy look pozvednout na vyšší úroveň štrasovými doplňky a šperky. Žijeme jen jednou a ani Raci se nemusí držet pouze rodinného krbu.

LaPointe jaro/léto 2024.
LaPointe jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 12

Lev

Cítíte, že ve vás bují opravdová lvice salonů? V tom případě své znamení skutečně nezapřete. Lvy mají lidé zažité jako živelné silné osobnosti, které milují být středem pozornosti a nebojí se nikdy ozvat. Staňte se tedy královnou jakékoliv akce i vy. Kromě vaší přirozené nátury vám k tomu dopomohou metalické barvya opulentní materiály. A že zrovna jdete jen na odpolední kávu s kamarádkou? Života a všeho, co vám přináší (samozřejmě včetně fancy oblečení), si dopřávejte v jakoukoliv denní hodinu. Prostě a jednoduše: nebojte se a buďte vidět!

Tom Ford jaro/léto 2024.
Tom Ford jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 12

Panna

Panny si zakládají na perfekcionismu a vše, co v životě dělají, jim musí dávat smysl. Proto byste se i v oblékání měli zaměřit na to, co bude zcela v souladu s vašimi životními postoji. Využijte rok 2024 k nalezení vlastního stylu, díky kterému vás vždy všichni poznají, i osobitých barev, které se budou ve vašem šatníku pravidelně objevovat. Co třeba vsadit na lehce dekadentní kombinaci vínové s béžovou (případně khaki)? Tyto barvy budou letos hitem!

Dries van Noten jaro/léto 2024.
Dries van Noten jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 12

Váhy

Vaše znamení potřebuje mít v životě řád a balanc. Máte rádi, když se věci zbytečně nekomplikují, jsou snadné a vy s nimi nemusíte ztrácet čas. Totéž se týká vašeho stylu oblékání. Ideálně potřebujete outfit, který ráno vynesete do práce a večer si v něm sednete ještě na skleničku. Pozornost proto stočte k byznys módě, které ovšem nechybí hravost ani stylovost. Skvěle k vám padnou například kalhotové obleky v základních barvách, které budou elegantní a zároveň proklatě sexy.

Valentino jaro/léto 2024.
Valentino jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 12

Štír

Víte, že se o vás říká, že jste nejtajemnější znamení ze všech? Štíři jsou bohužel obtěžkáni mnoha stereotypy, které z nich často dělají největší záporáky. Přitom vy jste tak skvělá duše! Vše špatné je ale pro něco dobré. Pojďte všech těchto zažitých předsudků vůči vašemu znamení využít ve svůj prospěch a vybudujte si styl, který stejně jako vy bude opředen mnoha tajemnostmi a zároveň bude budit pozornost a zájem. Kombinujte androgynní kousky v tradiční černobílé kombinaci s bohémskými, třeba i lehce dekadentními doplňky. Inspiraci můžete hledat například u velkých umělců a umělkyň z předešlých dvou století.

Schiaparelli jaro/léto 2024.
Schiaparelli jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 12

Střelec

Vy jste skutečným miláčkem štěstěny, víte o tom? Střelci milují život, dobrá nálada je jen tak neopouští a lidé je milují pro jejich easy-going přístup. Oblečení pro vás ovšem plní hlavně praktickou funkci a rozhodně není středobodem vašeho vesmíru. I přesto ale dokážete být styloví, a to jen s minimální námahou. Vsaďte letos na neutrální barvy a monochromatické outfity sladěné do jednoho odstínu. Kombinujte sportovní prvky s elegantními, a vytvořte si tak styl, který bude podléhat pouze vašim vlastním pravidlům, nikoliv aktuálním trendům.

Ferragamo jaro/léto 2024.
Ferragamo jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Snad žádné znamení není tak pracovité jako to vaše. Kozorohové berou své zaměstnání jako velmi důležitou část sebe samých a to se odráží i na výběru oblečení. Ve vašem šatníku proto nikdy nechybí pracovní móda. Letos se ale zaměřte na to, aby tyto kousky byly hravé a nápadité. Kancelářská šeď není to pravé ořechové, a tak klidně zkuste pestrý color blocking a áčkové střihy ve stylu 60. let.

Versace jaro/léto 2024.
Versace jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vaše hlava jede neustále na plné obrátky. Překypujete nápady a kreativitou, tak proč se schovávat v neutrálních barvách? Vodnářské duše letos potěší výrazné vzory protknuté peprnou psychedelií a boho náladou. Nebojte se s oblečením hrát, experimentovat a zkoušet nové kombinace. Začít můžete třeba jen drobnými doplňky a postupně přidávat na intenzitě. Uvidíte, že barvy a vzory vám do života vnesou nový módní elán.

Tove jaro/léto 2024.
Tove jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 12

Ryby

Patříte mezi ta nejzranitelnější, nejmelancholičtější a nejcitlivější znamení. To ale rozhodně neznamená, že musíte sedět v koutě v černém svetru a černých džínech. Naopak! Vsaďte letos na rozevláté maxi šaty, které vám poskytnou dostatek ochrany před okolím, zároveň díky nim ale ukojíte svou kreativní touhu. Nebojte se barev ani vzorů a berte šaty jako vlastní umělecké plátno, které udělá svět zase o něco hezčím místem.

Etro jaro/léto 2024.
Etro jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz