Caroline de Maigret

Caroline de Maigret Zdroj: Profimedia.cz

5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

Francouzky jsou pověstné svým nenuceným stylem, který se však stává opravdovou výzvou, když teploty klesnou k nule. Před pletenou čepicí a šálou však upřednostňují následující kousky.

Plyšový kabát

Francouzky si nepotrpí na okázalé chlupaté kožešiny (byť umělé) ani na severskou barevnost. Ze všeho nejraději nosí v zimě kabát zvaný teddy coat (podle toho, že připomíná srst plyšového medvěda).

Pokračování 2 / 5

Kozačky

Kozačky letos oslavily velký návrat, a Francouzky se tak mohly s chutí vrátit ke stylu svého velkého idolu: Brigitte Bardot. Klasické kozačky na blokovém podpatku nosí jak k mini, tak midisukním, džíny do nich ale rozhodně neschovávají.

Pokračování 3 / 5

Džíny s dlouhými nohavicemi

Džíny s dlouhými nohavicemi budou hitem příštího roku. Do hry je vrací především módní dům Celine, který už po tři sezony čerpá z trendů semdesátých let. Ráda je nosila i Jane Birkin, a tak není náhodou, že je s předstihem oblékají právě francouzské influencerky.

Pokračování 4 / 5

Tlustý rolák

Jedna teplá vrstva stačí! Francouzky si totiž rovněž potrpí na svetry ve vintage stylu – chlupaté kardigany s balonovými rukávy, svetříky s rakouskou výšivkou malých kytiček a samozřejmě i na roláky, které ve Francii snad nikdy nevyjdou z módy.

Pokračování 5 / 5

Sexy party top

Zimní sezona není jen o teplých kabátech, ale i o večírcích. A francouzské módní ikony dobře vědí, že některé se obejdou i bez šatů – stačí rafinovaně sexy top, klasické džíny, podpatky a mini kabelka.