.

. Zdroj: archiv firem

.
.
Čistící micelární voda, Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water, Lumene, prodává Parfumerie FAnn nebo fann.cz, 289 Kč/250 ml
...
.
13
Fotogalerie

Nejlepší micelární vody: Které spolehlivě odlíčí a jsou šetrné?

Přípravků, kterými můžete odličovat a čistit pleť, je nespočet. Záleží na tom, jestli vám vyhovují oleje, mléka, gely, nebo třeba právě micelární vody, na které jsme si posvítily! Které z nich nás nadchly a splnily naše očekávání?

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: „Micelární vody jsou pro mě nejlepší způsob odličování. Očekávám, že si poradí i s voděodolným make-upem a hlavně musí být opravdu šetrné.”

Micelární voda, La Prairie

Pokud neváháte své pleti dopřát opravdový luxus, vyzkoušejte jemnou, ale zároveň silnou micelární vodu od značky La Prairie, která kombinuje technologii tekutých krystalů s požitkem křišťálově čisté švýcarské ledovcové vody. Spolehlivě odstraní make-up a zanechá pleť perfektně čistou. Zároveň je ideální i jako ranní čistič, protože osvěží, hydratuje a zbaví pleť mazu, který na ní vznikl během noci. Požitkáři ocení luxusní skleněný obal, který se v koupelně opravdu vyjímá. Já bych nejvíce vypíchla šetrnost, protože jsem s ní odličovala i oči a oční okolí bez jakékoliv známky zarudnutí nebo pálení.

+ spolehlivě odličuje i čistí, šetrná

Micelární voda, Crystal Micellar Water Eyes - Face, La Prairie, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 3320 Kč/150 ml
Micelární voda, Crystal Micellar Water Eyes - Face, La Prairie, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 3320 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Micelární voda, Biologique Recherche

Jemná a hydratační micelární voda je moje oblíbená. Především na cesty, protože balení (100 ml) si s sebou můžu vzít i do letadla. Spolehlivě zbaví make-upu a zároveň pleť osvěží a zklidní. I když jsem měla obličej začervenalý od slunce, na pleti mě vůbec nepálila. Je totiž ideální pro citlivou, reaktivní i oslabenou pleť. A úplně nejvíce mi vyhovuje, že po jejím použití vůbec necítím pocit pnutí a potřebu hydratačního krému, takže ho na cestách občas i vynechám.

+ hydratuje, spolehlivě odličuje i čistí, šetrná, praktické balení

.
. | Zdroj: archiv firem

Micelární voda pro zmatnění pleti, Mixa

Tuto micelárku jsem si oblíbila především během horkých letních dnů, protože dokáže viditelně zmatnit pleť, která se mi především na čele dost mastí a leskne. Po odlíčení ani po ranním čištění pleti nelepí a nepálí. Líbí se mi, že lehounce svěže voní, mám pak pocit, že moje pleť je provoněná také. Nebojte se s ní odličovat také oči, je velmi šetrná. Zkrátka spolehlivý produkt za velice příznivou cenu!

+ šetrná, zmatňující efekt, skvělá cena

.
. | Zdroj: archiv firem

Micelární voda, Evoluderm

Tato micelární voda je vhodná pro citlivou a suchou pleť, o které pečuje opravdu spolehlivě. Odlíčí obličej, rty i oči a nemusíte se bát nepříjemného pálení nebo zarudnutí. Jediné, co mi možná malinko vadilo, je, že bezprostředně po odlíčení zanechává na pleti lehce lepkavý pocit, který ovšem za pár minut zmizí. Co musím ale opravdu pochválit, že si hravě poradila s dlouhotrvající rtěnkou, která se odličuje velmi těžko.

+ odlíčí i dlouhotrvající rtěnku, šetrná

Micelární voda, Micellar Water Dry-Sensitive Skins, Evoluderm, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 159 Kč/250 ml
Micelární voda, Micellar Water Dry-Sensitive Skins, Evoluderm, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 159 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43: „Micelární vodu používám denně k odlíčení. Hledám takovou, která je šetrná a pleť nevysušuje.”

Micelární voda, Montbrun

Dlouho jsem měla jednu oblíbenou značku micelární vody a při každém pokusu o změnu jsem se k ní vrátila. Z letošního testování ovšem vzešly dva výrobky, které ji v něčem předčily: Tím prvním je bio micelárka s vysokým podílem termální vody. Díky svému složení nejenže nedráždí a nevysušuje, ale pleť zklidní, což je po horkém letním dnu vždycky úleva. Běžný make-up odlíčí obstojně (voděodolné téměř nepoužívám, tam by to chtělo přidat olej), jako u většiny micelárek musíte odličovat na několikrát. Výrobek je ovšem za velmi příznivou cenu.

+ složení, zklidňuje, cena

.
. | Zdroj: archiv firem

Micelární odličovací voda, Sothys

Další micelárka, kterou bych si klidně nechala v kosmetické taštičce nastálo, je od Sothys. Také ta obsahuje termální vodu a naopak eliminovala potenciálně dráždivé látky. Také takhle voda má zklidňující účinek. A ze všech mnou testovaných odličovala nejlépe, navíc byla pleť po jejím použití příjemně hydratovaná. Škoda, že se tato kosmetika dá sehnat jen v určitých salonech, ráda bych si ji koupila třeba v lékárně nebo na e-shopu.

+ složení, výborně odličuje

.
. | Zdroj: archiv firem

Čisticí micelární voda, Lumene

Značka Lumene je mi neskutečně sympatická – je finská, má skvělé obaly, ingredience z tamní přírody, vždycky mám strašnou chuť vyzkoušet cokoliv. A často mám problém, že mne na první použití pleť trochu pálí. Ani s micelární vodou to nebylo jinak. Na podruhé a při dalším používání už si pleť zvykla a s výrobkem si rozuměla. K fungování nemám výhrady, odličování bylo bez problémů, jako u běžných micelárek – tedy člověk musí počítat s tím, že jedním tamponkem si pleť nevyčistí. Pokud nemáte citlivou pleť, určitě ji vyzkoušejte.

+ dobře odličuje, skvělý obal

Čistící micelární voda, Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water, Lumene, prodává Parfumerie FAnn nebo fann.cz, 289 Kč/250 ml
Čistící micelární voda, Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water, Lumene, prodává Parfumerie FAnn nebo fann.cz, 289 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Odličovací voda, Havlíkova apotéka

Odličovací vodu od Havlíka bych doporučila všem dospívajícím. Čistí a zklidňuje aknózní pleť a zároveň má přírodní a šetrné složení. Že je šetrná, jsem vyzkoušela na vlastní kůži já, moje pleť je v tomto směru velmi citlivý indikátor. Také s běžným make-upem si poradila dobře. Jak zvládne léčit počínající kožní projevy dospívání zase otestovala dcera kamarádky, která si pochvalovala, že výrobek zbaví nadměrné mastnoty, pleť vyčistí, zároveň ji ale příliš nevysuší, takže pokožka pak nereaguje zvýšenou tvorbou mazu. Za mě naprostá jednička pro všechny, kteří hledají šetrnou péči na své pupínky.

+ čistí, zklidňuje, odličuje, přírodní složení

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: „Micelární vody používám na dočištění pleti a k hydrataci. Mám raději ty bez vůně.”

Zklidňující micelární voda, Yves Rocher

Tahle voda hodně hydratuje. Je hodně svěží a energizující. Používám ji po běžeckém tréninku, kdy potřebuji pleť očistit, zavlažit a zklidnit. Pro odlíčení je lepší použít nejprve odličovací mléko ze stejné řady Sensitive Végétal, na které už roky nedám dopustit, a touto vodou následně dočistit. Se silným líčením a make-upem si tolik neporadí.

+ hydratuje, zklidňuje, nedráždí

...
... | Zdroj: archiv firem

Micelární voda, Garnier

Bez micelárních vod se moje péče o pleť neobejde. Používám je jak při odličování, tak někdy i během dne, když se nelíčím, pro osvěžení pleti a setření nečistot. Tím, že má pleť není dokonalá, oceňuji efekt zklidnění, hojení a sjednocení, což u téhle vody perfektně funguje, neboť obsahuje organickou vodu z chrpy, která se o to postará. Na zesvětlení tmavých skvrn je pak druhá složka, a to ječmenná voda. Zvládne odstranit i make-up, můžete ji použít i na oči, nepálí. Pleť je příjemně zavlažená.

+ hydratuje, zklidňuje, čistí

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz Majka, 34 let: „Micelární vody jsou pro mě ideálním přípravkem na šetrné dočištění pleti po odličování. Mám smíšenou pleť se sklonem k tvorbě pupínků, takže používám přípravky, které stahují póry, ale zároveň nesmí pokožku vysušit.”

Zklidňující micelární voda, Nivea

Oceňuji velké balení micelárky (400 ml), protože se poměrně rychle spotřebovává. Líbí se mi, že je bez parfemace, takže po ní můžu nanést na pleť svůj oblíbený krém a jejich vůně se nesmíchají. Micelární voda dokáže pleť vyčistit opravdu do hloubky. Na pokožce nezanechává nepříjemný pocit, kromě lehkého pnutí, které se u mě ale projevuje po použití jakéhokoli přípravku, takže jsem si už zvykla. Sečteno a podtrženo, tahle micelární voda splňuje, co slibuje.

+ velké balení bez parfemace, šetrná

.
. | Zdroj: archiv firem

Hydratační micelární voda, Manufaktura

Jako první mě zaujala svěží a příjemná okurková vůně, která se po použití drží na pleti ještě dlouhou dobu. Micelárka má menší, ale pěkné balení (215 ml), takže je vhodná na běžné používání, ale nezabere moc místa ani v kufru, když s ní vyrazíte na cesty. Pleť mi vyčistila dokonale a do hloubky, dokonce jsem musela používat víc odličovacích tamponků, protože se na nich stále objevovaly nečistoty. Micelárka je určena pro normální a mastnou pleť, má napomáhat stažení pórů a vypnutí kůže. To vše u mě splnila, takže se mi po ní na pleti objevovalo i méně pupínků. Za mě rozhodně velká spokojenost.

+ příjemná vůně, hloubkové čištění

.
. | Zdroj: archiv firem