Bronzující pudr, Fenty Beauty by Rihanna, 850 Kč/6,23 g

Bronzující pudr, Fenty Beauty by Rihanna, 850 Kč/6,23 g Zdroj: archiv firem

Toaletní voda, Touch of Pink, Lacoste, 1150 Kč/30 ml
...
Zeštíhlující olej proti celulitidě, Nuxe body, 569 Kč/100 ml
Delikátní peeling s vůní zázvoru a skořice, Sothys, 1320 Kč/200 ml
Ochranný krém super sensitive shield spf 30, Dermalogica, 1450 Kč/50 ml
13
Fotogalerie

Kosmetika, bez které se v redakci v létě rozhodně neobejdeme!

V létě odkládáme make-upy, hutné krémy i těžké vůně a měníme je za kosmetické produkty, bez kterých v létě nedáme ani ránu. Které to jsou?

Top letní trojka redaktorky Ivony

Peeling, Sothys

V létě se o pokožku musím starat častěji a to se bez peelingu neobejde. Tento od Sothys jsem si zamilovala pro jeho božskou a netuctovou vůni (mix zázvoru a skořice, kterou prostě miluju po celý rok). Zrníčka peelingu jsou drobná, ale celkem ostrá, takže kůži obrousí opravdu důkladně. Pokožka je po něm perfektně hebká, barevně sjednocená a nezaznamenala jsem žádné (ani mechanické podráždění). A hlavně také ještě dlouho po aplikaci kůže krásně voní! Jedinou nevýhodou je, že mi tento peeling rychle ubývá, nemohu se ho při koupání zkrátka nabažit a neumím s ním šetřit.

Delikátní peeling s vůní zázvoru a skořice, Sothys, 1320 Kč/200 ml
Delikátní peeling s vůní zázvoru a skořice, Sothys, 1320 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Ochranný krém, Dermalogica

Jakmile udeří letní dny, je mým nezbytným pomocníkem také tento ochranný krém s SPF30 od značky Dermalogica. Pleť chrání speciální technologie UV Smart Booster, která pomocí komplexu vitamínů zabraňuje působení volných radikálů. Vedle toho obsahuje i kyselinu hyaluronovou a zklidňující látky (lékořice, zelený čaj a speciální UltraCalming komplex). Tento výčet vám možná nic neřekne, nicméně důležité jsou účinky a ty jsou skvělé. Moje pleť se díky tomuto krému nikdy nespálila, cítím, že je skvěle hydratovaná a celkově se zlepšuje její vzhled (mizí zarudnutí).

Ochranný krém super sensitive shield spf 30, Dermalogica, 1450 Kč/50 ml
Ochranný krém super sensitive shield spf 30, Dermalogica, 1450 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Tělový olej, Barnängen

V létě měním tělový krém za oleje, a protože jsem si oblíbila ten od značky Barnängen, je pro mě olej Midsommar přirozenou volbou. Vyhovuje mi textura i rychlost vstřebávání. Olej nemastí, nádherně "letně" voní a oceňuju i praktickou aplikaci ve spreji, díky níž se konečně dostane i na celá moje záda.

Tělový olejMidsommar Glow, Barnängen, 240 Kč/150 ml
Tělový olejMidsommar Glow, Barnängen, 240 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Top letní trojka redaktorky Petry

Zeštíhlující olej proti celulitidě, Nuxe

Věk, příroda a životní styl jsou neúprosné. I když jsou miniaturní, lehké dolíčky na stehnech mám. Ale s tímto zeštíhlujícím olejem proti celulitidě jsem se jich téměř zbavila. Mažu ho poctivě už druhý rok vždy od června celé léto a výsledky jsou skvělé. Díky devíti esenciálním olejům je pokožka hydratovaná, pružnější, vypnutá a hladká. Voní lehce bylinkově a dobře se vstřebává. Na zbytek těla i vlasy od té samé značky mažu suchý olej Nuxe Huile Prodigieuse a moje pokožka má na léto perfektní servis. I když jsou to oleje, nic není mastné, těžké, ale krásně hladké a vyživené.

Zeštíhlující olej proti celulitidě, Nuxe body, 569 Kč/100 ml
Zeštíhlující olej proti celulitidě, Nuxe body, 569 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Toaletní voda, Lacoste

Na léto měním vůně a téhle jsem věrná pěknou řádku let. Kdysi ještě na vysoké škole jsem si ji koupila na prázdniny a od té doby je pro mě symbolem léta. Nabíjí mě energií, je výrazná, ale nevtíravá, svěží vůně citrusů, ale i jemných tónů květin, santalového dřeva a vanilky. Navíc je malá, růžová, voní mému muži i dceři, takže se s ní mohu vonět od hlavy až k patě každý letní den.

Toaletní voda, Touch of Pink, Lacoste, 1150 Kč/30 ml
Toaletní voda, Touch of Pink, Lacoste, 1150 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Matná tekutá rtěnka L'Oréal Paris

Protože je v létě má pokožka opálená, minimalizuji líčení a make-up, používám jen BB krém, řasenku a střídám hodně syté červené a růžové rtěnky. Letos jsem si mezi prvními rudými rtěnkami pořídila tuhle. Je hodně sytá, matná, dlouho na rtech vydrží, díky aplikátoru na tyčince se dobře vykreslují kontury, krásně voní a rty po ní nemám vysušené. Odstín 113 je fakt povedený a letos bude rozhodně mým letním parťákem.

Matná tekutá rtěnka, Rouge Signature, L’Oréal Paris, 215 Kč/7 ml
Matná tekutá rtěnka, Rouge Signature, L’Oréal Paris, 215 Kč/7 ml | Zdroj: archiv firem

Top letní trojka editorky Ireny

Rozjasňující sérum, C' Lavie

Sluníčko, koupání, opalovací krémy, v době dovolených dostává má pokožka trochu zabrat a je suchá a někdy i zarudlá. Proto vždycky hledám péči, která nejen řeší akutní problém, ale dokáže mé pokožce najít ten správný balanc, aby tolik netrpěla. Letos jsem objevila úžasnou francouzskou přírodní kosmetiku C´Lavie, a kdybych měla vybrat jen jednu věc, bude to rozjasňující sérum. Večer zklidní a oleje dodají potřebné živiny, ráno rozjasní a přitom člověk nevypadá mastně. Voní krásně po ořeších, má tmavší barvu, která ale absolutně splyne s pokožkou. Suché a citlivé pleti prostě dodá všechno, co potřebuje.

Rozjasňující sérum SPÉCIFIQUE .21 Sérum lumineux, C'Lavie, wonderful.cz, 2464 Kč/30 ml
Rozjasňující sérum SPÉCIFIQUE .21 Sérum lumineux, C'Lavie, wonderful.cz, 2464 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Toaletní voda, Nicolaï

Už dávno si nekupuji parfémy ve výhodném velkém balení. Smířila jsem se s tím, že nejsem ten typ, co nosí dvacet let jednu vůni jako své poznávací znamení. A před létem mám vždycky náladu na nějakou změnu. Letos jsem se zamilovala do niche parfémů značky Nicolaï, konkrétně do toaletní vody s růží a pivoňkou. Za značkou stojí pravnučka Pierra Guerlaina, ale její parfémy rozhodně nejsou takovou masovkou. Vůně jsou opravdu jemné a zajímavé, a pokud toužíte po něčem originálním, přivonět si můžete v pražském salonu Myskino.

Toaletní voda Rose Pivoine, Nicolaï, myskino.cz, 1190 Kč/30 ml
Toaletní voda Rose Pivoine, Nicolaï, myskino.cz, 1190 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Osvěžující hydratační pleťová mlha, Manufaktura

Léto v kanceláři přežíváme s kolegyněmi i díky nejrůznějším mlhám na obličej a na vlasy. Vedle mého monitoru teď aktuálně stojí mlha na obličej od Manufaktury s vůní rebarbory a divoké třešně. Osvěží, provoní místnost a člověku dá v horkém odpoledni impulz k probrání. Mlhy prostě miluji.

Osvěžující hydratační pleťová mlha s výtažky z rebarbory a divoké třešně, Manufaktura, 259 Kč/155 ml
Osvěžující hydratační pleťová mlha s výtažky z rebarbory a divoké třešně, Manufaktura, 259 Kč/155 ml | Zdroj: archiv firem

Top letní trojka redaktory Andrey

Bronzer, Fenty Beauty by Rihanna

Letní líčení miluju! Dám si jen BB krém, který krásně přilne k pleti, řasenku, výraznou rtěnku a nikdy nezapomenu na bronzer a rozjasňovač. V létě vypadá naprosto perfektně, když se vám sluneční paprsky odrážejí od třpytivých lícních kostí! Mým největším parťákem je aktuálně bronzer od Rihanniny značky Fenty Beauty, se kterým se snadno pracuje a drží na obličeji opravdu celý den. Když mám šaty s výstřihem, aplikuju si ho i na dekolt a vypadá to super!

Bronzující pudr, Fenty Beauty by Rihanna, 850 Kč/6,23 g
Bronzující pudr, Fenty Beauty by Rihanna, 850 Kč/6,23 g | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující podkladová báze, Yves Rocher

V létě se to ovšem jen hemží společenskými akcemi, kam se ráda namaluji více než na běžný den. Například na svatbě chce bezpochyby každý vypadat pěkně, jenže v parných dnech to není tak jednoduché. Já jsem naštěstí objevila skvělou podkladovou bázi, která se krásně vstřebá do pokožky a udrží make-up na svém místě, co nejdéle to jde. Nanáším ji i na oční víčka, aby mi celý den vydržely také stíny. Pak už jen stačí čas od času opravit rtěnku a jinak se o své líčení nemusíte celý den starat.

Rozjasňující podkladová báze, Yves Rocher, 329 Kč/25 ml
Rozjasňující podkladová báze, Yves Rocher, 329 Kč/25 ml | Zdroj: archiv firem

Pudr pro objem vlasů, Paul Mitchell

K létu kromě sluníčka, opalování, koupání a dovolených také (bohužel) neodmyslitelně patří i zplihlé vlasy. Naštěstí jsem letos na jaře objevila pudr od Paul Mitchell, který je naprosto zázračný. Má skvělou aplikační pumpičku, která pudr stříkne přesně tam, kde má být. Samotný produkt pak ve vlasech vůbec není vidět, ale výsledky jsou naopak viditelné na první pohled. Vlasy okamžitě získají objem a drží tvar, ale zároveň jsou stále v pohybu, takže se rozhodně nemusíte bát, že budou působit jako helma. V neposlední řadě je skvělé, že praktické balení můžete mít neustále při sobě (na fesťáku, na svatbě, v práci) a svůj účes kdykoliv doupravit!

Pudr pro objem vlasů Invisiblewear Pump Me Up, Paul Mitchell, 875 Kč/10 g
Pudr pro objem vlasů Invisiblewear Pump Me Up, Paul Mitchell, 875 Kč/10 g | Zdroj: archiv firem