Pečující olejové sérum Elixir relipidant essentiel, Sothys, 1565 Kč/30 ml

Pečující olejové sérum Elixir relipidant essentiel, Sothys, 1565 Kč/30 ml Zdroj: archiv firem

Hyaluronové sérum Anti-Age, Saloos, 234 Kč/15 ml
Hydratační sérum Flóra. Mylo, vemzu.cz, 490 Kč/50 ml
Hyaluronové sérum, Nobilis Tiilia, eshop.nobilis.cz, 479 Kč/50ml
Přírodní sérum s 5 oleji a 2 druhy mořských řas pro omlazující vzhled, Théophile Berthon, Wonderful.cz, 999 Kč/30ml
Anti-aging sérum na obličej, krk a dekolt s růží, Q10 a kyselinou hyaluronovou, Manufaktura, 369 Kč/30 ml
25
Fotogalerie

Nejlepší pleťová séra: Která hydratují a zároveň bojují proti vráskám?

Některá pleťová séra dokáží opravdu zázraky. Zvládnou pleť intenzivně vyživit, bojovat proti vráskám nebo zmírnit pigmentové skvrny. Nanášejte sérum bezprostředně po vyčištění pleti, kdy je kůže zvláště přístupná aktivním látkám. Poté naneste denní nebo noční krém podle toho, jestli sérum aplikujete ráno, nebo večer. A teď už jen stačí vybrat si to pravé, které vám bude maximálně vyhovovat. 

Blahodárný elixír mládí, l'ODAÏTÈS

Sérum od l'ODAÏTÈS mě z testovaných sedlo asi nejvíce. Nová kosmetika je vždycky s mou citlivou pletí riziko, přírodní francouzská značka ale obstála – jak sérum, tak pleťový krém. Voní jemně po neroli a datlích, sérum má olejovou konzistenci, nanáší se pomocí pumpičky. Má sušší pleť ho výborně vsákla a přibližně po deseti minutách byla jasnější, vyživenější a pružnější. V kombinaci s krémem ideální péče pro citlivou a sušší pleť.

+ přírodní složení, pro citlivou pleť

Blahodárný elixír mládí, l'ODAÏTÈS, wonderful.cz, 1679 Kč/15 ml
Blahodárný elixír mládí, l'ODAÏTÈS, wonderful.cz, 1679 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Remodelační sérum pro obnovu hutnosti pleti, Avène

Oproti tomu kosmetika od Avène je klasika, na kterou se mohu vždycky spolehnout. Vím, že její výrobky budou mít šetrné složení a pleť nebudou zbytečně dráždit a že se víceméně vždycky mohu spolehnout na to, co slibuje. Remodelační sérum konkrétně rozjasnění pleti (to zvládá na jedničku), vitálnější pleť (taktéž na výbornou) a vypnutější kontury (bezprostředně po nanesení ano, účinek samozřejmě není trvalý). Sérum se výborně nanáší pipetou, jemně voní (něco mezi vanilkou a mýdlem). Rychle se vstřebává, takže se hodí i na ranní péči, kdy člověk nemá moc času nazbyt.

+ výborně se nanáší, jemně voní, rozjasňuje a vyživuje pleť

Remodelační sérum pro obnovu hutnosti pleti DermAbsolu, Avéne, 949 Kč/30 ml
Remodelační sérum pro obnovu hutnosti pleti DermAbsolu, Avéne, 949 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Noční regenerační olej, Kiehl's

Hlavním složením séra od Kiehl's jsou éterické oleje – levandulový, pupalkový a také skvalan, který se získává z oliv. S oleji mívám trochu problém, ne vždycky se mi podaří odhadnou optimální dávku, kterou moje pleť potřebuje a dost často končím mastná s olejem zatékajícím do koutků očí. U Kiehl's je to jednoduché – stačí ho opravdu malinko. Olej působil hlavně přes noc a musím uznat, že ráno se člověk probudil s vláčnou a pružnou pokožkou, která tak vydržela po většinu dne.

+ zvláční a rozjasní pleť

Noční regenerační olej, Midnight Recovery Concentrate, Kiehl's, 1190 Kč/30 ml
Noční regenerační olej, Midnight Recovery Concentrate, Kiehl's, 1190 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Anti-age pleťové sérum, Weleda

Také na kosmetiku od Weledy nedám dopustit, oceňuji její přírodní složení a nezklame ani svými účinky. Pak už jen záleží na tom, jestli mi sedne vůně, u Weledy je to totiž buď – anebo, nic mezi tím. Pupalka mi sedla výborně, vůně je hodně jemná. Balení s kapátkem mi vyhovuje více než s pumpičkou. Sérum se dobře vstřebalo, po pokožce nestékalo a nedráždilo, používala jsem ho i na jemnou kůži kolem očí. Stačilo ho docela málo, takže vydrží. Weleda opět nezklamala.

+ složení, velmi šetrné k citlivé kůži

Pupalkové Anti-age pleťové sérum, Weleda, 799 Kč/30 ml
Pupalkové Anti-age pleťové sérum, Weleda, 799 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Intenzivní regenerační sérum proti vráskám, Paula's Choice

Sérum od americké značky Paula´s Choice má lehkou olejovitou konzistenci. Bylo skvělé na večer: Do pokožky se totiž vstřebalo výborně a přibližně do deseti minut. Nezanechávalo pokožku mastnou tak, jako některá jiná olejová séra, kdy se i po půl hodině nechcete položit obličejem na polštář. Pokožku hodně hydratovalo, takže jsem ani nepotřebovala krém. Byla pak lesklá a opticky vyhlazenější. Ráno jsem ale na jeho aplikaci neměla trpělivost.

+ pokožku vyhladí a vyživí

Intenzivní regenerační sérum proti vráskám s retinolem Resist, Paula's Choice, americkakosmetika.cz, 1200 Kč/30 ml
Intenzivní regenerační sérum proti vráskám s retinolem Resist, Paula's Choice, americkakosmetika.cz, 1200 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační rozjasňující sérum, TonyMoly

Lehké gelové sérum je na pleti moc příjemné a velmi rychle se vstřebává. Stačí pouze dvakrát zapumpovat a přesně tolik séra mi vystačí na obličej, krk i dekolt, takže oceňuji, že vydrží opravdu dlouho. Zhruba po třech dnech používání jsem cítila, že je moje pleť oživená a zpevněná. Vyhovuje mi i jemná vůně.

+ stačí malé množství, hydratuje

Hydratační rozjasňující sérum Vital Vita 12 Synergy Serum, TonyMoly, sephora.cz, 810 Kč/50 ml
Hydratační rozjasňující sérum Vital Vita 12 Synergy Serum, TonyMoly, sephora.cz, 810 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Intenzivní omlazující, hydratační a rozjasňující pleťový booster, Manufaktura

Lehké sérum bez parfemace má roztomilý květinový obal, ale především spoustu aktivních látek pro omlazení pleti. Můžete ho používat hned několika způsoby. Buď jako pleťovou kúru, kdy ráno vmícháte jednu kapku do svého denního krému a večer čtyři kapky vmasírujete do pleti a až poté použijete noční krém. Nebo třeba jako vyhlazující kúru pro redukci očních vrásek, kdy aplikujete jednu kapku ráno a čtyři kapky večer na důkladně vyčištěné oční okolí. Já aktuálně zkouším tu druhou variantu a musím říct, že už po týdnu mi přijdou jemné vějířky mnohem méně viditelné.

+ design obalu, multifunkční využití

.
. | Zdroj: archiv firem

Pleťové sérum pro dehydratovanou pleť, Bioderma

Výrobky od Biodermy mi vyhovují, ať už jsou to opalovací krémy, micelární vody nebo obličejová péče. Stejně spokojená jsem i s hydratačním sérem, které je na pleti velmi příjemné. Je ideální jako podklad pod krém, protože se rychle vstřebává a nezanechává pokožku viditelně mastnou.

+ hydratuje, nemastí

Pleťové sérum pro dehydratovanou pleť Hydrabio Sérum, Bioderma, 599 Kč/40 ml
Pleťové sérum pro dehydratovanou pleť Hydrabio Sérum, Bioderma, 599 Kč/40 ml | Zdroj: archiv firem

Anti-aging sérum, Manufaktura

Sérum se nanáší kapátkem, což mi vyhovuje ze všeho nejvíc, protože si ho kapu přímo na obličej. Ráno i večer na důkladně očištěnou pleť nanáším zhruba čtyři až pět kapek a jemně vmasíruji do pokožky na obličeji, krku i dekoltu. Přestože je sérum zdánlivě mastné, rychle se vstřebá a pleť se vůbec neleskne. A ta vůně růží je naprosto fantastická!

+ kapátko, vůně růží, nemastí

Přírodní sérum, Théophile Berthon

Regenerační sérum s obsahem pěti olejů a dvěma druhy mořských řas se aplikuje kapátkem, což se nakonec ukázalo jako jeho nejslabší vlastnost – nedokázala jsem s ním totiž sérum pořádně nabrat a raději si ho vylévala do dlaní. Jinak ale čirá spokojenost. Sérum příjemně citrusově voní, rychle se vstřebává, ale zanechává na pleti hebký ochranný film a dlouhodobě ji hydratuje.

+ hydratace, vůně

Přírodní sérum s 5 oleji a 2 druhy mořských řas pro omlazující vzhled, Théophile Berthon, Wonderful.cz, 999 Kč/30ml
Přírodní sérum s 5 oleji a 2 druhy mořských řas pro omlazující vzhled, Théophile Berthon, Wonderful.cz, 999 Kč/30ml | Zdroj: archiv firem

Hyaluronové sérum anti-age, Nobilis Tilia

Hydratační sérum na obnovu pleti se do té mé vsáklo takřka okamžitě a zanechalo ji nádherně jemnou bez jakéhokoli mastného filmu. Má jemnou vůni, která mě sice nijak nenadchla, ale rozhodně mě ani neobtěžovala (ani ostatní členy mé rodiny). Po použití jsem cítila, že je moje pleť zklidněná a vypnutá, po nočním použití ale byla trochu sušší než po použití olejových sér. To se dá samozřejmě řešit vhodným hydratačním krémem.

+ rychlost vstřebávání, účinky na pleť

Hyaluronové sérum, Nobilis Tiilia, eshop.nobilis.cz, 479 Kč/50ml
Hyaluronové sérum, Nobilis Tiilia, eshop.nobilis.cz, 479 Kč/50ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační sérum, Mylo

Olejová séra mé pleti obecně vyhovují více a tohle na ni zanechalo nemastný, sametový ochranný film, což je značka ideál. Hůře jsem se vyrovnávala s intenzivní vůní, která je specifická. Nejprve vás sice na moment uchvátí růže, ale záhy už cítíte jen kadidlo (a myrhu a růžové dřevo). Přiznám se, že tato "kouřová" vůně mé smysly hodně mátla, protože u pleťových olejů jsem zkrátka zvyklá na něco jiného, a to snesu i jakoukoli "bylinku". Komu ale takovéto vůně nevadí (může vám připadat niche a unisexová), ať se tohoto séra rozhodně nebojí. O pleť totiž pečuje perfektně a po jeho aplikaci ani není nutné užívat hydratační krém.

+ účinky na pleť, eko obal

Hydratační sérum Flóra. Mylo, vemzu.cz, 490 Kč/50 ml
Hydratační sérum Flóra. Mylo, vemzu.cz, 490 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hyaluronové sérum, Saloos

Tohle anti-age sérum má až gelovou konzistenci, takže zpočátku musíte překonat pocit, že si na sebe patláte čirý sprchový gel. Lepí ale asi jen pět sekund, poté se dokonale vstřebává a zanechává pleť svěží a jemnou. Voní jemňounce, čistě a decentně a pleť nedráždí. Doporučila bych ho však spíše ženám s normální nebo mastnější pletí, kterým drží pleť v rovnováze. Na suchou bych doporučovala spíše přípravek, který je víc zaměřený na hydrataci.

+ osvěžení pro pleť, cena, vůně, praktická pumpička

Hyaluronové sérum Anti-Age, Saloos, 234 Kč/15 ml
Hyaluronové sérum Anti-Age, Saloos, 234 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Pečující olejové sérum, Sothys

Velmi příjemné sérum, které vás upoutá už nádhernou, medově květinovou vůní. Obsahuje dva vzácné oleje (jojobový a rýžový), výtažek z heřmánku, nenasycené mastné kyseliny a ceramidy, tedy lipidy, které chrání a obnovují hydrataci v buňkách. Vstřebává se rychle, cítila jsem, že na mé pleti tvoří ochrannou bariéru, ale rozhodně bylo potřeba doplnit sérum i hydratačním krémem. Vnímala jsem ho zkrátka jako spolehlivý, ale pořád jen jako první krok k hydratované a spokojené pleti.

+ ochranná bariéra, praktická pumpička

Pečující olejové sérum Elixir relipidant essentiel, Sothys, 1565 Kč/30 ml
Pečující olejové sérum Elixir relipidant essentiel, Sothys, 1565 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia

Anti-age sérum pro zralou a citlivou pleť je i se svým přírodním složením zdatným soupeřem jiným "nepřírodním" sérům. Působí opravdu luxusně a profesionálně. Má lehké složení, které se rychle vstřebává a okamžitě cítíte, jak na pleti "pracuje". Protože ještě nemám hlubší vrásky, vnímala jsem ho spíše jako první pomoc pro unavenou pleť. Opět ale platí to, co pro jiná anti-age séra – bez hydratačního krému by mou pleť vysušovalo. Co se týče vůně, ta je decentní, téměř neznatelná.

+ přírodní složení, okamžité účinky, praktická pumpička

Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 619 Kč/15 ml
Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 619 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Sérum redukující zčervenání pleti, NeoStrata

Regenerační sérum na zarudlou pleť má spíše krémovou konzistenci s typicky nazelenalou barvou, která působí neutralizačně. Výrobce uvádí, že zarudnutí zmizí již do dvou hodin od aplikace, což vysvětluje, proč jsem neviděla žádné zlepšení hned. Na druhou stranu, pokud trpíte na podrážděnou pleť, tak tohle sérum vám poskytne první pomoc v podobě chladivých účinků. Můj osobní závěr tedy je, že toto sérum pomůže spíše podrážděné pleti než takové, která je zarudlá kvůli popraskaným cévkám, což je můj případ.

+ chladivé účinky, nevysušuje

Sérum redukující zčervenání pleti Redness Neutralizing, NeoStrata, 1290 Kč/30 g
Sérum redukující zčervenání pleti Redness Neutralizing, NeoStrata, 1290 Kč/30 g | Zdroj: archiv firem

SOS sérum, Bioline

Zklidňující sérum pro podrážděnou pleť od italské značky Biolinie je určeno pro ultra citlivou pokožku, které pomáhá budovat přirozenou bariéru. Má lehoučkou gelovou texturu a decentní, takřka neznatelnou vůni. I když nemám vyloženě citlivou pleť, cítila jsem, že tu mou dokázalo toto sérum zjemnit, ale současně jaksi posílit. Používala jsem současně s hydratačním krémem, který byl opět nezbytností.

+ účinky na pleti, praktická pumpička

SOS sérum Tetrapeptide, De-Sense, Bioline Jato, 1956 Kč/30 ml
SOS sérum Tetrapeptide, De-Sense, Bioline Jato, 1956 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Vyhlazující pleťové sérum, Ziaja

Velmi příjemné pleťové sérum, které má lehkou konzistenci a hodí se jako denní i noční krém i pod make-up, protože nemastí a neucpává póry. Krásně se vpíjí, pokožka je svěží a příjemně voní. Tohle sérum z kozího mléka mé pleti svědčí.

+ cena, nemastí pokožku, lehká konzistence, vůně

Vyhlazující pleťové sérum Kozí mléko, Ziaja, ruzova10.cz, 119 Kč/50 ml
Vyhlazující pleťové sérum Kozí mléko, Ziaja, ruzova10.cz, 119 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Noční pleťové sérum v kapslích, Elizabeth Arden

Nikdy jsem nepoužívala séra v kapslích, proto jsem byla zvědavá, jak se aplikují a zda mají tak výrazný efekt. Používám na noc, kdy jemně kapslí pokapete obličej a rozetřete. Kapsle jsou malé a opravdu stačí malé množství a po dvou nocích vidíte wow efekt. Cena je sice vyšší, ale efekt mnohem výraznější. Po čtrnácti dnech, kdy jsem pleť ozdravila, začínám používat kapsli jednou za dva dny.

+ aplikace, rychlý viditelný efekt, zregenerovaná a omlazená pleť, sjednocená

Noční pleťové sérum v kapslích, Ceramide Retinol, Elizabeth Arden, 2300 Kč/60 Kč
Noční pleťové sérum v kapslích, Ceramide Retinol, Elizabeth Arden, 2300 Kč/60 Kč | Zdroj: archiv firem

Saténové hydratační sérum s ceramidy, Ryor

Dokáže intenzivně hydratovat suchou pokožku, protože obsahuje rostlinné ceramidy, skvalan a extrakt z mořské řasy Wakame. Sérum se aplikuje pipetkou a stačí opravdu málo, rozetřete po obličeji a vytvoří saténový povrch. Pleť je hebká, pružná a jasnější. Pro mou mastnější pleť to ovšem nebylo dobré. Lepší účinky jsem zaznamenala při aplikaci na dekolt. Kůže byla mnohem pružnější, hebčí a jasnější.

+ cena, bez vůně, pro suchou pleť, rozjasňuje

Saténové hydratační sérum s ceramidy, Ryor, 236 Kč/15 ml
Saténové hydratační sérum s ceramidy, Ryor, 236 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Intenzivně hydratační sérum, Le Petit Olivier

Tohle sérum, ač je určeno pro suchou a citlivou pleť, dobře přijala i moje smíšená pleť. Krásně se roztírá, vpíjí, pokožka je pružná a nabitá energií. Obsahuje olivový olej a extrakt ze šalvěje pro intenzivní a dlouhotrvající hydrataci. Pleť je po celý den svěží. Nevyhlazuje ani nevypíná, lehce redukuje nedokonalosti.

+ cena, perfektně hydratuje, pružná pleť

Intenzivně hydratační sérum pro suchou a citlivou pleť, Le Petit Olivier, domdeco.cz, 255 Kč/50 ml
Intenzivně hydratační sérum pro suchou a citlivou pleť, Le Petit Olivier, domdeco.cz, 255 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Active sérum, For Life & Madaga

Vyzkoušela jsem několik přípravků této značky a vždy splnily to, co nabízely. Tohle sérum aplikujete pomocí pumpičky, která dávkuje po malém množství, což je skvělé. Výsledky vidíte po dvou dnech. Pleť je vyhlazená, vypnutá, redukují se nedokonalosti, zmírní viditelnost pigmentových skvrn. Sérum je lehké, můžete na něj nanést denní krém.

+ rychlý efekt, redukuje vrásky a nedokonalosti, pružná pleť

Active sérum collagen, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 695 Kč/30 ml
Active sérum collagen, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 695 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Remodelační sérum, Nivea

Kosmetiku Nivea mám moc ráda. Toto sérum, které je speciálně zaměřené proti pigmentovým skvrnám, jsem si oblíbila díky jeho vůni i dobrému vstřebávání. Dá se používat ráno i na noc. Vydrželo mi dlouho, a to jsem si ho občas mazala i před spaním na ruce.

+ vůně, cena

Remodelační sérum Hyaluron Cellular Filler + Elasticity, Nivea, 470 Kč/30 ml
Remodelační sérum Hyaluron Cellular Filler + Elasticity, Nivea, 470 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Vyhlazující sérum proti vráskám, Yves Rocher

Toto sérum používám především na jemné vrásky kolem očí. Jemná pleť se po dvou týdnech používání zpevnila a přijde mi, že vrásky jsou mnohem méně viditelné. A to ho používám jen večer.

+ vůně, zpevňuje

- rychle se spotřebovává

Vyhlazující sérum proti vráskám Sérum Végétal, Yves Rocher, 799 Kč/30 ml
Vyhlazující sérum proti vráskám Sérum Végétal, Yves Rocher, 799 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem