.

. Zdroj: iStock

Ideální střih vlasů podle tvaru obličeje: Komu sluší mikádo a komu ofina?

Přemýšlíte o změně účesu, ale nejste si jistí, zda vám bude vytoužená ofina, mikádo nebo radikální pixie cut slušet? Zkuste se zaměřit na tvar svého obličeje, který vám může rozhodování usnadnit.

Účesy pro oválný obličej

Oválný obličej si rozumí téměř s jakýmkoliv účesem, rozhodně se tedy nemusíte bát experimentovat. Pokud toužíte po úplné změně, vyzkoušejte třeba oblíbený pixie sestřih. Problém nicméně nebudete mít ani s mikádem či ofinou jakékoliv hustoty a tvaru. Stejně tak můžete dle libosti posouvat pěšinku, žehlit hřívu dohladka nebo ji naopak navlnit. Rozhodně ale nikdy nezapomínejte na důkladnou péči a výživu. Přesušenou kštici totiž nezachrání sebelepší sestřih ani účes.

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit vlny pomocí trojkulmy?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Účesy pro trojúhelníkový obličej

Trojúhelníkový neboli srdcovitý tvar obličeje se vyznačuje širším čelem a užší špičatou bradou. Vaší tváři proto budou lichotit především dlouhé vlasy s pěšinkou na straně, případně prostříhaná ofina. Stejně tak se nebojte vysoko vyčesaných ohonů nebo naopak hřívy ve stylu nedbalé elegance – sofistikovaně rozcuchané lokny budou skvělým oživením.

Pokračování 3 / 4

Účesy pro hranatý obličej

Ostřejší rysy, výrazné lícní kosti i čelist. Vašemu obličeji budou velmi lichotit sestříhané vlasy, které obličej v oblasti brady opticky lehce zúží. Slušet vám bude též patka nebo takzvaná záclonková ofina, kdy prostředek čela zůstává volný. Nebojte se ani delšího strukturovaného mikáda nebo přirozených „beach“ vln.

Pokračování 4 / 4

Účesy pro kulatý obličej

Kulatějšímu obličeji velmi sluší pěšinka jak uprostřed hlavy, tak na boku. Od toho se odvíjí i fakt, že můžete vyzkoušet klasickou ofinu (ideálně zastřiženou do oblouku) i její prostříhanou, odlehčenou verzi, případně patku. Délku vlasů volte dle svého uvážení, vaše tvář si ovšem bude vůbec nejlépe rozumět s delší hřívou, kterou můžete nosit zcela rovnou i navlněnou.