Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz 795 Kč/50ml

Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz 795 Kč/50ml Zdroj: archiv firem

Krém nutritive pro suchou pleť, Sothys, 1665 Kč/50 ml
Intenzivní omlazující krém Collagen +, Dermacol, 199 Kč/50 ml
Hedvábný krém pro omlazení, L'Odaïtès, wonderful.cz, 2109 Kč/50 ml
Mokřadkový krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 394 Kč/100 ml
Vyživující intenzivně hydratační krém Nutri-Recharging Intense Moisturizer, Lumene, 1179 Kč/50 ml
16
Fotogalerie

Nejlepší denní krémy na obličej: Které hydratují a nemastí?

Denní krém je nezbytnou součástí každodenní péče o pleť. Ale najít ten ideální, který naší pleti dokonale sedne a zároveň splňuje všechny naše požadavky, není nic jednoduchého. Vyzkoušely jsme pro vás několik denních krémů a našly ty nejlepší. 

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: "Bez denního krému se moje pleť nepříjemně pne a večer je hodně vysušená. Zároveň potřebuji přípravek, který se rychle vstřebá a ihned na něj můžu nanášet make-up."

Denní ochranný krém proti stárnutí, NeoStrata

Tento krém mi vyhovuje ve všech směrech. Jednak má praktické balení, které je ideální i na cesty, a za druhé se do pleti rychle vstřebává a nezanechává ji mastnou. Bonusem jsou pro mě složky bojující proti stárnutí (na prevenci není nikdy brzo) a ochranný faktor, který především přes léto moje bledá pleť ocení. Jen pozor, ať si nenanesete zbytečně velké množství. Silná vrstva se hůře roztírá a zanechává bílé mapky.

+ balení, rychle se vstřebává

Denní ochranný krém proti stárnutí pleti SPF 23 Restore, NeoStrata, 1100 Kč/40 m
Denní ochranný krém proti stárnutí pleti SPF 23 Restore, NeoStrata, 1100 Kč/40 m | Zdroj: archiv firem

Tónovací fluid, Avène

Tónovací fluid s vysokým ochranným faktorem můžete používat jako denní krém, ale také během opalování místo klasického opalovacího krému. Snadno se roztírá, na první pohled se i dobře vstřebává, ale zanechává na pleti jemně mastný film. Ten by mi při opalování nevadil, ale ráno se mi mastná pleť nehodí. Jinak mi vyhovuje! A má příjemnou neutrální vůni.

+ snadno se roztírá, příjemná vůně

Tónovací fluid SPF 50+, Avène, 499 Kč/50 ml
Tónovací fluid SPF 50+, Avène, 499 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Denní pleťový krém, ECooking

Tenhle krém jsem pasovala na cestovní. Malinké balení můžete mít i v příručním zavazadle v letadle a kdykoliv dopřát své pleti vzpruhu. Má krémovou konzistenci, která se ale rychle vpíjí do pleti a obličej nezanechává vůbec mastný. Voní trošku jako klasické tuhé mýdlo, což mi ze začátku vadilo, ale brzy jsem si zvykla a dokonce jsem si vůni oblíbila.

+ cestovní balení, nezanechává mastnou pleť

Denní pleťový krém DagCreme, ECOOKING, domdeco.cz, 199 Kč/15 ml
Denní pleťový krém DagCreme, ECOOKING, domdeco.cz, 199 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: "Mám smíšenou pleť s prvními vráskami. Ideální denní krém musí hydratovat a sjednocovat a také ho na tváři nesmím téměř vůbec cítit."

Výživný pleťový krém s arganovým olejem BODY Tip

Tento denní krém jsem zkoušela pouze na den, i když je vhodný i na noční péči. Díky bio arganovému oleji krém bojuje proti stárnutí pleti a tvorbě vrásek. Po používání byla pokožka pěkně hydratovaná a pružná, ale na mě byl krém dost mastný. Make-up se na něj dobře nanášel, ale pokožka stále vypadala mastně. Měla jsem pocit, že ucpává póry a na mou pleť je těžký. Doporučila bych spíše na normální až sušší pokožku.

+ hydratuje, pružná pleť, dobře se na něj nanáší make-up

Výživný pleťový krém s Bio arganovým olejem BODY TIP, vivaco.cz, 129 Kč/50 ml
Výživný pleťový krém s Bio arganovým olejem BODY TIP, vivaco.cz, 129 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Mokřadkový krém, Nobilis Tilia

Tento krém s mokřadkovým olejem a vůní vanilky krásně voní a opravdu je velmi lehký a hebký. Stačí menší množství, krém se do pleti vpije a už o něm nevíte. Neucpával póry, pleť byla hebká, pružná a taková svěží. Spíše než jako krém ho vnímám jako emulzi. Natírání na pleť je takový voňavý a dotekový rituál. Pleť po celý den zůstává příjemná. Díky kyselině hyaluronové je pleť hydratovaná a díky mokřadkovému oleji zase vyživená a plná antioxidantů. Nebála jsem se ho použít ani na pleť své dcery.

+ hydratuje, boží vůně, lehká textura

Mokřadkový krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 394 Kč/100 ml
Mokřadkový krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 394 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Vyplňující denní krém, Nivea

Krém, který si spíše zamilovala má tchyně, která má zralou a sušší pleť a hlubší vrásky. Je z něj nadšená a v kombinaci se stejným, ale nočním krémem jsou viditelné výsledky na pleti. Pleť vypadá mladší. Na mé mastnější pleti působil trochu těžce, nezapíjel se dostatečně rychle. Co potvrzuji, že opravdu vypíná a pleť je pružná a lehce sjednocuje. Moc oceňuji i ochranný faktor, který umožňuje nosit jen krém.

+ hydratuje, má SPF, vypíná pleť

Vyplňující denní krém Hyaluron Cellular Filler, Nivea, 302 Kč/50 ml
Vyplňující denní krém Hyaluron Cellular Filler, Nivea, 302 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43 let: "Mám suchou a citlivou pleť. Od denního krému očekávám poměrně dost. Potřebuji, aby nedráždil, promazal, vyživil, vypnul a nemastil."

Hedvábný krém pro omlazení, L'Odaïtès

Kosmetika L'Odaïtès je pro mě objevem letošního roku. Voní jemně po datlích a mé suché a citlivé pleti dodá téměř všechno, co potřebuje. Krém měl opravdu hedvábnou konzistenci, nedráždil a v kombinaci se sérem obličej opravdu vypnul a pleť rozjasnil.

+ přírodní složení, vyživí a vypne pleť

Hedvábný krém pro omlazení, L'Odaïtès, wonderful.cz, 2109 Kč/50 ml
Hedvábný krém pro omlazení, L'Odaïtès, wonderful.cz, 2109 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Osvěžující krém s lehkou texturou, Weleda

Weleda přišla s lehčí variantou svého ikonického vyživujícího krému Skin Food. Ten jsem měla ráda, pokud jste si ho namazali na noc a vydrželi usnout na zádech, aby se vaše promaštěná pleť nepřilepila na polštář, dočkali jste se ráno hedvábné a mladistvější pleti. Skin Food Light má opravdu lehčí konzistenci, takže se lépe vstřebává do obličeje. Skvělé je, že se tím pádem dá použít i ráno pod líčení. I tak je to krém, který nepoužívám úplně každý den, ale spíše v době, kdy má pleť dostává více zabrat – třeba od slunce nebo od koupání.

+ přírodní složení, lehčí konzistence, vyživí

Osvěžující krém s lehkou texturou Skin Food Light, Weleda, 249 Kč/75 ml
Osvěžující krém s lehkou texturou Skin Food Light, Weleda, 249 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Ochranný pleťový balzám, Manufaktura

Lipová řada od Manufaktury voní nádherně. Krém je hodně mastný, což mé pleti vyhovuje, ale když ho použiji ráno a jsou teplejší dny, cítím, jak se pod ním pokožka začíná trochu potit. Na zimu byl naopak ideální, pleť promazal a díky převážně přírodnímu složení jsem ho na horách sdílela i s dětmi. Nedráždil, takže jsem ho bez obav používala i na oční okolí. Skvělá volba za výbornou cenu.

+ složení, hodně promaže, vůně

Výjimečný ochranný pleťový balzám s lípou, meruňkovým olejem a panthenolem, Manufaktura, 199 Kč/50 ml
Výjimečný ochranný pleťový balzám s lípou, meruňkovým olejem a panthenolem, Manufaktura, 199 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Intenzivně hydratační krém, Lumene

Kosmetiku Lumene mám ráda, ale na své pleti ji musím vyzkoušet opatrně. Krém s výtažky ze severské houby měl zmírňovat zarudnutí a podráždění. Krém má nádhernou krabičku,které evokuje dřevo a les, podobně jako vůně krému. Opravdu výborně hydratuje a zanechá pokožku vypnutou, což jsem ocenila hlavně v oblasti krku a dekoltu. Na obličeji mě ze začátku lehce pálil, pokožka si ale po pár aplikacích zvykla.

+ výborně hydratuje, krásný design

Vyživující intenzivně hydratační krém Nutri-Recharging Intense Moisturizer, Lumene, 1179 Kč/50 ml
Vyživující intenzivně hydratační krém Nutri-Recharging Intense Moisturizer, Lumene, 1179 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Ochranný posilující krém, Paula's Choice

Na americkou kosmetiku od Paula's Choice jsem byla zvědavá. Potěšilo mě, že je určena pro citlivou pleť a že netestuje na zvířatech. Krém mi naprosto vyhovoval – nevoněl, zklidňoval zarudlou pokožku, dobře se vstřebával, hydratoval a vyživoval. Velice doporučuji otestovat všem s citlivou pletí, kteří hledají přípravek na první vrásky a povadlou pleť.

+ nedráždí, hydratuje

Ochranný posilující hydratační krém s anti-aging účinkem Resist , Paula's Choice, americkakosmetika.cz, 1070 Kč/50 ml
Ochranný posilující hydratační krém s anti-aging účinkem Resist , Paula's Choice, americkakosmetika.cz, 1070 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Grafička Tereza, 29 let: "Mám mastnější pleť, proto hledám krém, který ji vyživí, ale zároveň trochu zmatní a rozzáří."

Intenzivní omlazující krém, Dermacol

Tento krém mi opravdu vyhovuje. Nanáším ho každé ráno, krásně voní a opravdu snadno se roztírá. Oceňuji však především to, že se téměř okamžitě vsákne do pleti a můžu se ihned začít líčit. Používám ho už téměř měsíc a přijde mi, že mám pleť mnohem vypnutější a pevnější.

+ vůně, rychlé vstřebávání, cena

Intenzivní omlazující krém Collagen +, Dermacol, 199 Kč/50 ml
Intenzivní omlazující krém Collagen +, Dermacol, 199 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na obličej a krk, Ziaja

Poměr cena/výkon u tohoto krému je neuvěřitelný! Skvěle se roztírá, rychle vstřebává. Používala jsem ho nakonec i jako noční krém, protože mi byl opravdu příjemný. Na noc jsem nanášela silnější vrstvu, ráno naopak velmi slabounkou. Jediné, co bych mu vytkla, je vůně, která mi příliš nesedla, ale to je individuální.

+ cena, rychle se vstřebává

Redaktorka Ivona (35 let): „Mám suchou pleť se sklony k zarudnutí a pupínkům. Základem je pro mě hydratace a vyživení bez mastného pocitu.”

Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia

Přírodní kosmetika zabalená do modenrního „hávu” – to je trend, který mě hodně oslovuje (minimalistický design, praktická pumpička). Konkrétně tento krém z luxusní řady značky Nobilis Tilia je určen na zralou pleť, která prochází hormonálními změnami, což se mě ještě netýká. I tak jsem ale ocenila jeho schopnosti. Je lehoučký a přitom výborně hydratuje (obsahuje bylinné oleje a bambucké máslo). A krásně voní po růžích. Moje pleť byla po něm hezky jemná (sametový pocit) a osvěžená. Krém posloužil také jako skvělý podklad pod make-up.

+ zjemňující účinek na pleť

Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz 795 Kč/50ml
Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz 795 Kč/50ml | Zdroj: archiv firem

Vyživující krém Crème Nutritive Confort, Sothys

Tento vyživující krém od Sothys je určen na suchou pleť, ať už jí trpíte občas (třeba v zimě) nebo je to váš trvalý problém. Já se suchou pletí docela bojuju, jakmile si třeba na chvíli vyhodím z kopýtka a zapomenu na zdravý životní styl, hned mi to dá poznat. Na druhou stranu, když se o sebe starám a pravidelně používám kvalitní hydratační krém, pleť se mi odvděčí i tím, že se mi nedělají pupínky. A to je právě případ tohoto krému od Sothys. Má docela lehkou, ale ne úplně gelovou texturu. Chvilku sice musím počkat, než se vstřebá, ale pak mi poskytne i skvělý základ pod make-up. A hlavně, pleť hydratuje dostatečně dlouho, klidně až do večera, kdy dostane novou dávku. Příjemná je i vůně, jemná, trochu ovocná. Za mě sázka na jistotu a celoroční pomocník.

+ skvěle hydratuje

Krém nutritive pro suchou pleť, Sothys, 1665 Kč/50 ml
Krém nutritive pro suchou pleť, Sothys, 1665 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem