Květinová pleťová voda Meduňka, Saloos, 96 Kč/50 ml

Květinová pleťová voda Meduňka, Saloos, 96 Kč/50 ml Zdroj: archiv firem

Osvěžující hydratační pleťová mlha s výtažky z rebarbory a divoké třešně, Manufaktura, 259 Kč/155 ml
Vyživující a zkrášlující pleťová voda Antonia Burrel, myskino.cz, 960 Kč/50 ml
Pleťový tonik Acai Berry, Ziaja, ruzova10.cz, 109 Kč/200 ml
Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, 98 Kč/50 ml
...
8
Fotogalerie

Nejlepší pleťové vody a mlhy: Které v létě osvěží a spolehlivě hydratují?

Hydratační mlhy a pleťové vody jsou takový malý zázrak, který vaší pleti okamžitě dodá potřebnou vláhu a osvěžení. Některé můžete nanášet kdykoliv během dne a nemusíte se bát, že si pokazíte make-up, jiné je třeba aplikovat vatovým tampónkem na vyčištěnou pleť. Několik jsme jich otestovaly, abychom vám pomohly s výběrem. 

Editorka Irena, 43 let

Pleťová voda, Antonia Burrel

Pleťová voda od Antonie Burrel naprosto přehodnotila můj dojem, že hydratace rovná se krém, maximálně sérum. Ona je totiž – světe, div se – skvělá i voda. Konkrétně tedy voda Forest Dew s výtažky z vrbovky malokvěté, okurky nebo levandule. Úžasně osvěží ráno i večer, zvlášť v těchto horkých dnech. Ale co je skvělé, je to, že moje pleť si s ní rozumí. Doslova ji vcucne a zůstane pak vypnutější a pružnější. Výrobek je navíc přírodní a raw, což je velmi sympatické. Zdá se, že jsem objevila svůj letní must-have kousek.

+ složení, vůně, hydratace

Vyživující a zkrášlující pleťová voda Antonia Burrel, myskino.cz, 960 Kč/50 ml
Vyživující a zkrášlující pleťová voda Antonia Burrel, myskino.cz, 960 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťová voda, Saloos

Výrobky od Saloosu patří k těm, na které je spoleh, a to co se týče složení i účinnosti. Ani pleťová voda nebyla výjimkou – jemně voní po meduňce, osvěží a kůži zchladí. Funguje na dočištění obličeje, zároveň poslouží i jako hydratační mlha, protože na obličeji nezanechá žádný film. Dá se použít i do vlasů pro usnadnění rozčesávání. Univerzální výrobek, navíc k dostání ve většině drogerií za perfektní cenu.

+ univerzální použití, zklidňuje

Květinová pleťová voda Meduňka, Saloos, 96 Kč/50 ml
Květinová pleťová voda Meduňka, Saloos, 96 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Andrea, 28 let

Pleťová voda, Beauty Energy

Visage Water s damašskou růží jsem si zamilovala hned při prvním použití. Tak pěkně popořadě. Design krabičky i lahvičky je skvělý, hned jsem si ji "vystavila" v koupelně. Baví mě také vůně růží, kterou mám spojenou s relaxací a osvěžením. Vyzkoušela jsem přípravek použít jako mlhu, ale lehce lepil, proto jsem ho dále používala tak, jak se správně má. Pleťovou vodu nastříkáte na odlíčený obličej, krk i dekolt a následně lehce otřete vatovým tampónkem. Pleť je perfektně vyčištěná, svěží a vitální. Vůbec necítím potřebu nanášet ještě hydratační krém.

+ design obalu, vůně růží, osvěžení, hydratace

Tonizační a regenerační pleťová voda Visage Water, Beauty Energy, 338 Kč/150 ml
Tonizační a regenerační pleťová voda Visage Water, Beauty Energy, 338 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový tonik, Ziaja

Osvěžující pleťový tonik je univerzální a to se mi na něm líbí. Můžete ho použít během dne jako hydratační mlhu, která nelepí a nepokazí vám líčení, ale zároveň skvěle funguje i jako tonikum pro dočištění pleti. Stačí nanést přímo na odlíčený obličej a jemně dočistit vatovým tampónkem. Pleť je po nanesení nejenom dostatečně osvěžená, ale také dostatečně hydratovaná. Na cesty je naprosto ideální, protože vlastně funguje jako 2v1.

+ univerzální, vůně

Pleťový tonik Acai Berry, Ziaja, ruzova10.cz, 109 Kč/200 ml
Pleťový tonik Acai Berry, Ziaja, ruzova10.cz, 109 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ivona, 35 let

Květová voda, Nobilis Tilia

Velmi příjemná pleťová voda s univerzálním využitím! Jedná se o hydrolát z růže damašské, která má velmi delikátní a zklidňující vůni (prý dokonce stabilizuje emoce a harmonizuje psychiku). Já osobně mám přípravky s růží velmi ráda, působí na mě luxusně, nekomplikovaně žensky, s nádechem vintage. Jak jsem naznačila, květová voda od Nobilis Tilia má široké využití. Já ji používala nejčastěji jako osvěžující mist (na make-up), ale i jako tonikum po čištění pleti (pod make-up). V obou případech mi vyhovovala, pleť po ní nebyla "ulepená", jen příjemně osvěžena bez jakéhokoli podráždění. Jestli skutečně harmonizuje psychiku, nevím, ale je pravda, že několikrát denně během pracovního dne se s ní ráda osvěžím, je to takový můj rituální "mikro restart".

+ vůně, příjemné osvěžení, zklidňující účinky

Květová voda BIO Růže, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 174 Kč/50 ml
Květová voda BIO Růže, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 174 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Bylinná osvěžující a hydratační voda, Havlíkova apotéka

Na rozdíl od předchozího přípravku je tento pleťový sprej zabalený v lehčí a menší plastové lahvičce, což je zkrátka nesporná výhoda při cestování. Po použití vás zaplaví podmanivý bylinkový koktejl rakytníku, medu, kopřivy a brambory říznutý vůní levandule a pačuli. Tento mix kombinuje antibakteriální, protizánětlivé a osvěžující účinky s obsahem vitamínů a hořčíku, které poskytuje kopřiva. Není to možná vůně pro každého, ale mně tohle okamžité spojení s přírodou zkrátka baví. Sprej jsem používala jako osvěžující mist na pleť i tělo. Poskytuje spíše jemnou spršku než mlhu, ale v horku to můžete naopak ocenit. A ačkoli zpočátku působí na kůži trochu "lepkavě", nakonec se vstřebá a na pleti žádný nepříjemný film nezanechává.

+ osvěžující přírodní vůně, lehké cestovní balení

Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, 98 Kč/50 ml
Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, 98 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Petra, 35 let

Hydratační pleťová voda, Manufaktura, 259 Kč

Top produkt na léto, když je horko a potřebujete zchladit sebe nebo své děti. Okamžité osvěžení, hydratace a zachování líčení. Tohle všechno hydratační mlha od Manufaktury dokáže. Navíc má typicky letní vůni třešně, takže i poškádlí čichové receptory a vy se nabijete energií a dostanete chuť na ovoce. Pečující mandlový olej, panthenol, alantoin a kyselina mléčná zas pleť zklidní a rozjasní. Takový okamžitý refresh pleti. Nosím ji v kabelce, kudy chodím.

+ osvěžuje, vůně, vegan, kůže jemná po aplikaci