...

... Zdroj: red

Cvičení doma: Nejlepší pomůcky na hubnutí nebo zpevnění problémových partií

Pakliže se vám do fitcentra nechce, vůbec tam nemusíte a můžete se hýbat v klidu domova a bez pohledů zvědavců. Čím můžete vybavit svou domácí „tělocvičnu“?

Činky

Nejjednodušší a nejvyužitelnější pomůcky. Existují stovky cvičení, která s nimi můžete dělat. Když máte tu možnost, pořiďte si dvoje (těžší a lehčí), získáte tak větší variabilitu. V případě nouze můžete místo činek využít například PET láhve s vodou. Víte, že skvěle fungují, když potřebujete například zhubnout paže?

Balanční podložky (bosu a spol.)

Jsou skvělé pro posilování středu těla. Při některých cvičeních je můžete využít jako lavičku, jiné cviky zase díky nim trošku ztížíte.

Posilovací gumy

Ty s větším odporem jsou skvělé například při dřepech, kdežto ty slabší probudí hlubší, méně procvičované svaly, například na bocích a zadku. Skvělé jsou ale také na posílení tricepsů.

Kettlebelly

Mají v podstatě stejné využití jako činky, ale díky svému tvaru jsou všestrannější.

Hrazda

Nepotřebujete na ni moc místa, stačí ji namontovat mezi dveře, a pak už můžete posilovat ruce pravidelnými přitahovacími cviky.

Švihadlo

Je levné, efektivní, přenosné, spálíte díky němu spoustu kalorií a posílíte srdce. Ideální kardio na doma i rozcvičku pro zahřátí. Jen pozor na sousedy.

Pěnový válec

Krátká masáž pěnovým válcem pomůže namoženým a zatuhlým svalům a dokáže uvolnit fascie (obaly svalů). Díky tomu se zlepší regenerace a pružnost vašeho těla

Lavička nebo step

Tahle velmi variabilní pomůcka se hodí jak pro posilování s vlastní vahou, tak pro snadnou rozcvičku (rychlé výstupy v rytmu).

Základní informaci o tom, jestli máte nadváhu, vám dá naše BMI kalkulačka.

Článek vyšel v časopise Dieta.