Sporty and Rich, 115 eur, net-a-porter.com

Sporty and Rich, 115 eur, net-a-porter.com Zdroj: Archiv firem

Ganni, 95 eur, ganni.com
Idea, 1250 Kč, basmatee.cz
Mango, 499 Kč, mango.com
Asos Design, 26 eur, asos.com
The Attico, 290 eur, mytheresa.com
21
Fotogalerie

Vytáhněte je: Pokrývky hlavy, které budou příští měsíce opět v kurzu

Zima byla, co se týče pokrývek hlavy, hodně pestrá – a jaro ji bude následovat. Čím nahradit vlněné čepice, pletené kukly a trendy chlupaté fuzzy hats? O slovo se hlásí staré známé kousky, které už v zásuvce s doplňky určitě máte, ale i žhavé trendy pro odvážné.

Šátek

Už z předchozích sezón víme, že klasický hedvábný šátek patří nejen na krk, ale i na hlavu, byť musí člověk překonat, že to působí trochu starosvětsky. Jestli máte pochybnosti, pak si vzpomeňte, že šátek uvázaný „na babku“ nosila i Brigitte Bardot nebo třeba Audrey Hepburn ve filmu Šaráda (1963). Možností je také zavázat si ho v týlu, což působí vysloveně žensky. Větší šátek zase můžete naaranžovat ve stylu balaclavy – zadní cípy schovejte pod bundu a ty dva vpředu jednoduše omotejte kolem krku.

TIP NA VIDEO: Které trendy z devadesátek se vracejí letos?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Kovbojský klobouk

První známky, že do módy přicházejí kovbojské klobouky, se objevovaly už zkraje roku, nyní tuto zprávu můžeme jen potvrdit – cowboy hat is a new fedora. Vůdčí značkou, kterou můžeme najít u influencerek pionýrek, je italská The Attico, která se specializuje především na party styl. Tento návrat je zcela v souladu se současnými Y2K trendy: jen si vzpomeňte, co před dvaceti lety nosily třeba Britney Spears, Destiny's Child v čele s Beyoncé nebo Madonna ve videoklipu Don't Tell.

Pokračování 3 / 4

Kšiltovka

Kšiltovky zažily velký comeback už v prvním roce pandemie, kdy módní svět znovuobjevoval ležérní styl princezny Diany. Právě tehdy totiž na sociálních sítích začal kolovat snímek z roku 1989, kde Diana vyzvedává ze školy své syny a na sobě přitom má mikinu, sako v pánském stylu, bílé kalhoty a kozačky. A na hlavě baseballku! Celý outfit působil tak nečekaně svěže a současně, že ho okamžitě začaly napodobovat módní influencerky po celém světě. Z kšiltovky se stala asi nejběžnější dámská pokrývka hlavy a to se zatím nemění.

Pokračování 4 / 4

Bucket hat

Také jste si oblíbila zimní podobu bucket kloboučku – chlupatou fuzzy hat? Tak ji klidně pomalu zazimujte, protože její čas přijde zase na podzim. Kyblíčkové kloboučky nicméně budou populární i na jaře, jen se budou uplatňovat jiné materiály. Kromě klasické bavlny nebo trendy nylonu se budeme častěji setkávat také s barevnými háčkovanými kousky. Už nyní na ně nedá dopustit největší hvězdná milovnice tohoto doplňku Hailey Bieber. Jestli si na domácí výrobu netroufáte, tipy na nákup najdete ve fotogalerii.