Po kterých kouscích právě touží redakce Ženy.cz

Po kterých kouscích právě touží redakce Ženy.cz Zdroj: Instagram @musierparis @daily_sleeper @annatran.official

Kabát, Musier, 390 eur, musier-paris.com
Kabát, Mango, 2999 Kč, mango.com
Kabát, Selected Femme, 4590 Kč, zalando.cz
Pyžamo, Sleeper, 11 203 Kč, the-sleeper.com
Pyžamo, Lindex, 2299 Kč, lindex.com
27
Fotogalerie

Módní wish list podle redakce: Do kterých zimních kousků se vyplatí investovat?

Je to oficiální: zima se naplno hlásí o slovo a s ní často přichází i více či méně opodstatněné nutkání obohatit šatník o nové přírůstky. V redakci jsme proto dali dohromady módní wish list složený z kousků, po kterých právě teď toužíme, případně už je pomalu, ale jistě vkládáme do košíků v rámci aktuálních Black Friday slev. Které modely se právě teď vyplatí koupit? Čtěte dál a inspirujte se.

Vlněný olivový kabát

Na wish listu ho má redaktorka Ivona

Už pár týdnů mám na wishlistu ultra dlouhý kabát francouzské značky Musier, za kterou stojí influencerka Anne Laure Mais. V její kolekci se v různých verzích objevil už několikrát, já uvažuju o neutrálním olivovém odstínu, která se mi v šatníku dobře kombinuje. Na kabátu se mi nejvíc líbí jeho střih – rovný, pánský, s délkou až ke kotníkům – zkrátka takový, který vás sevře do stylového objetí a nic víc už k němu nemusíte řešit (no dobrá, možná nějakou pěknou šálu). Jediné, co mě zatím zdržuje od nákupu, je cena – 390 eur. Kdyby se náhodou tento kousek ocitl ve slevách, budu ve velkém pokušení.

TIP NA VIDEO: Jak pečovat o vlněné oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 8

Fancy pyžamo

Na wish listu ho má editorka Kristýna

Před nedávnem jsem se rozhodla, že kompletně vyměním celý pyžamový arzenál. Zbavím se vytahaných trik i setů, které mají to nejlepší už dávno za sebou, a vyměním je za pyžama, ve kterých se nebudu stydět strávit celý víkend ani dny na home officu. Už dva roky toužím po modelu od značky Sleeper, která vzala Instagram útokem v době pandemie a na kráse neztrácí ani letos. Jejich luxusní pyžama jsou velká módní láska, navíc je lze využít i jako netradiční outfit na Silvestra nebo k vánočnímu stromečku. Tak snad se letos konečně poštěstí.

Pokračování 3 / 8

Saténová kabelka

Na wish listu ji má redaktorka Kateřina

Kvůli pokročilému těhotenství jsem si loňský advent moc neužila: žádný svařák ani vaječňák s kamarády, žádné večírky; jen obří břich, bolavé kyčle a totální vyčerpání. Letos před Vánoci rozhodně neplánuju vymetat party, ale aspoň trochu bych si to chtěla vynahradit – mimo jiné i tím, že si konečně zase můžu vzít upnuté úpletové šaty, které zbožňuji, a nevypadat jako balón. S hrůzou jsem ale zjistila, že nemám jedinou kabelku, kterou bych si k takovému outfitu na sváteční drink mohla vzít. Proto jsem si vyhlídla saténovou kabelku z dílny české návrhářky Anny Tran – a samozřejmě nejsem ani první, ani poslední.

Na kousku, který pravidelně obdivuju jak u kamarádek, tak u kolegyně z redakce Dominiky, je totiž nejlepší, jak univerzální je. Může být elegantní, cool i sportovní – záleží na tom, co si k němu oblečete. Design kabelky je jednoduchý a nadčasový, ale žabičkování, autorčin signature prvek, mu zároveň dodává osobitost. Podle mých informací se navíc do tašky, která trochu klame tělem, pohodlně vejdou nejen běžné nezbytnosti, ale i dvě plechovky piva. To je příjemný bonus. A je mi celkem fuk, že budu „svoji“ kabelku běžně vídat na ulici; abych si věci kupovala podle toho, jestli je už nosí nebo nenosí někdo jiný, na to už jsem trochu stará. Tenhle konkrétní doplněk je navíc zcela prokazatelně populární právem.

Pokračování 4 / 8

Červené úpletové šaty

Na wish listu je má redaktorka Dominika

Když se mé fashion gurus, kolegyně Kristýna s Ivonou, zmínily, že červená je letošní must have, ani to se mnou nehnulo. Byť mám tuto barvu ráda, neoblékám se do ní. Neumím ji patřičně kombinovat a v módě jsem minimalista. Instagram je však prostředí, které vám velmi rychle vnutí, že něco potřebujete, i když se tomu velice úspěšně bráníte. A nejinak tomu bylo i u mě. Když jsem viděla všudypřítomné červené svetříky a kabátky, začala jsem pociťovat chuť něco rudého vlastnit. Posledním pomyslným hřebíčkem do rakve mé peněženky bylo reels influencerky Alex Sedláčkové, která mě absolutně přesvědčila o tom, že jestli něco akutně potřebuji, jsou to právě červené úpletové šaty. 

Pokračování 5 / 8

Kašmírový svetr

Na wish listu ho má redaktorka Ivona

Právě v těchto dnech probíhá Black Friday i na webu mé oblíbené značky Reformation a to znamená jediné: kousky, které obvykle pořizuju s celní přirážkou, mohu nyní nakoupit za „americké ceny“ – díky 25% slevě. Můj zimní šatník aktuálně nejvíc volá po novém kašmírovém svetru, protože některé dřívější kousky už jednoduše vykazují známky obnošení. V Reformation jsem si už loni při Black Friday pořídila jeden s bretaňskými pruhy a letos budu cílit na další – buď tmavohnědý, anebo šedý s bílými tenkými proužky. Přiznám se, že nákupy ve slevách se mi obvykle nevyplácí – mívám tendenci sahat po kouscích, které bych si jinak nekoupila. Tohle ale není ten případ. 

Pokračování 6 / 8

Vínové a hnědé doplňky

Na wish listu je má editorka Kristýna

Letos jsem v módě absolutně propadla hnědým a vínovým odstínům. Vytoužený kabát a sametový oblek už mám, teď jsou na řadě doplňky. Nedávno mi totiž došlo, že v těchto odstínech nemám ani kabelku ani boty. A při současné povaze mého šatníku by se mi obojí velmi hodilo. Už několik měsíců proto pokukuji po kotníkových botách v imitaci krokodýlí kůže od francouzské značky Rouje, za níž stojí influencerka a podnikatelka Jeanne Damas. Úplně vidím, jak skvěle by vypadaly v kombinaci se středně modrými rovnými džíny. A aby toho krokodýla (umělého, samozřejmě) nebylo málo, přihodím si k nim rovnou i nádhernou minimalistickou kabelku Aura od české značky Mybelka. A že se perfektní sladění bot a kabelky už dávno nenosí? Přečtěte si článek o tomto mýtu od mé kolegyně Ivony, která vás přesvědčí o opaku!

Pokračování 7 / 8

Kabát s falešnou kožešinou ve stylu 70. let

Na wish listu ho má redaktorka Kateřina

Jsem velkou milovnicí křiváků, a tak mám v šatníku koženkovou variantu na jaro, koženou na podzim i tu s měkkým beránkem na zimu. Letos bych ale chtěla zkusit jiný typ svrchníku – delší kabát s (samozřejmě falešnými) kožešinovými lemy, manžetami a límcem ve stylu 70. let. Může za to jedna věc: ačkoliv jako divák mám k letošní seriálové adaptaci knižního bestselleru Daisy Jones & the Six výhrady, ani po několika měsících nemůžu z uší dostat její soundtrack. Zároveň jsem si v posledních několika letech hodně oblíbila zvonáče a kalhoty se širokými nohavicemi (skinny už bych snad ve skříni ani nenašla) a ty jsou k takovému kabátu ideálními společníky.

Mám v hlavě docela jasnou představu, jaký kousek by se mi líbil: zrzavý kabát se světlým, hodně výrazným chlupatým límcem, do kterého se dá pohodlně zachumlat a který zvýrazní můj aktuálně krátký sestřih a oči nalíčené výraznou grafickou linkou. Nejradši bych samozřejmě pořídila originální vintage model, zatím se mi ale nepodařilo sehnat takový, jaký bych si představovala. Zevrubná výprava do výběrových pražských second handů mě tedy zřejmě nemine.

Pokračování 8 / 8

Kotníkové boty do špičky

Na wish listu je má redaktorka Dominika

Nepatřím mezi ženy, které adorují boty. Vlastním pár univerzálních párů, které nestárnou a hodí se ke všemu, a s tím si zkrátka vystačím. Už několik let v zimě nosím jednoduché černé chelsea boots do půli lýtek, které aktualizuji jen v momentě, kdy se mi ty můj pár zničí. Na konci léta jsem se však nechala zviklat slevou na kotníkové boty do špičky, které jsou opatřeny masivním podpatkem, a zamilovala jsem se. Jenže podpatky ne vždy souzní s mou nedochvilností, a tak bych si přála mou skromnou sbírku bot obohatit ještě o jeden tradiční kousek – boty se špičkou, avšak bez podpatku či platformy.

Kde sehnat kousky z našeho wish listu? Konkrétní modely i jejich stylové alternativy najdete v galerii v úvodu článku.