Jak letos na podzim nosit černé kalhoty? Máme pro vás sedm nápadů na outfity.

Jak letos na podzim nosit černé kalhoty? Máme pro vás sedm nápadů na outfity. Zdroj: Instagram @aniyahmorinia @annelauremais @fakerstrom

Jak letos na podzim nosit černé kalhoty? Máme pro vás sedm nápadů na outfity.
Flare kalhoty s rozparky, Massimo Dutti, 3295 Kč, massimodutti.com
Flare kalhoty, & Other Stories, 69 eur, stories.com
Flare kalhoty, COS, 89 eur, cos.com
Široké kalhoty, COS, 125 eur, cos.com
30
Fotogalerie

„Nejobyčejnější“ kalhoty ovládly podzimní trendy! Jak je nosit, aby vás bavily?

Nuda, průměrnost. Tak by někteří popsali klasické černé kalhoty. Jenže tento kousek letos dělá v módě divy. Milují ho fashion influencerky a jeho univerzálnost pro každodenní nošení ocení zarytí minimalisté stejně jako vyznavači elegance. Tady je sedm způsobů, jak černé kalhoty nosit během podzimu tak, aby se vám jen tak neokoukaly.

Osvědčená kombinace: s bílou košilí

Větší módní klasiku byste jen těžko pohledali. Podrží vás na pracovních schůzkách i během pochůzek ve městě či odpolední skleničky s kamarádkou. Přestože se tento outfit může jevit jako okoukaná nuda, opak je pravdou. Nebojte se pohrát si se siluetou – jednou zkombinujte baggy kalhoty s vypasovanější košilí ve stylu Y2K, podruhé oblékněte cigaretové kalhoty, které se směrem ke kotníkům zužují, a k nim přidejte oversize košili. Stejně tak experimentujte s botami – na formální akce povolejte slingback lodičky s ostrou špičkou, balerínky nebo mokasíny, na volný čas volte tenisky. Zároveň nikdy nezapomeňte na kožený pásek, který vám vždy krásně vydefinuje pas.

TIP NA VIDEO: Jaké módní trendy kromě černých kalhot vládnou letošnímu podzimu?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Podzimní vrstvení: se sakem a svetrem

Máte doma ve skříni rovné, případně volnější černé kalhoty sahající ke kotníkům? Skvělé! Na podzim si budou velmi dobře rozumět s bílým trikem, na které oblečete vlněné sako. Pro extra efekt (který se ale záhy promění v praktického pomocníka) ještě přehoďte přes ramena svetr, který můžete v případě ranních mrazíků nebo nečekaného ochlazení využít jako další hřejivou vrstvu. Z bot se k tomuto outfitu nejvíc hodí mokasíny, do kterých můžete vklouznout s holými kotníky, případně do nich obléct přiznané ponožky – nosí se bílé, černé, ale také kontrastní červené.

Pokračování 3 / 7

Pro milovníky kůže: s křivákem a šálou

Pro tento outfit se vám budou hodit jak široké černé kalhoty s vysokým pasem, tak model s oblíbeným (a letos proklatě trendy) pinstripe proužkem. Do kalhot nedbale zasoukejte svetr v neutrálním odstínu, přidejte kožený pásek a navrch oblečte kožený křivák. Během chladných dní kombinaci krásně doplní i na jednu stranu přehozená šála – barevně může ladit se zbytkem outfitu, ale nemusíte se bát ani výrazné oranžové, červené, růžové, zelené nebo modré. Tip: Křivák můžete vyměnit i za kožené sako.

Pokračování 4 / 7

Zimní mánie: s rolákem a dlouhým kabátem

Podzimní pravidlo typického francouzského stylu velí: k džínům a elegantním kalhotám se nejlépe hodí tělo obepínající rolák v černé nebo tmavě modré barvě. Tato skutečně jednoduchá, avšak elegantní a efektní kombinace si bude na podzim nejlépe rozumět s dlouhým kabátem pánského střihu. Pak už jen stačí přidat kotníkové boty nebo koně (do nichž můžete po vzoru fotky níže zasoukat nohavice) a máte hotovo.

Pokračování 5 / 7

Víkendová idylka: s prošívanou bundou a converskami

Plánujete na víkend výlet do přírody nebo se chystáte objevovat krásu menších měst? V takovém případě vám skvěle poslouží volná prošívaná bunda, jež už třetí sezónu za sebou okupuje první místo nejoblíbenějšího podzimního svrchníku. Černé kalhoty jí dodají na eleganci a klasické conversky zase zajistí dostatek pohodlí při dlouhé chůzi. Pod bundu dle svého stylu oblékněte mikinu, volný svetr (skvěle bude vypadat především pruhovaný) nebo vypasovanější rolák. Tip: Prošívanou bundu se letos nebojte sem tam vyměnit za trendy bomber.

Pokračování 6 / 7

Ležérní elegance: s kůží a mikinou

Potrpíte si na kožené kalhoty? Pokud na ně během chladnějšího počasí nedáte dopustit, zkuste si pohrát s materiály. Kožené modely samozřejmě dobře poslouží při formálnějších akcích, kdy je doplní sako a košile, ale perfektně tyto kalhoty fungují i třeba v kombinaci se sportovnější mikinou – díky ní totiž v outfitu vytvoříte kontrast elegance a ležérnosti. Boty pak volte podle toho, jaký styl chcete umocnit, hodit se vám nicméně budou jak lodičky, tak tenisky.

Pokračování 7 / 7

Na party: s košilí a sandálky

Čeká vás večírek, na němž neplatí žádný striktní dress code? Pokud si potrpíte na uvolněné, přitom ale slavnostní outfity, zkuste kombinaci saténové košile, kterou zapnete jen na dva knoflíky, a volných rovně střižených černých kalhot. Správnou dávku glamu dodáte outfitu pomocí doplňků – vsaďte na štrasové šperky a fancy sandálky na podpatku.

Kde seženete nejlepší černé kalhoty? Podívejte se do galerie v úvodu článku.