Co vaše znamení čeká v únoru?Prozradí to věštba z tarotových karet!

Co vaše znamení čeká v únoru?Prozradí to věštba z tarotových karet! Zdroj: iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Výklad z karet na únor podle znamení: Co čeká Ryby, Raky nebo Lvy na sklonku zimy?

Rok 2024 je rokem přestupním, a tak bude letošní únor speciální, magický a o jeden den delší. Co vás na sklonku právě probíhající zimy čeká? Prozradí to vaše hvězdné znamení a tarotová karta, kterou pro něj v rámci věštby na následující týdny vytáhla naše redakční vědma Anna. Nezapomínejte ale na to, že tarot primárně slouží jako zrcadlo naší současnosti a pomáhá nám lépe se zorientovat v pocitech a situacích, které prožíváme.

Beran (21. března – 20. dubna)

Berani, vaší kartou na měsíc únor je karta Ďábla, ničeho se ale nelekejte: i když to tak nevypadá, je to karta velmi pozitivní, plná kreativní síly a tvůrčí energie. V Thothově tarotu totiž Ďábel představuje univerzální princip smyslu pro humor ve spojení s vnitřní rovnováhou. Tato karta je spojena se znamením Kozoroha – pokud řešíte nějaké konflikty (ať už vnější nebo uvnitř sebe sama), případně pokud vás čeká nepříjemná konfrontace, všemu se zvládnete postavit čelem, s nadhledem, houževnatostí a s úsměvem. Karta Ďábla znamená také smyslnost a sexuální přitažlivost: dost možná tedy zažijete žhavý románek s někým novým nebo nečekaným.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v oblasti lásky a vztahů v roce 2024?

Video placeholde

Karta Ďábel.
Karta Ďábel. | Zdroj: iStock.com

Další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk (21. dubna – 21. května)

Býci, v únoru vás bude provázet karta Zkáza neboli Desítka mečů. Je to karta symbolizující mysl naplněnou strachem, která poukazuje na ničivou sílu neustálého negativního myšlení. Pokud se budete pořád bát, že všechno špatně skončí, pravděpodobně to tak také dopadne, a především si nikdy nedovolíte zkoušet nové věci. Ale jen tehdy, když vystoupíme z komfortní zóny, otevřeme se světu a lidem v něm a ukážeme svoji zranitelnost, můžeme dokázat velké věci a naplnit svůj potenciál. Prvním krokem je identifikovat zdroj strachu v sobě, druhým pak pochopení negativní energie, která mu dává sílu. Jen takto můžete svoje vnitřní obavy překonat a prožívat život se vším, co vám nabízí.

Karta Zkáza – Desítka mečů.
Karta Zkáza – Desítka mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci, v únoru vás bude provázet kartaSmrt, rozhodně se ale nemusíte obávat fatálního úrazu či závažné nemoci. Tato karta, ačkoliv působí děsivě, symbolizuje radikální vnější transformaci: staré zanikne, aby mohlo přijít nové a lepší. Vyčpělé vztahy, ať už milostné, přátelské nebo třeba i pracovní, vyžadují uvolnění, a i když to může být bolestivý proces, výsledek bude jen k lepšímu. Pokud ulpíváte ve svazcích, které už vám nic nepřináší, nebojte se je konečně rozseknout, teď je pro to ideální čas. Přinese vám to sice bolest, tu ale překonáte, když ji přijmete jako nutnou daň za svobodu a znovuzrození, které potřebujete, abyste se mohli dál rozvíjet.

Karta Smrt.
Karta Smrt. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 12

Rak (22. června – 22. července)

Raci, vaší kartou pro měsíc únor je Velekněžka. Ta představuje univerzální princip intuice, nezávislosti, sebedůvěry a schopnosti nacházet v sobě pramen veškerého bytí. Velekněžka je zároveň jednou z nejsilnějších tarotových karet pro rovnováhu a harmonii. Ať už řešíte v životě cokoliv, nyní se můžete absolutně spolehnout na to, co vám říká váš vnitřní hlas. Napovídá vám řešení situace, se kterým nemůžete šlápnout vedle: ať uděláte cokoliv, na konci všechno dopadne dobře. Zároveň budete mít tento měsíc posílenou schopnost empatie, která je u vás už tak dost silná, takže se může stát, že se na vás vaši blízcí obrátí při hledání rady či porozumění. Dávejte si jen pozor, aby vás snaha být tu pro druhé příliš emocionálně nevysála.

Karta Velekněžka.
Karta Velekněžka. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 12

Lev (23. července – 22. srpna)

Lvi, vám na únor připadla karta Uskutečnění neboli Čtyřkaholí. Tato karta v sobě nese možnost nového začátku. V Thothově tarotu je symbolizována kruhem, který se uzavřel, protiklady jsou v rovnováze, panuje harmonie mezi mužským a ženským, aktivním a pasivním. Tato karta je spojena s Venuší, proto vypovídá především o záležitostech v oblasti milostných vztahů. Pokud mezi vámi a partnerem či partnerkou panuje nějaké napětí, nyní je ideální doba to vyřešit a posunout se dál. To ale zvládnete pouze v případě, že se navzájem dokážete přijmout a plně se respektovat takoví, jací jste.

Karta Uskutečnění – Čtyřka holí.
Karta Uskutečnění – Čtyřka holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 12

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny, vaší kartou na únor je Radost neboli Devítkapohárů. V Thothově tarotu má tato karta podobu devíti naplněných pohárů, které přetékají energií, blažeností a láskou. V nadcházejících týdnech vás čeká absolutní spokojenost, jejíž zdroj bude vycházet z vašeho nitra. Nebude se jednat o povrchní potěšení, ale o absolutní mír a vyrovnanost vyvěrající přímo z vaší duše. Pokud to tak zatím necítíte, věnujte se meditaci a položte si otázku, co vám v životě způsobuje opravdovou radost. Na odpověď se pak zaměřte a věnujte tomuto zdroji veškerou péči a lásku, aby vám okamžiky štěstí neproklouzly mezi prsty.

Karta Radost – Devítka pohárů.
Karta Radost – Devítka pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. září – 23. října)

Váhy, v únoru vás bude provázet Eso mečů. Tato karta symbolizuje intelektuální jasnost, poznání, originalitu a přímo božskou inspiraci. Pokud jste v poslední době ulpívali v nevědomosti a temnotě pochybností, pomyslná mračna nad vámi se v následujících týdnech rozestoupí. Buď se k vám dostanou nové důležité informace, nebo vlastní cestou získáte nové důležité vědomosti – ať tak či tak, z tohoto intelektuálního osvícení vyjde pozitivní výsledek. Eso mečů symbolizuje také transformaci a otevření přístupu k nevědomým energiím. Můžete se tedy těšit na nové začátky a příležitosti, díky kterým budete moci plně využít svůj potenciál.

Karta Eso mečů.
Karta Eso mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 8 / 12

Štír (24. října – 22. listopadu)

Štíři, na únor vám připadla jedna z nejsilnějších karet, karta Mága. Ta představuje vůli, moudrost a střed, v němž se spojují všechny vesmírné energie a způsoby komunikace. Mág neustále balancuje mezi světlou a temnou magií, jeho genialita s sebou nese velkou zodpovědnost a potřebu neustálé sebekontroly. Své talenty může využívat sobecky, ale také je dát do služeb lásky a pravdy. Pro vás, milí Štíři, tedy tato karta může znamenat nutnost rozpoznání svých skutečných schopností a jejich správné uplatnění a nasměrování: pokud se cítíte vykořenění, máte pocit, že stagnujete, nevíte, co se sebou, že trpíte ve stereotypu, teď je ideální doba na to si upřímně říct, co chcete v životě dělat, co opravdu umíte, jaké činnosti vás naplňují spokojeností. Znáte odpověď? Zaměřte se na její rozvíjení a ostatní nechte plavat.

The magician. The major arcana tarot card, vintage hand drawn engraved illustration with mystic symbols. Man wearing mantle and holding magic wand. Sword, cup and coin on the table.
The magician. The major arcana tarot card, vintage hand drawn engraved illustration with mystic symbols. Man wearing mantle and holding magic wand. Sword, cup and coin on the table. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Střelci, váš únor bude spojen s kartou Žal neboli Trojkoumečů. Je to karta, která v sobě nese starosti, pochybnosti, bezútěšnost a deprese, ale nebojte se. Pokud dokážete rozpoznat, že negativní myšlenky jsou bariérou, která vás odděluje od štěstí a prožívání věcí naplno, máte napůl vyhráno. Karta Žalu nicméně poukazuje na to, že závoj smutku je těžké odhrnout. V následujících týdnech se budete muset postavit svým strachům a obavám. Trojka mečů také někdy poukazuje na trojúhelníkové vztahy: mezi dvojici spojenou pevným poutem přichází třetí osoba, která se toto pouto snaží přetrhnout. Není jasné, zda je to dobře, nebo špatně – karta říká pouze to, že situace bude vyžadovat jasné rozhodnutí.

Karta Žal – Trojka mečů.
Karta Žal – Trojka mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Kozorozi, vaší kartou pro měsíc únor je Královna pohárů. Ta představuje tu nejhlubší a nejryzejší lásku. Královna pohárů je silně napojena na svoje emoce; zároveň je otevřeně projevuje a právě to jí přidává na půvabu. Tato karta jasně říká, abyste se nebáli ukazovat svoje pocity, a to ani tehdy, když se setkáte s jejich nepochopením. Lidé, kteří je naopak přijmou a budou vás pro vaši otevřenost milovat, k vám brzy sami přijdou a na ostatní se můžete vykašlat. Zranitelnost, laskavost a empatie jsou schopnosti, které nás činí krásnými. V Thothově tarotu je součástí této karty symbol čápa, který zvěstuje nové začátky, příchod jara nebo také mateřství.

Karta Královna pohárů.
Karta Královna pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Vodnáři, vás bude v únoru ovlivňovat karta Hojnost neboli Trojkapohárů. Hojností se v tomto případě nemyslí materiální blahobyt, ale spíše štěstí, které pramení z navazování a udržování upřímných, ryzích vztahů. Pokud se obklopíte lidmi, před kterými můžete být naprosto otevření a zcela sami sebou, aniž by vás kdokoliv soudil, bude vás setkávání s nimi naplňovat radostí a inspirací, bude vám dodávat energii. Vytvoříte si tak kruh blízkých, kde nikdo nemá potřebu nikoho vlastnit, svazovat nebo manipulovat. Jedině v takové volnosti můžou vztahy – a spolu s nimi i člověk jako jednotlivec – opravdu rozkvétat a růst. Nebojte se otevřít lidem, kteří vám projevují autentickou náklonnost.

Karta Hojnost – Trojka pohárů.
Karta Hojnost – Trojka pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. února – 20. března)

Ryby, vaší únorovou kartou je karta Císař. Ten je v Thothově tarotu chápán nejen jako vůdce, ale také jako průkopník a objevitel. V této kartě se spojují vlastnosti, které dobrý vladař bezpodmínečně potřebuje: moudrost a moc, vyrovnanost, ale také soucit, pokora a ochota podvolit se vůli celku. Tato karta vás, milé Ryby, vyzývá k tomu, abyste důvěřovaly své vnitřní síle, ale nezapomínaly samy k sobě přistupovat střízlivě a kriticky. Jen lidé schopní sebereflexe mohou v životě dosáhnout opravdu velkých věcí. Ve vyhrocených situacích nezapomínejte dýchat: vždy je prostor pro to poodstoupit a zamyslet se, zda vám vaše vlastní ego nebrání v rozletu. V jednání s druhými nikdy nezapomínejte na to, že o člověku nejvíc vypovídá, jak se chová k lidem, kteří jsou oproti němu ve slabší, znevýhodněné pozici.

Karta Císař.
Karta Císař. | Zdroj: iStock.com