Beauty trendy 3x3: Jaký make-up, manikúra a jaké vlasy budou dominovat podzimu?

Nová sezóna si žádá změny v oblasti krásy, ať už jde o účes, rtěnku, skin care rutinu nebo parfém. A protože jsou odteď na pořadu dne delší noci, proměnlivé a chmurné počasí i melancholická a líná nálada, je třeba tomu přizpůsobit nejen šatník, ale i kosmetický arzenál. Proto vám přinášíme devět beauty trendů, které budou tomuto podzimu kralovat a mohou vám sloužit coby nevyčerpatelný zdroj inspirace. A ne, nejedná se o prchlivé mikrotrendy, tohle jsou nesmrtelné klasiky!

Rty jako dominanta líčení

Hledáte způsob, jak líčením nestrávit více než deset minut, ale přesto budete vypadat jako někdo, kdo nad ním do detailu přemýšlel? Výrazná rtěnka je oním klíčem, který hledáte. Na podzim se nosí s malým množstvím make-upu nebo klidně úplně bez něj. Volte barvy, které jsou kompatibilní s podzimem, ale zároveň jsou stále velmi výrazné. Korálovou vyměňte za hnědooranžovou, nude za tu v barvě mléčné čokolády a malinovou za vínovou.

TIP NA VIDEO: Jak se dokonale odlíčit v pěti krocích?

Video placeholde

Rtěnku můžete vykreslit k dokonalosti konturovací tužkou, kterou obtáhnete rty, nebo ji jemně vklepejte pro efekt rozpitých rtů. A to je vše. Žádná řasenka, oční linka ani výrazné stíny. Spojení nahých očí s výraznými rty totiž vytváří sofistikovaný a elegantní důraz na vaše ústa. Jeden produkt byste ale přece jen neměli vynechat – tvářenku ve stejném podtónu, jaký má rtěnka. Díky ní bude váš look vypadat celistvě a kompletně. Trik, který se vyplatí použít, tkví v tom, že použijete rtěnku také na vaše tváře.

Další podzimní beauty trendy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 9

Soft goth make-up

Soft goth kombinuje prvky gotické a alternativní estetiky s jemnějším a decentnějším přístupem. Díky tomu je výsledný efekt dost výrazný, ale stále velmi elegantní. Tento styl líčení se hodí zejména na přicházející večírkovou sezónu nebo pozdně odpolední posezení s kamarádkou u kvalitního Primitiva. Důraz je zde kladen na tmavé a rozmazané líčení očí, při kterém ale není použitý klasický černý stín, nýbrž švestkový, sytě vínový nebo šedý. K takto nalíčeným očím pak volte pouze jemné líčení rtů – ideálně s použitím produktu, který se barevně co nejvíc blíží jejich přirozenému odstínu. Pokud jste ale odvážní a nebojíte se výrazného looku, vyzkoušet můžete také rtěnky ve vínové nebo fialové barvě. 

Pokračování 3 / 9

Zemitý monochrom

Na podzim se vrací moderní pojetí monochromatického vzhledu, tentokrát v barvách země. Tento trend zahrnuje odstíny hnědé, terakotové a vínové. K vytvoření looku se vám bude perfektně hodit kvalitní multilíčidlo nebo rovnou celá paletka. Začnete tím, že zemitý odstín rozetřete na oční víčka, poté na tváře a nakonec i na rty. Vše zakončete pořádným nánosem řasenky a rozjasňovačem. Zemitý monochrom je perfektní v tom, že se hodí pro jakoukoliv příležitost a můžete jej nosit nejen na běžné denní nošení do kanceláře. Pokud při nanášení zintenzivníte množství produktu, vytvoříte také dokonalé večerní líčení. 

Pokračování 4 / 9

Liščí kadeře

Bronzové a měděné odstíny jsou dokonalým protipólem ke sluncem vyšisovaným vlasům a zároveň perfektně splňují představy o hřejivém, a přesto melancholickém podzimu. Pokud budete chtít tento odstín vyzkoušet, vsaďte na jahodové tóny v případě, že jste majitelkou světlých vlasů, a na hutné měděné, pokud jste bruneta. S celkovým barvením či odbarvováním byste se ale měli obrátit na kadeřníka, který vám poradí nejen s odstínem, ale také použije nejšetrnější produkty. 

Pokračování 5 / 9

Vrstvený účes

Vrstvené účesy a střihy, které jsme toužili nosit v minulém roce, si stále pevně drží svou pozici i letos. Zejména pak takzvaný butterfly haitcut, ve kterém jde o naprostou symetrii sestříhaných vlasů vyfoukaných směrem od tváře do stran. Díky tomu získáte rozevlátý účes, který připomíná lehká motýlí křídla. Účes ve vrstvách ale oceníte i v případě, že zrovna nemáte náladu na foukanou či kulmování, vypadá totiž skvěle i v situacích, kdy necháte vlasy jen tak volně uschnout. 

Pokračování 6 / 9

Uvolněný shag cut

Stále platí, že největším letošním hitem v oblasti střihů je účes typu bob. Ten nikam neodchází, naopak. Pořád byste měli zvážit, zda právě letošní podzim není ideálním obdobím pro jeho vyzkoušení. Nicméně, pokud už mikádo máte a chcete si ho nechat dorůst, zkuste shag. Tento nesmírně elegantní, ale zároveň trochu rozdováděný účes vám totiž usnadní přechod na delší vlasy. Opět jde o střih, který vyžaduje minimální námahu při stylingu a hodí se na rovné, vlnité i kudrnaté vlasy

Pokračování 7 / 9

Tuxedo french

Zatímco letošní léto ovládla barevná francouzská manikúra, na podzim změníme pastelové špičky za černé. Tuxedo french se vyznačuje, stejně jako klasická francouzská manikúra, nude základem, který je doplněn o zvýrazněné okraje nehtu černou barvou. Francouzské špičky můžete provést pomocí štětečku, nálepek nebo silikonového razítka, které je poslední dobou velkým hitem na sociálních sítích. Už jste černou francouzskou manikúru zkoušeli a chcete něco originálnějšího? Nebojte se linky na okraji nehtu doplnit o stříbrnou nebo zlatou barvu po vzoru světově uznávané nail artistky Betiny Goldstein

Pokračování 8 / 9

Denim nails

Šedé nehty jsou opět v kurzu! Tentokrát s podtónem džínově modré. Začněte tím, že si nehty zkrátíte na minimum, zapilujete a ošetříte kůžičky. Poté se pusťte do nanášení šedomodrého nátěru, který bude vypadat perfektně k jakémukoliv outfitu i barvě pleti. Nezapomeňte na svrchní top coat, který dodá manikúře vysoký lesk, a výsledek pak už jen doplňte o přemíru vrstvených prstenů. Ty se totiž také nosí!

Pokračování 9 / 9

Black is the new black

S příchodem spooky season a Halloweenu se vrací na výsluní také jedna klasika, která z módy ale nikdy nevyšla – klasická černá manikúra. Aktuálně se nejčastěji objevuje na krátkých, dorovna zapilovaných nehtech s lesklým nadlakem. U černého laku si dávejte pouze pozor na to, aby vám nezabarvil váš přirozený nehet a abyste jej nenosili zbytečně oprýskaný. Na vše se dá vyzrát kvalitním bezbarvým produktem, který aplikujete pod i nad barevný nátěr.