Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

První pomoc po večírku: Jak pečovat o pleť a tělo na filmovém festivalu?

Už tento pátek začíná největší společenská (a samozřejmě filmová) událost roku – Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Kdo měl možnost Vary, jak se městu familiárně a zkráceně říká, zažít, ten ví, že o večírky není nouze. Naopak! Jenže jak přežít deset dní plných koncertů, popremiérových setkání, piv na terase F-Baru a kocovin? To vám neporadíme. Víme ale, co udělat pro pleť, aby na vás opulentní večírky nebyly vidět – nebo byly jejich škody alespoň co nejméně znatelné.

V první řadě vám prozradím pár tipů, které pro sebe a své tělo můžete udělat ještě dřív, než se vydáte do víru festivalového města. Najezte se a při té příležitosti užijte také doplňky stravy. Mezi ty, které pomáhají redukovat následky vašeho slavení, patří především zinek, hořčík a vitamin B.

TIP NA VIDEO: Jak se dokonale odlíčit v pěti krocích?

Video placeholde

Během večírku

Důležitá je samozřejmě i hydratace zevnitř, a tak nezapomeňte na dostatečný pitný režim. Ano, je to ohraná písnička, ale má své opodstatnění. Pokud váš pitný režim obecně za moc nestojí, věřte, že snaha doplnit jej pivem či proseccem následný efekt nezlepší. Je pro vás na večírku problém pohlídat si množství vypité vody? Existují dva triky. Buď si na každou hodinu nastavte upozornění na telefonu nebo si s každou skleničkou alkoholu odneste z baru také tu s vodou. Ráno jako když je najdete, opravdu!

Před usnutím

Až se vrátíte z večírku do hotelového pokoje, podnikněte následující kroky. Zaprvé se důkladně odličte. Jsem velkou vyznavačkou dvojího čištění, ale sama moc dobře vím, že čtvrtý den festivalu jdou některá přesvědčení stranou. Proto je skvělé mít s sebou produkt, který očistu zvládne na první dobrou. Účinné řešení nabízí třeba značka Dermalogica, která právě přichází s novinkou Oil to Foam Total Cleanser. Jedná se o produkt, který vše odstraní již v prvním kroku, ať už se jedná o líčení očí, zbytky krému s ochranným faktorem či nečistoty. Proces odlíčení tímto cleanserem zabere všehovšudy pět minut – a ty si pro sebe můžete s klidem vyhradit i v případě, že jste přišli později, než jste měli v plánu.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Neodbývejte ale ani následnou skincare. Nikdo po vás nechce desetikrokovou korejskou rutinu, ale pleti dopřejte alespoň pořádnou hydrataci. V tomto případě vsázím na hyaluronové sérum s B5 od La Roche-Posay a hydratační noční Water Sleeping Mask od Laneige.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Než ulehnete do postele, můžete vypít ještě jednu sklenici vody, nebo si ji alespoň nachystejte na ráno. Abyste zabránili nepříjemným otokům, podpořte během spánku průtok lymfy. Stačí vám k tomu jednoduchý trik: zkuste spát na dvou polštářích.

Ráno (nebo dopoledne) po večírku

Ráno po probuzení si nekompromisně omyjte obličej studenou vodou. Chladná sprška vás probere a zároveň ještě trochu zmírní alkoholové otoky. Od věci není ani studený obklad, pakliže máte čas a nespěcháte na dopolední premiéru či pracovní setkání.

Dopřejte si také kofein. Ne ten v tekutém skupenství při snídani, ale v produktech působících proti zánětu a určených ke stimulaci pleti. S otoky si poradí například skvělý kofeinový oční krém od značky The Inkey List. Nanést ho můžete nejen na oční okolí, ale také kolem nosu, kde se často objevuje zarudnutí, popraskané žilky a pupínky.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Další trik, jak vypadat po prohýřené noci svěže, je, že den „poté“ nepoužijete make-up. Dehydratovaná a unavená pleť je totiž náchylná k tvorbě šupinek a vrásek a většina podkladových krémů se na ní špatně vstřebává. Ideální volbou budou v tomto případě CC krémy, které dokážou pokožku hydratovat, ale zároveň velmi dobře kryjí.

Další zbraní v boji proti kocovině je rozjasňovač. Naneste jej na horní část lícních kostí a podél kořene nosu a přidejte tvářenku v barvě, na kterou jste zvyklí. Vaše víčka si zaslouží minimální líčení – jen byste zbytečně upozorňovali na jejich únavu. Soustřeďte se spíš na rtěnku, která odvede pozornost pryč od zarudlých očí a tmavých kruhů. Myslete však na to, že i rty mohou být suché a dehydratované, proto je dobré volit krémová líčidla s obsahem bambuckého másla nebo s pečujícími oleji.